Pamięć RAM 2 vs 4 sticks przy AM5
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Doamdor · Opublikowano
No, no w 2025 r. premiera RTX 5xxx i RTX 6xxx. -
Przez debesciak · Opublikowano
Czy istnieje jakiś program do wsadowego (hurtowego) dodania odczytywania syntezatorem mowy nazwy pliku do plików mp3. Mam dużą kolekcję nagrać mp3 i chciałbym wsadowo (hurtowo) je zmodyfikować żeby w zawartości tych nagrać mp3 na samym początku była odczytywana syntezatorem mowy nazwa tego pliku ale bez rozszerzenia. Da się zapisać na przykład zapisać odczytywanie nazwy pliku do pliku mp3 programem Balabolka https://www.cross-plus-a.com/balabolka.htm i potem na przykład w programie Audacity https://www.audacityteam.org połączyć plik mp3 syntezatora mowy z odczytywaną nazwą pliku do nagrania mp3 ale to jest bardzo czasochłonne. Napiszcie kod w języku C++ to go zamienię na exe że to był program graficzny który by to robił wsadowo (hurtowo) dodawał czytane nazwy plików na początek plików mp3 i żeby ten program miał możliwość wyboru syntezatora mowy i głośności dla syntezatora mowy i szybkości odczytywanych nazw plików. Gdy się wam nie chce pisać kodu albo nie umiecie to użyjcie ChataGPT. Ja użyłam ChataGPT ale kod który wygenerował co go zamieniłem na exe to się nie chciał uruchomić. -
Jak można zrekonstruować odłamanego bolca od pompki? Używam tej pompki od 23 lat gdy była kupiona jako nowa i starł mi się ten bolec w pompce rowerowej co styka się z drugim bolcem dętkowym żeby umożliwić przepływ powietrza ale do połowy start się ten plastikowy bolec i nawet jak z całej siły dociskałem pompkę do dętki to bardzo ciężko było pompować to uciąłem kawałek gwoździa żeby nim zastąpił połowę startego bolca w pompce ale jak kawałek gwoździa próbowałem wbić w pompkę to reszta tego plastikowego bolca się wykruszyła i gdzieś zginęła ale i tak ten plastik się zrobił bardzo stały i pękał od najmniejszego nacisku. Ten plastikowy bolec miał na boku dziurę żeby powietrze tędy przepływało to skąd wziąć taki bolec takiej długości i szerokości co poprzedni bolec i żeby pasował do tej pompki i żeby na górze był płaski i na boku miał dziurkę? Mam mały kompresor na prąd z gniazdka i pompkę co się nogą wciska żeby pompowała ale te pompki są ciężkie i się sprawdzają gdy gdzieś blisko jadę to są za ciężkie do wożenia ale gdybym chciał gdzieś dalej pojechać to potrzebna mi jest lekka pompka że jakby się dętka przebiła to żebym sobie szybko rower dopompowywał to szybciej bym do domu wrócił niż gdybym rower na piechotę prowadził. -
Czy są jakieś darmowe bramki do wysyłania SMSów. Była do niedawna bramka internetowa http://www.sms-za-darmo.pl całkowicie za darmo i korzystałem z tej bramki w ten sposób że wymyślałem sobie numer jako numer nadawcy i trzeba było z tego numeru nadawcy wpisać kod który przyszedł żeby się zgodzić na umowę 50 darmowych SMSów i potem 2.50 zł ale tą bramkę internetową obszedłem w ten sposób że jako swój numer wpisałem wymyślony numer i ta bramka SMSowa akceptowała każdy kok czterocyfrowy to zwykłe wpisywałem cztery zera i jak wykorzystałem 50 darmowych SMS to potem jako nadawcę spisywałem inny wymyślony numer i też wpisywałem cztery zera ale teraz zrobili tak że żeby aktywować wysyłanie SMSów z tej bramki to trzeba ze swojego telefonu wysłać jakiegoś esemesa o jakiejś treści i się kosztów nie uniknie i gdy ma się mało na koncie w telefonie to bramka przestanie działać gdy nie będzie mogła ściągać pieniędzy z konta ale gdybym miał choćby kilka złoty to wolałbym od operatora sobie pakiet darmowych SMSów wykupić zamiast płacić za bramkę i jestem bezrobotny to nawet 5 złoty to według mnie duża kwota. Na różnych blogach internetowych pisali że w roku 2006 SMSy były drogie i kosztowały 20 groszy za 1 SMS do innego oparatora chyba że to tego samego operatora to było trochę taniej i była jeszcze opcja żeby sobie wybrać kilka numerów na które będzie można sobie za damo pisać SMSy albo zdzwonić. Dzisiaj jest dokładnie taka sama sytuacja ale z tą różnicą że kilkanaście albo ponad 20 złoty można sobie wykupić pakiet na miesiąc dzwonienia i pisania za darmo na dowolne numery dowolnych operatorów ale najpierw te kilkanaście albo 20 parę złotych trzeba mieć. Gdy pisałem do osób z tej bramki SMSy to potem do tych osób dzwonili roboty jakimiś ofertami. Najwięcej bramek znalezionych w Google to są płatne i formowe bramki w konieczną rejestracją i na start jest tylko kilka darmowych SMSów do wysłania i wymagana jest weryfikacja numeru telefonu. Gdy się wyczerpie kilka SMSów to potem trzeba znowu rejestrować nowe konto w tych firmowych bramkach SMSowych ale na inny numer i te wszystkie numery z bramek internetowych https://receive-smss.com do odbierania wiadomości SMSowych były wcześniej wykorzystanie przez jakieś inne osoby. Teraz jest tak że jak się ma zero na koncie w telefonie to żeby wysłać jakiegoś SMSa do trzeba przejść rejestracje przez firmowe bramki SMSowe i tam wpisywać nazwy firm i jakieś NIPy i adresy to ja to wszystko zmyślam i najtrudniejsza część żeby znaleźć taki numer telefonu do wykorzystania na rejestrację tej firmowej bramki SMSowej który nie był wcześniej to tej rejestracji wykorzystany i to wszystko tylko po to żeby mieć na start dosłownie parę darmowych SMSów. Czy są strony z wirtualnymi numerami telefonów których nikt nie użył żeby można było odbierać kody rejestracyjne na przykład do rejestracji nowych kont gmail gdy już wykorzystałem swoje numery telefonów? -
Aparat SONY DSC-H55 gdy doszedł do kilku tysięcy zdjęć w numeracji to od nowa numeruje zdjęcia Dsc00001.jpg. Zawsze gdy kopiowałem z karty SD na dysk zdjęcia z aparatu to formatowałem kartę SD i nadal aparat numerował dalej zdjęcia i nagle zaczął od od nowa numerować zdjęcia. Zegar i data nadal i ustawienia nadal są w porządku w aparacie. Ale nawet kiedyś gdy zegar i data w aparacie się resetowały to aparat nadal dalej numerował zdjęcia. Czy da się a aparacie ustawić żeby od jakiejś liczby zaczął numerować zdjęcia? Bateria w aparacie krótko trzyma prąd ale to jest stary model aparatu to nawet gdyby kupić nową baterie do tego aparatu to ta bateria by była dawno temu wyprodukowana i wiadomo że jak bateria jest nieużywana to i tak traci na swojej pojemności to byłaby tylko w trochę lepszym stanie. Skąd można wziąć taką baterię żeby pasowała do tego aparatu i żeby była niedawno wyprodukowana? Czy to dobry pomysł i czy nie jest za drogi żeby kupić kilka baterii do tego aparatu że gdyby gdzieś na wycieczce robić bardzo dużo zdjęć to że jak się jedna bateria wyładuje to zaraz nową inną naładowaną baterię włożyć. Czy na dzisiejsze czasy ten aparat ma dobrą rozdzielczość i inne parametry?
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi