Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@boban666 tak jeszcze mi się przypomniało co pomagało mi zawsze. Instalacja sterowników karty z odłączonym kablem neta (OFFLINE). I nie używaj żadnych programów typu HWInfo, bo to u mnie bardzo wiele zmienia i pogarsza wykresy drastycznie. Tak wyglądają teraz i dodaję jeszcze CO jakie teoretycznie jest stabilne według ycruncher z tymi 3 ostatnimi opcjami. Na +100 też jest ok, ale dla spokoju zostawiłem PBO OFF.

001.png

00.png

Przy tych nastawach mam 50-52 stopnie w WRC ;p

ssssssssss.png

10 minut temu, boban666 napisał(a):

Narazie dopieszczam te hybryde , potem spróbuje jakies drobne OC , ale bez Curvy nie próbowałem , a to że nie da rady odpalić na -30 to już jakaś magia dla mnie , nawet na -20 sie po czasie zawiesił , co najmniej dziwne jedynie działa na tym -10 , ale zobacze jeszcze bez tej Curvy 🤪

Pisałem o tym, bo może już te -10 powoduje niestabilność. Dziwne, ale cóż...Może pech, bo widziałem, że niektórzy mieli problem na którymś rdzeniu z -7

Edytowane przez Adikon
Opublikowano

Ja offline instaluje sterowniki GPU jeszcze od czasu WinXP 😁😁 za każdym razem z automatu wypinam przewód Lan 😁. Mi na +100 tez wywala , wczoraj gdzies czytałem ze sporo osób odpala -30 i +200 i jest stabilnie. Więc albo mam pecha , albo coś gdzieś źle robie 😁

Opublikowano (edytowane)

Z tym stabilnie to akurat bym się kłócił. @maxmaster027 trafił złotą sztukę i robi rzetelne testy stabilności, ale większość youtuberów po prostu wbija CO i offset 200, i uważa to za stabilne bez testu w syntetykach. Ja też odpalę na -30, a nawet -35 i +200, i gry mi działają, ale co z tego jak w aida itp. wywali błąd po czasie. I niech się wyłączy podczas rajdu to bym chyba wywalił przez okno komputer xD

Edytowane przez Adikon
Opublikowano

Mi wypluło teraz tak i chyba to już tak zostawie jakieś drobne przycięcia były , ale jest już o niebo lepiej jak było wczoraj. Napewno nie bede już mieszał nic z sterownikami :D , w Bios może coś tam jeszcze pokręce :D

image.thumb.png.45869d776aa5ce7bb1678d8f9a9e115c.png

Opublikowano

Wersjsa 24h2 , zmieniłem te Curve na -15 , w Bios FCKL ustawiłem ręcznie z Auto na 2000Mhz i to tyle.

Próbowałem robić OC , ale nie wychodzi mi dałem mu 5400 , napięcie 1.240 i dupa podczas ładowania Windowsa się zawiesza :D 

Opublikowano (edytowane)

"Rynce" opadają 🫠

Ja to już nawet się staram z tym żyć jak czasem zetnie, bo brak mi sił. U mnie jest i tak zajebiście w porównaniu do tego co było, ale jak to naprawiłem to nie wiem. Jutro może przetestuję raceroom jeszcze, bo ostatnio znów tylko WRC, a może i ETSa bym odpalił trochę 🤔

Edytowane przez Adikon
Opublikowano

Gość na reedicie mi napisał, że najgorzej mu wszystko działa na 24h2, a najlepiej na win10, więc coś tam się pierdzieli w zasobach zapewne i jakieś procesy odpala bez sensu. Mi serio po włączeniu hwinfo od razu spadły klatki w capframex, a bez tego git. Ja muszę trenować Szwecję, bo zostanę w tyle, więc jutro siadam i gram. Jak znajdę coś nowego to oczywiście dam znać tutaj, bo już nałogowo przeglądam fora w wolnym czasie 😂

Opublikowano

W Racerrom mam też już tak jak było na W10 więc w jakiś sposób to idzie ogarnąć , choć kurde chciałbym jednak jeszcze z tego wycisnąć :D więcej , bo od czasu do czasu się pojawia ten nieszczęsny micro stutter 

Opublikowano (edytowane)

Nic pozostaje nam czekać na kolejną wspamniała aktualizacje czy to W11 , chipsetu , czy GPU. Ja próbowałem coś jeszcze pokombinować z tym DLLS 4 ale poległem :clap:

Ale już se zapisałem w pliku linki do tego co mi w miarę pomogło wyeliminować ten stutter , cały czas powtarzam do pełni sukcesu musze wyliminować micro stutter 

Edytowane przez boban666
Opublikowano (edytowane)

Ja to pierdziele te dlss i aplikację NVIDIA, bo wrzuciłem chwilę na testy to tylko ETS i farcry 5 wykryła. Ogólnie za 3 razem jakby lepiej zatrybiło po instalacji tych samych sterowników 😂 

Inspektora nie ruszam, bo ludzie bany dostają przez antycheaty.

45 minut temu, boban666 napisał(a):

Ale już se zapisałem w pliku linki do tego co mi w miarę pomogło wyeliminować ten stutter , cały czas powtarzam do pełni sukcesu musze wyliminować micro stutter 

Jeśli coś znajdziesz to proszę o aktualizacje 😁

Edytowane przez Adikon
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Adikon napisał(a):

Z tym stabilnie to akurat bym się kłócił. @maxmaster027 trafił złotą sztukę i robi rzetelne testy stabilności, ale większość youtuberów po prostu wbija CO i offset 200, i uważa to za stabilne bez testu w syntetykach. Ja też odpalę na -30, a nawet -35 i +200, i gry mi działają, ale co z tego jak w aida itp. wywali błąd po czasie. I niech się wyłączy podczas rajdu to bym chyba wywalił przez okno komputer xD

Sprawdzam teraz jądra pojedyńczo, odziwo dwa core schodzą -55  

:metal:

Po 40 min wywalilo blad core 15, wiec to 8 ostani rdzen, tam dalem -38, okazuje sie chyba ze niestety dwa gorsze rdzenie sie trafiły -37

Edytowane przez maxmaster027
  • Like 1
Opublikowano

Właśnie szukałem jak przetestować konkretny rdzeń, ale w sumie nie znalazłem, więc robiłem test całości Aida64 i ustawiałem coraz więcej dla każdego rdzenia osobno aż wywaliło. Jak już było ok to przeszło godzinny test ycruncher z tymi trzema opcjami bez błędów, czyli -25/ -30. Zapewne da się zejść niżej, ale jak wspomniałem nie wiem jeszcze jak testować konkretny rdzeń osobno 😛. PBO OFF, bo przyrost niewielki, a temperatury rosły, gdzie teraz mam w WRC 52 stopnie maks. 

Opublikowano

No niezłe jaja. Zaraz chyba wytargam mojego HDD z piwnicy. Ciekawy temat szkoda że mimo iż gościu namawia YT influencerów , nikt sie nie kfapił żeby przeprowadzić takie testy , być może wyszły by niezłe "kwiotki" i okazało by się że nvme wcale takie dobre do grania nie są 😁

Opublikowano
2 godziny temu, boban666 napisał(a):

Ja już stutteru nie mam , teraz mnie męczy micro stutter 😁.Musze założyć nowy temat 😁

Zaproś mnie tam jak coś xD

20 minut temu, boban666 napisał(a):

No niezłe jaja. Zaraz chyba wytargam mojego HDD z piwnicy. Ciekawy temat szkoda że mimo iż gościu namawia YT influencerów , nikt sie nie kfapił żeby przeprowadzić takie testy , być może wyszły by niezłe "kwiotki" i okazało by się że nvme wcale takie dobre do grania nie są 😁

Ja po podłączeniu starego SSD różnic nie widziałem szczerze mówiąc.