Skocz do zawartości

Czy można przekierować dźwięk z zewnętrznej karty na USB do wbudowanych głośników laptopa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam Lenovo Miix 300 2 GB RAM 64 GB eMMC Windows 10. Przestała w nim działać karta dźwiękowa. Nie jest nawet widoczna na liście urządzeń więc zacząłem się zastanawiać nad dokupieniem zewnętrznej. 

Komputer jest już dosyć stary i powolny, a dodatkowo korzystam z niego tylko podczas niektórych wyjazdów wiec nie ma sensu w niego dużo inwestować. Za 44 zł mogę dokupić zewnętrzną kartę, ale potrzebowałbym przekierować dźwięk na wbudowane głośniki. Wożenie ze sobą dodatkowych nie ma sensu. Czy takie przekierowanie jest możliwe?

Opublikowano

Nie, jeżeli faktycznie jest problem sprzętowy to musisz oddać lapka do wymiany układu audio aby mieć dźwięk na wbudowanych głośnikach, może po prostu któraś aktualizacja systemu sprawiła że karta przestała być widoczna? (zdarza się) wejdź w menedżer urządzeń kliknij widok > pokaż ukryte urządzenia i zobacz czy wtedy ją widać.

• Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No tak tylko coś się faktycznie za tym spadkiem kryło, a nie teraz dodadzą 3 promienie więcej, położą całą generację kart na plecy a grafika praktycznie się nie zmieni    Wystarczy zobaczyć gdzie dziś są RTX 3xxx, które jeszcze niedawno były super kartami (o RTX 2xx z grzeczności nie wspomnę) za chwile to samo będzie z RTX 4xxx, a gdzie ta super grafika w grach, które wymaga tej mocy ? Powiem wam gdzie. W dupie. Tam, gdzie mają i nas. Dla nich liczy się tylko abyśmy kupili kolejny trailer, kolejną technologię i kolejną obietnicę   Tak jak pisze @Zhao gonić króliczka, żeby go nigdy nie złapać, ale kiedyś ta zmiana sprzętu faktycznie dawała to poczucie ze się coś zmieniało. A dziś ? Proszę was... naprawdę chyba zapomnieliśmy co to znaczy przełom, co to znaczy innowacja. Daliśmy sobie wmówić jakieś korpo pitolenie ze teraz to już nie da rady, nie jesteśmy w stanie. Ble ble, to wypad z rynku jak nie dajesz rady. Najlepiej to po Nvidii widać jak manipulują, aby tylko wycisnąć ile sie da z lemingów. Oby im się powinęła noga jak Intelowi, tego im serdecznie życzę. Ale Jensen dalej ładnie na pokazach reklamuje i snuje swoje wizje jak nie o RT to AI. A wisienką na torcie jest jakość gier, gdzie kiedyś prawie każda gra coś sobą ciekawego reprezentowała a kaszaloty to była naprawdę rzadkość, dziś jest dokładnie na odwrót a gry, które faktycznie są spoko albo na siebie nie chcą zarobić, albo inwestorzy oczekują od nich jakiś nierealnych zysków. A konsumenci jeszcze oczywiście przykładają do tego wszystkiego rękę, bo przecież to od nich idzie kasa na sponsoring tej patoli. "Bo jaka ja mam alternatywę" - jak zadajesz sobie tak głupie pytanie to już dla ciebie za późno.   Krzyżyk na drogę całej tej branży.
    • Ma ktoś Nitro Deck?
    • U mnie w testach pg39wcmd 39" vs 34" robi robote Rozdzielczosc ta sama wiec czcionki naturalnie gorsze Jednak siedzac 75-78cm od ekranu (pg ma 800r) immersja o wiele lepsza.   Moze ktos jest zainteresowany moim g8 34"? Bardzo malo uzywany, stan oceniam na ideal
    • To trochę inny jest. Mój link też z oficjalnego sklepu, nie ma eko skóry i nie jest XL. Kupiłem go, jutro przyjdzie. Na  Allegro nie zamrażam swojej kasy, darmowa wysyłka i darmowy łatwiejszy zwrot, bo jak nie będzie dla mnie wygodny, nie zamierzam się męczyć.  Co do Markusa, jest to fajny fotel, lecz niestety dla mnie niewygodny - sprawa indywidualna, subiektywna. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...