Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia Ja może w wolnej chwili poczytam o tym co wrzuciłem wyżej. Na razie nie mam ochoty na testy innych wersji windy....😅
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Ale po tych wczorajszuch zmianach Simrail chodzi tragicznie 😭😭
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia WRC ok? Takie problemy też są na reedit, że jedne gry lepiej, a drugie gorzej 🙃 Chcesz się w biosie pobawić jeszcze to tutaj jest cała litania https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1gx7hbn/at_my_wits_end_with_stuttering_on_7800x3d_w_x870e/
NoviAMG 432 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Dodatkowo mam to zrobione, na co nie zwracajcie uwagi, sobie podbiłem i testowałem
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia Ja mam CO all core -15 chyba teraz. Przyjmuje -20 również bez problemów, bo na takim nastawie grałem dłuższy czas. SVM też mam OFF i Integra OFF. U mnie te ustawienia to komsmetyka, bo w sumie niewiele to zmienia oprócz temperatur tak naprawdę, więc czekam jeszcze na nowy bios, który może coś poprawi, bo beta to beta, a że dłuższy czas nic nie ma oficjalnie to może mają świadomość co się dzieje na nowej platformie. Przynajmniej mam taką nadzieję...
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Znowu mi się komputer nie uruchamia 😆. Swieci lampka BOOT i lampka od HDD/SSD .Gzieś tu ktoś pisałam ze jest to jakiś problem z BIOS i dyskami , tylko nie mogę teraz tego znaleść
bourne2008 1 207 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Ciekawe czy to przypadek ale sporo gram w Fortnite i od czasu instalacji biosu z AGESA 1.2.0.3 (beta) nie ma już chamskich ścinek..
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia Mój się nie odpalał na 3.10 po resecie. 4 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Ciekawe czy to przypadek ale sporo gram w Fortnite i od czasu instalacji biosu z AGESA 1.2.0.3 (beta) nie ma już chamskich ścinek.. Niekoniecznie przypadek, bo w ogóle ta agesa to w pewnym momencie niewypał i później poprawili coś tam.
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Ja od wczoraj nic nie ruszałem i myślałem , że Simrail ma jakieś kaprysy , ale okazało się , że jednak to nie Simrail , tylko ten "syf" mój PC. W WRC dzisiaj znowu tragedia , tak jak w Simrail. NIe wspomne już o tym zawieszaniu się BIOS podczas bootowania
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Kupie se Commodore C64 , śrubokręcić i będę się bawił PS. Załączyłem w BIOS te opcje dotyczącą tych timigów i teraz jest tak w WRC. Porcesor tez przestał dobijać , przynajmniej w WRC do 100 procent , dobija do 88 procent Aaaaa i znalazłem sposób żeby nie widzieć tego stutteru , wystarczy bardzo szybko mrugać oczami Edytowane 20 Stycznia przez boban666 1
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia Taka ciekawostka na dziś. Wyłączenie HAGS zlikwidowało miganie ekranu 🤷
senac 43 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 godzinę temu, boban666 napisał(a): Kupie se Commodore C64 , śrubokręcić i będę się bawił PS. Załączyłem w BIOS te opcje dotyczącą tych timigów i teraz jest tak w WRC. Porcesor tez przestał dobijać , przynajmniej w WRC do 100 procent , dobija do 88 procent Aaaaa i znalazłem sposób żeby nie widzieć tego stutteru , wystarczy bardzo szybko mrugać oczami Czekaj moment. Gdzie tu masz stutter? W przeciągu ponad 6 minut masz dwa wahnięcia ledwo w tym jedno większe a reszta jest płaska.
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Tu akruat nie ma , ale wcześniej parę postów wyżej był , do tego bardzo niski 1%low fps był. Ktoś coś poradzi jak się uporać z tym zawieszaniem się BIOS na kontrolce BOOT (świeci także lampka kontrolna od dysku) , mocno mnie to irytuje 17 minut temu, Adikon napisał(a): Taka ciekawostka na dziś. Wyłączenie HAGS zlikwidowało miganie ekranu 🤷 Chodzi ci o te migotanie ekranu , np. podczas ładowania się planszy ?
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, boban666 napisał(a): Chodzi ci o te migotanie ekranu , np. podczas ładowania się planszy ? Tak, teraz jest elegancko 😉 A wykresy masz lepsze niż moje, bo u mnie jednak bardziej skacze frametimes co nie zmienia faktu, że jest o wiele lepiej niż wcześniej. Edytowane 20 Stycznia przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Tak patrze teraz sobie na te moje wykresy to zauważyłem że teraz mam Resizable Bar na Partail , wcześniej miałem na ON , o co tu chodzi , kurde nic nie zmieniałem
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Szczerze mówiąc też raz miałem partial i do tej pory nie wiem jak, bo o tym zapomniałem. Zaraz popatrzę w necie. Może się coś gryzie i warto to wyłączyć w biosie, bo jeśli jest partial to podobno to nie działa wtedy. Edytowane 20 Stycznia przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Nie mam takiej opcji CSM 😂. Te MSI to stan umysłu 😂 teraz już za każdym razem mi się zawiesza komputer po resecie i pali się ta kontrolka BOOT , musze wyłączać komputer z sieci , choc i to czasem nie pomaga. Szewskiej pasji zaraz z tym dostane 😂
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia No to właśnie tak miałem na początku. Dokładnie te same objawy 🫤
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia To jest tak zje.... platforma , że masakra. Najlepsze jest to ze my nie robimy nie wiadomo jakie rzeczy , w sumie podstawy , a takie kwiotki wychodzą.
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia Ja jestem zbyt ambitny, żeby się poddać Dopóki nie skończy się zima będę walczył 😛
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia W przyszłym tygodniu ma byc już słoneczko i 10/12 stopni 😁 , będzie cię nieźle kusiło 😁.
Adikon 140 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia Oooo. Co prawda na drogach syf, ale chociaż tak turystycznie bym wyskoczył 😁
boban666 101 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Jutro popada deszcz , zmyję te sól i można śmigać , tylko na dziury trzeba uważać po zimie 😁. Ale że w tym Simrail tak mi wydajność siadła to nie wiem. Ale kurde z moich wykresów wynika , że to jednak jakiś problem z Ramem , bo jest dojść znacząca różnica między załączoną , a wyłączoną tą opcją która zacieśnia timingi. Może jednak trzeba się na tym skupić ❔ Edytowane 20 Stycznia przez boban666 1
MadDog 303 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, boban666 napisał(a): Nie mam takiej opcji CSM 😂. Te MSI to stan umysłu 😂 teraz już za każdym razem mi się zawiesza komputer po resecie i pali się ta kontrolka BOOT , musze wyłączać komputer z sieci , choc i to czasem nie pomaga. Szewskiej pasji zaraz z tym dostane 😂 Takie objawy miałem u syna w komputerze przy uszkodzonym dysku SSD Kingstona. Wyjmij dyski i sprawdź czy będzie normalnie się uruchamiał. Komputer dało się tylko uruchomić po wyciągnięciu wtyczki z zasilacza i ponownym podłączeniu. Edytowane 20 Stycznia przez MadDog 1
Rekomendowane odpowiedzi