ODIN85 3 501 Opublikowano 26 Września Autor Opublikowano 26 Września Po co tak skaczesz? Skończ jeden a potem kolejny. 7 godzin temu, userKAMIL napisał(a): Dla mnie TOP3 napewno! Mam narazie 25h nabite ale tyle premier teraz, że skacze sobie po różnych tytułach. Eksploruje ten świata sobie na spokojnie i bawię wyśmienicie! .
babayaga 136 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) 16 godzin temu, Doamdor napisał(a): Pierwszego Splinter Cella przeszedłem na Celeronie 400 mając 2-8 fps. A teraz jak nie mam co najmniej 120 i to w grze singleplayer, to czuję dyskomfort :E. Edytowane 27 Września przez babayaga
userKAMIL 856 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września Nowe kody z dzisiaj: JH6BB-6RST3-5FB35-JT3BB-R3WCB JZRTJ-SR9BB-W6T35-BJBTT-36FZR BSFTB-TZ9BB-KRJBK-TTJB3-6S3KS 1
babayaga 136 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Hmm pierwszy raz na moją recenzję gry na steam odpowiedział producent albo jakiś bot :E. Napisałem zwięźle, co by się mocno nie rozpisywać i nie tracić niepotrzebnie więcej czasu - "crap" z ocena oczywiście negatywną :E. Grę dostałem za zakup gpu.
jankooo 253 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Nie działa ci czy sie po prostu nie podoba? Ja tam mam niepopularna opinie, ze wysokie wymagania techniczne to problem developera nie graczy bo mniej zarobią (zwroty i masa negatywów odstaszajacych potencjalnych chętnych) a sama gierka działa stabilnie i nadal w nią gram bo jest po prostu bardzo dobra. 1
babayaga 136 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Optymalizacja tragedia, poza tym żadne Borderlandsy mi nie podeszły. Jak na drugi dzień chciałem włączyć kolejny raz i zobaczyłem znowu kompilacje shaderów, gdzie po 2 minutach było 30% to poszedł alt+f4 i negatywna opinia xd. Nie mam na to czasu. 1
jankooo 253 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października A jaki masz procesor? @babayaga nie zauważyłem żeby tu długo to jakoś trwało. W Stalkerze to na pewno pamiętam, ze chwilę to trwalo
jankooo 253 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października No to mocny procek, dziwne, ze tak duza różnica. Jak wyjdzie jakaś aktualizacja to zmierzę ile u mnie to trwa ale obstawiam, ze jakieś 30sek+ do minuty max bo nie zwróciłem na to większej uwagi poza tym, że faktycznie bylo na poczatku. W trakcie gry gdy są loadingi też zdarzają się takie kilkusekundowe kompilacje shaderów.
Phoenix. 4 714 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Kompilacje poprawila ostatnia latka
jankooo 253 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Żeby nie farmazonić to wyczyściłem pamięć podręczną, włączyłem od nowa i pierwsza kompilacja trwa faktycznie nieco dłużej bo ponad 2min (mogło ci się wydawać, że długo to trwa ale tylko pierwsze procenty na liczniku wolno idą). Kilka ładnych obrazków dla zachęty bo ta grafika ma swój urok Jestem krok od endgame ale nie przekraczałem go bo nie wiem czy później nie opadnie mi entuzjazm w wykonywaniu pobocznych aktywności (docelowo chciałbym zrobić 100% w tej grze) aczkolwiek mam już ochotę "wyjaśnić" głównego nikczemnika
Slayer 253 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Graficznie dużo lepiej od borderlands 3? Screeny screenami, czasami ciezko z nich ocenic
jankooo 253 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Godzinę temu, Slayer napisał(a): Graficznie dużo lepiej od borderlands 3? Screeny screenami, czasami ciezko z nich ocenic Ja nie wiem o ile bo to moje pierwsze borderlandsy ale z testów wynika, że najniższe ustawienia graficzne borderlands4 wyglądają gorzej niż najwyższe w części 3 przy czym 4 mimo to działa gorzej Mogę jedynie powiedzieć, że jest ładnie i kolorowo światło robi super robotę. Gram na predefiniowanych bardzo wysokich z wyłączoną mgłą.
Reddzik 2 762 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Jestem u siostry w Niemczech i miałem okazję zobaczyć Borderlands 4 na oledzie praktycznie na maks detalach i mimo słabej optymalizacji to gra prezentuje się bardzo ładnie, tutaj trzeba dać plus, a zganić i krytykować optymalizację. Gameplay ten sam co poprzednie części. Dodatkowo dodam, że grałem na siostry laptopie 13500h plus rtx 4060 i 16gb RAM i nawet szło to poustawiać ale wiadomo graficznie nawet na podpiętym monitorze 1080p nie wyglądało kolorowo tak jak na oled z HDR.
ODIN85 3 501 Opublikowano 8 Października Autor Opublikowano 8 Października Wiadomo że Oled robi robotę w każdej grze 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Wiadomo że Oled robi robotę w każdej grze Chociaż teraz jestem 100% pewny że wasze wywody na temat jaki to oled jest super nie były wymyślone. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 15 Października Autor Opublikowano 15 Października https://ithardware.pl/aktualnosci/borderlands_4_bug_rozdzielczosc-45917.html
jankooo 253 Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października (edytowane) Bug, ktory dotyczy 0,0001% graczy a raczej testerów bo nikt normalny nie zmniejsza rozdzielczości wzgledem natywnej monitora... Po ponad 100h gry to raz odpalona jedna z aktywności i trzeba bylo ja uruchomic ponownie bo "zaginął" jeden z bandziorów do rozwalenia. Drugi bug to crossplay (tylko ze steamowcami dobrze działa multi) Koniec bugów Edytowane 15 Października przez jankooo
jankooo 253 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Pierwsza przecena -20% juz miesiac po premierze ale na tą chwile nie polecam. Coś skopali i chyba tak bardzo wzieli sobie do serca narzekania ludzi na wydajność, że po optymalizacjach teraz na oczach doczytują się tekstury... Wczesniej poleciłbym tą grę dla ludzi z mocnymi komputerami teraz nawet mocny PC nie pomoże i oczy krwawią
Rekomendowane odpowiedzi