NoviAMG 432 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Wejdź przez podzakladke advanced->AMD overclock i tam masz DDR option itp, są wtedy rozłożone na pojedyncze procODT np. 1
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Mam to tylko jeszcze nie wiem dokładnie które to które, ale pewnie końcówka PD oznacza pull down.
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Wczoraj nie odpalałem wogóle kompa , dziś chcialem sprawdzić te złącze DP na płycie głównej , ale komputer mi nie wstaje 😆. Świeci się cały czas lampka boot i tyle 😆. Robiłem reset BIOS zworką , wyciągałem baterie i Ramy i dalej zima 😆. Chyba nici dzisiaj z testów @Adikon 😆 1
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia @NoviAMGmemory context restore też masz wyłączone? Wbiłem te timingi bez ruszania impedancji, wyłączyłem power down i póki co miga dioda ram ze dwie minuty i co chwilę na sekundę załączają się wentylatory chłodnicy. I to w sumie tyle, więc nie wiem czy czekać czy na tym nie wstanie 🤷
NoviAMG 432 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Timingi jak chcesz przepisać to ustaw trfc na 512 +-. Na auto, ale patrząc jak szybko płyta wstaje, jest włączone Edytowane 17 Stycznia przez NoviAMG
Art385 339 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) 18 minut temu, boban666 napisał(a): Wczoraj nie odpalałem wogóle kompa , dziś chcialem sprawdzić te złącze DP na płycie głównej , ale komputer mi nie wstaje 😆. Świeci się cały czas lampka boot i tyle 😆. Robiłem reset BIOS zworką , wyciągałem baterie i Ramy i dalej zima 😆. Chyba nici dzisiaj z testów @Adikon 😆 Resetuj bios na ciepło. Normalnie nie polecam ale jak i tak już masz lock, to nie ma co się bać gorzej nie będzie A jak zbyt hardcorowo to rób flashbacka. Edytowane 17 Stycznia przez Art385
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Mam zworkę pod ręką, więc luz i jeden zapisany profil, gdzie tylko wentylatory ogarnięte. @NoviAMGtak u mnie na stock wygląda. Napięcia wyższe niż u Ciebie.
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Uruchomiłem komputer. W afekcie zacząłem wciskać bez opamiętania RESET (jakieś 50 razy) na obudowie i się ocknął . Odpaliłem komputer , zainstalowałem sterowniki do integry , w BIOS ustawiłem tryb Hybrid , ale poprawy nie ma , nie które gry nawet się nie uruchamiają.
Art385 339 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia To Pan też kopiuje opory. Swoją drogą jak się Panom podoba rozrzut tego co się dzieje na teoretycznie już "starej" platformie?
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Mi się podoba , jeszcze pare tygodni i pisze doktorat na temat AMD 😂
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia U mnie komp nie wstaje na tych nastawach nawet z trfc 512. Raz doszedł do ładowania windowsa i tyle. Spróbuję jeszcze te opory wbić na sztywno, ale ewidentnie nie chce współpracować 😂
NoviAMG 432 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Chyba czas wyłączyć capframex i cieszyć się, że wszystko jest oki. Duży skok w miejscu ogromnej zadymy, przy takiej zadymie karta nie wyrabia. Ale poza tą zadymą wykres bardzo spójny. Win10. 1
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, boban666 napisał(a): Mi się podoba , jeszcze pare tygodni i pisze doktorat na temat AMD 😂 Nowe znajomości, informatyka na wyższym poziomie, więc jest w pytę 🤘 U mnie pomaga póki co to wyłączenie smt w lasso. Będę próbował jeszcze z tym RAMem. Co jeszcze zauważyłem to w WRC jak się ciśnie na Gajrowskie to nad maską auta (kamera wewnętrzna) mam taki efekt jak w upalny dzień nad asfaltem, ale może to coś z grą/dlss, bo w innych nie zauważyłem. Edytowane 17 Stycznia przez Adikon 1
Art385 339 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 3 minuty temu, boban666 napisał(a): Mi się podoba , jeszcze pare tygodni i pisze doktorat na temat AMD 😂 Ja tę samą rzeźbę robiłem na Am4 swego czasu @Send1N do dziś się ze mnie śmieje, że ustawiałem platformę pół roku Wtedy nie było CFX i w sumie zero info wszystko na oko. Nie mniej witam nowych Doktorów ds. AMD 2 1
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia A o co chodzi z tą hybrydą , bo kurde odinstalowałem te AMD , zablokowałem w BIOS i mam wrażenie , że z tym iGPU miałem lepszy obraz.
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Zapewne o to, że podpinasz monitor pod płytę i jeśli nie trzeba zbyt dużej "mocy" to grafa odpoczywa i leci na integrze. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.
Art385 339 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 3 minuty temu, boban666 napisał(a): A o co chodzi z tą hybrydą , bo kurde odinstalowałem te AMD , zablokowałem w BIOS i mam wrażenie , że z tym iGPU miałem lepszy obraz. Dużo osób ma takie wrażenie. Jeśli kwantyzacja jest ta sama czy jak to się gówno nazywa to nie powinno być różnic jakiś szczególnych. Mi tam tylko na AMD HWinfo poprawnie zaczęło wskaźniki wyświetlać jak mam je dodane do taskbara a na 3080 zawsze coś się glitchowało i wyglądało jak w 240p i ciężko coś było odczytać
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Zainstalowałem jeszcze raz te iGPU i kurde jest różnica i to fest. Taki gładki jest teraz obraz w grach. @Adikonty instalowałeś sterowniki do tego iGPU ?
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Dopiero wczoraj pobrałem adrenalinę. Co do tych oporów RAMu to wbijam na sztywno, a i tak procOdtPD idzie na HI-Z
Art385 339 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 5 minut temu, boban666 napisał(a): Zainstalowałem jeszcze raz te iGPU i kurde jest różnica i to fest. Taki gładki jest teraz obraz w grach. @Adikonty instalowałeś sterowniki do tego iGPU ? a teraz włącz grę z FSR
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia To odpal se Raeroom bez tego iGPU a potem z zinstalowanym. Ja jestem w szoku
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) To pobrałeś adrenalinę, iGPU włączone w biosie i monitor normalnie pod kartę podpięty? Próbowałem jeszcze wbić wszystko co wyszło w stock u Ciebie @NoviAMG, ale nic z tego. Za niskie napięcie dla mojego zestawu. Edytowane 17 Stycznia przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, Adikon napisał(a): To pobrałeś adrenalinę, iGPU włączone w biosie i monitor normalnie pod kartę podpięty? Próbowałem jeszcze wbić wszystko co wyszło w stock u Ciebie @NoviAMG, ale nic z tego. Za niskie napięcie dla mojego zestawu. Pobrałem sterownik od producenta płyty głównej , podpiąłem monitor do płyty głównej no i w BIOS ustawiłem tryb Hybrid Edytowane 17 Stycznia przez boban666
Adikon 140 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Nie ma u mnie tego hybrid w biosie albo nie mogę znaleźć. Ram masz w Expo czy swoje nastawy?
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Ja mam EXPO. Edytowane 17 Stycznia przez boban666
Rekomendowane odpowiedzi