Mar_s 663 Opublikowano 17 Grudnia Opublikowano 17 Grudnia No ale Vulcan lekko podbija wynik, czyli trzeba by rozbić na dwie podkategorie
ShaDow_Pro 82 Opublikowano 17 Grudnia Opublikowano 17 Grudnia A no właśnie ja robiłem na DX 12, co to za porównanie jak ktoś robi DX 12 a ktoś Vulkan, trzeba to jakoś sensownie podzielić.
PiPoLiNiO 441 Opublikowano 17 Grudnia Autor Opublikowano 17 Grudnia Nie będzie dzielenia, bo to nie ma sensu żadnego. Zmieniam pierwszy post i zaliczam tylko wyniki ze screenem gdzie widać dx12 i weryfikację testu 1
ShaDow_Pro 82 Opublikowano 17 Grudnia Opublikowano 17 Grudnia Dobrze że to zaznaczysz, niech każdy wtedy trzyma się DX12.
PiPoLiNiO 441 Opublikowano 17 Grudnia Autor Opublikowano 17 Grudnia (edytowane) Zasady wpisane. Później usunę wszystkie wyniki bez screena. Także szybko się okaże kto sobie podbił Edit: jednak w opcjach zaawansowanych na stronie widać czy to dx12 Więc usunę wyniki te bez dx. Edytowane 17 Grudnia przez PiPoLiNiO 1 1
ernorator 54 Opublikowano 17 Grudnia Opublikowano 17 Grudnia Godzinę temu, Art385 napisał(a): Z jakim PL ten XTX i jakie z blokiem masz tempy z pełnym power limitem? PL na max w prawo, GPU-Z pokazał mi max ~420W. Bloku jeszcze nie założyłem, dziś wieczorkiem przy piwku bezalkoholowym założę ale boli mnie wkładanie do loopa. Będę próbował założyć bez drenowania płynu bo mi się nie chce 40kg budą machać żeby bąbelki łapać. Kupiłem szybkozłączki żeby założyć tym razem to mniej będzie bolało w przyszłości. Pograłem trochę z max PL w space marine 2 i wypluwało mi max 60c rdzeń, 85c HS i 82 pamięci ale wiatraki na 2000 szły. BTW. ktoś się wybiera do USA? bo bym zamówił zestaw QDT4 bo w EU są niezobywalne
PiPoLiNiO 441 Opublikowano 17 Grudnia Autor Opublikowano 17 Grudnia Wyniki zaktualizowane tylko o DX12. W sumie @Kadajo tylko Ty użyłeś Vulcan, więc jak coś to zrób na DX12
Kadajo 950 Opublikowano 17 Grudnia Opublikowano 17 Grudnia Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Wyniki zaktualizowane tylko o DX12. W sumie @Kadajo tylko Ty użyłeś Vulcan, więc jak coś to zrób na DX12 https://www.3dmark.com/sn/1775560 Ogólnie takie rankingi powinny być podzielane na "tire" kart inaczej za chwile wszystkie miejsca zajmą karty typu RTX 4090.
ernorator 54 Opublikowano 17 Grudnia Opublikowano 17 Grudnia Nie pamiętam gdzie ale najfajniejsze wyniki w tematach takich, jakie widziałam to były 2 listy. 1. Najlepszy wynik z danej karty, od najlepszej. Najlepszy 4090, najlepszy 4080 super itd. 2. Wszystkie wyniki podzielona na AMD i Nvidia. Też od najwyższego.
PiPoLiNiO 441 Opublikowano 17 Grudnia Autor Opublikowano 17 Grudnia (edytowane) Edytowane 18 Grudnia przez PiPoLiNiO
Alai_de_Loin 1 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia https://www.3dmark.com/3dm/122361890? bez OC
SylwesterI. 181 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia (edytowane) uuu widzę wyniki z sieczką na ekranie też wrzucamy no niech będzie: https://www.3dmark.com/sn/2806644 Edytowane 18 Grudnia przez SylwesterI.
Kadajo 950 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia Te @PiPoLiNiO sam się nie trzymasz zasad, które ustaliłeś. Się chłopak zapłacze jak wstanie ze znowu jest drugi. Jak zrobiłeś ten temat dla beki, żeby się tutaj wydurniać to zmieniam tytuł. Bo to nie jest żaden ranking, tylko zabawa dwóch dużych chłopców o to, który ma dłuższego epenisa. Proszę to zrobić porządnie. Tak jak zasugerował @ernorator podzielić wszytko na tire kart i firmy. BTW. @ernorator taki ranking był na PC labie m.in. 1
Mar_s 663 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia @Kadajo Przecież wiadomo że Pipek zrobił go żeby być najlepszym, ale teraz jest 7 fps w plecy a to już nie w kij pierdział, coś czuję że nie może się doczekać przymrozków. Ja tam na razie się nie wtrącam bo nie startuję. 2
Send1N 666 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia Jeden zrobił temat dla siebie a drugi ma już nawet rtx 5090 a i tak przegrał 5
Mar_s 663 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia Najlepszy byłby podział na benchmarki w sumie, ale Firestrike to już staroć a TS niewiele lepszy, i w tych starych AMD wyraźnie lepiej wypada. No chyba że Futuremark dostał zlecenie na benchmark dla posiadaczy NV, żeby w końcu mogli wygrywać.
PiPoLiNiO 441 Opublikowano 18 Grudnia Autor Opublikowano 18 Grudnia 34 minuty temu, Kadajo napisał(a): Te @PiPoLiNiO sam się nie trzymasz zasad, które ustaliłeś. ?
SylwesterI. 181 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia 27 minut temu, Mar_s napisał(a): nie może się doczekać przymrozków. Przymrozki nic nie dadzą jak wrzucę zasilacz z wtyczka 600W i bios 1kW
PiPoLiNiO 441 Opublikowano 18 Grudnia Autor Opublikowano 18 Grudnia Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): uuu widzę wyniki z sieczką na ekranie też wrzucamy Z jaką sieczką na ekranie? Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): https://www.3dmark.com/sn/2806644 Jak Ty żeś to zrobił? 😁
SylwesterI. 181 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia Z przekręconych pamieci, niski zegar rdzenia, przekręcone pamięci, sieczka na ekranie, albo gubienie klatek i fps leci w kosmos
PiPoLiNiO 441 Opublikowano 18 Grudnia Autor Opublikowano 18 Grudnia @SylwesterI. Hahha, ale ja po prostu zmieniłem proca na 5425, dałem max karcie gdzie przechodzi test, odkręciłem wszystkie wentyle na 100% i otworzyłem okno. U mnie sieczka od razu wywala.
Rekomendowane odpowiedzi