Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.12.2024 o 16:20, PiPoLiNiO napisał(a):

Naucz się w końcu, że jak komuś się nie chce z Tobą dyskutować, to nie dlatego że masz rację. 

Wszystko od tygodnia się dobrze bawią, Ty zajęczałeś tydzień temu i dziś znowu jęczysz. Benchmark jest jaki jest i każdy to akceptuje biorąc udział. Po co tu włazisz i smęcisz. Nikogo raczej nie obchodzą Twoje przemyślenia nie związane z wątkiem. 

Widziałeś nazwę tematu? Widziałeś tam gdzieś "dyskusja o benchmarku, jego sensie oraz istocie działania, a także wpływie poszczególnych podzespołów na wynik"? Nie, bo to temat z wynikami i opcjonalnie pomysłami jak go polepszyć. 

Masz artefakty to masz. Zaliczy wynik to go wpisze. Każdy ma tak samo. Chcesz mieć max wynik to lecisz na granicy stabilności i wysypania. Chcesz to lecisz ram pod korek i masz artefakty. Życie. 

Ja nigdzie nie jęczę. Czy ty nigdy się nie oduczysz tego wymyślania? Ile razy już ci o to zwracałem uwagę?

Co jest niezwiązane z tematem? To, że w tym benchmarku zbyt mocne podkręcenie pamięci VRAM zamiast spowodować błąd to jeszcze zwiększa wynik. Nie żartuj. Poza tym ty nie jesteś od decydowania, czy kogoś to interesuje.

6254.thumb.png.c2d9a0028a1251cad779cfbfb0ceece7.png

https://www.3dmark.com/3dm/123218868

Opublikowano
1 minutę temu, SebastianFM napisał(a):

Ja nigdzie nie jęczę. Czy ty nigdy się nie oduczysz tego wymyślania? Ile razy już ci o to zwracałem uwagę?

Odpowiadasz po tygodniu i dalej jęczysz. Czyżbyś z Bieszczad wrócił i dalej się nie nauczył? :)

Przekręcenie ram powoduje, że test wywala. Skoro u Ciebie nie wywala, to znaczy, że za mało go jeszcze podkręciłeś. 

I zasadnicze pytanie, skoro test jest BLE I NIE MA SENSU, to po co go robisz i dodajesz wynik? 🤣🤣🤣🤣

• Confused 1
Opublikowano
W dniu 24.12.2024 o 14:41, SebastianFM napisał(a):

Ten benchmark po prostu się do niczego nie nadaje.

Drogi Sebastianie. 

Ze względu na powyższy cytat oraz na to, że totalnie nie rozumiesz sensu benchmarkowania, a także biorąc pod uwagę fakt, iż podpisałem niedawno pakt o nie szerzeniu hipokryzji w społeczeństwie, nie mogę dodać Twojego wyniku, gdyż byłoby to niezgodne z moimi zasadami oraz Twoimi przekonaniami. 

Oczywiście jeśli kiedyś założę temat z benchmarkiem który spełni Twoje jakże wysublimowane wymagania co do takowego programu, to wtedy bezwzględnie Twój wynik się tam znajdzie :)

Informuje również, iż masz prawo do wyrażenia swojego sprzeciwu wobec mojego postępowania poprzez wniesienie zażalenie do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości. 

Telefon: (+352) 4303.1

Adres pocztowy:

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej

L - 2925 Luksemburg 

Z poważaniem, organizator rankingu

PiPoLiNiO 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO, po co się tak bez sensu produkujesz?

W dniu 24.12.2024 o 16:20, PiPoLiNiO napisał(a):

Masz artefakty to masz. Zaliczy wynik to go wpisze. Każdy ma tak samo. Chcesz mieć max wynik to lecisz na granicy stabilności i wysypania. Chcesz to lecisz ram pod korek i masz artefakty. Życie. 

Tłumacz to sobie jak chcesz. Przecież to właśnie najlepiej pokazuje jakim hipokrytą jesteś. 😁

Edytowane przez SebastianFM
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Już Ci inni wytłumaczyli wyżej na czym polega benchmarkowanie :) 

Kompromitujesz się coraz bardziej. Nikt mi nic nie musiał tłumaczyć i nie tłumaczył a ty w takim razie jesteś zwykłym kłamcą.

Opublikowano

@Mar_s Weż tego psychola, bo nie chce bana dostać zaraz:) W pierwszym dniu rankingu napisał na czacie, że benchmark nie ma żadnego sensu. Po tygodniu napisał to samo w temacie, teraz po kolejnym tygodniu znowu zaśmieca wątek i jeszcze wrzuca wynik zaprzeczając sam sobie :D  

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, SebastianFM napisał(a):

w tym benchmarku zbyt mocne podkręcenie pamięci VRAM zamiast spowodować błąd to jeszcze zwiększa wynik.

właśnie zauważyłem, że rekordzista na 4070ti ma prawie 7k punktów co jest nierealne ;)  

Opublikowano
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Tornado3 To może być też kwestia sztuki. Zobacz, że ja mam ponad 10100 PKT, a część posiadaczy 4090 z forum nie jest w stanie dobić do 10K. Tyle, że na poprzedniej sztuce 4090, miałbym bez problemu 10500-10600 bo szła dużo wyżej :)

dzisiaj pierwsze skrzypce gra PowerLimit. Jak masz zapas to lecisz do odcięcia na ile pozwoli krzem

Opublikowano
Teraz, Tornado3 napisał(a):

dzisiaj pierwsze skrzypce gra PowerLimit

Ale ja miałem obie sztuki takie same. Gainward 4090 :) I ta pierwsza kręciła się duuuuuużo lepiej niż ta obecna. Więc jak gość trafił jakiegoś rodzynka to może akurat wbił taki wynik. U mnie różnica między stabilnym OC, a OC na styk aby zaliczyć Nomada to 500 PKT.

Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Kadajo Poświęć się. Dawaj max jaki się da i wentyle na 100% przez cały czas + otwarte okno. Będzie weryfikacja :D

Nie no gościu to jakiś magik, nie mam szans na taki wynik :E

image.thumb.png.60f2f892db02231e3069be97d14e1687.png

https://www.3dmark.com/3dm/123227377?

Co prawda ma trochę wyżej pamięci podkręcone, ale i tak zbyt duża różnica jest. Może jednak kwestia procesora.