Mar_s 609 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Z jaką sieczką na ekranie? Jak Ty żeś to zrobił? 😁 Jak masz na ekranie puste rubryki w Estimated... i tego wykresu wyników, to znaczy że nie ma to ustawienie stabilności i jest na granicy wywalenia.
SylwesterI. 172 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jak Ty żeś to zrobił? 😁 To jest wynik z sieczką na ekranie, nie wrzucaj go do rankingu, skasuje go, zrobiony tylko na pokazanie ze można tak "wykręcać" wyniki W przyszłym tygodniu wrzucę prawilne wyniki, na porządnym zasilaczu
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): 10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Z jaką sieczką na ekranie? Jak Ty żeś to zrobił? 😁 Jak masz na ekranie puste rubryki w Estimated... Ale przecież u mnie jest okej. Więc skąd ten naskok na mnie?
RTX5090 67 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu u mnie test mocno zrzuca zegary (BIOS 450 W). Moje GPU w takich testach bez niczego robi 3100 (bez popsucia obrazu), tutaj natomiast mam 2930 - 2950. Więcej mi się nie uda, chyba że będzie na minusie i zamrożę kompa
Mar_s 609 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja nie naskakuję, mówię że to co wrzucił @SylwesterI. jest niestabilne.
SylwesterI. 172 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Chcecie stabilne, to trzeba robić Ranking, stress test na 20 pętli, zobaczymy czy ktoś przeskoczy 9500pkt
Mar_s 609 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Nie no, bez jaj, bo zaraz ktoś zarząda komisji kontroli gier i zakładów. Ale można uznać że niepełne wyniki jak ten będą odrzucane, ma być w miarę stabilnie chociaż.
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) @SylwesterI. Jak utrzymasz temperatury to pewnie tak. Ogólnie nie kumam dziwnego naskoku na mnie @Kadajo. Jako jedyny chciał oszukać system i dał wynik z Vulcan, a teraz pisze jakieś głupoty i nawet nie wiem o co mu chodzi. Człowiek siedzi o 2 w nocy, wali 7 wentyli na 100%, kręci wszystko pod korek, zalicza test jak trzeba, a ten jakieś jazdy🤦🏻🤦🏻 Edytowane 4 godziny temu przez PiPoLiNiO
Mar_s 609 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Tak jest! Oszust oszukista chciał oszukać system, ale na szczęście Twój Pipkowy zmysł to wyczuł w porę, i uciąłeś łeb hydrze reakcji! 2
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu W kwestii podziałów, tierów i innych wymysłów. Mam 15 wyników. 15. Nie 1500. Co ja mam tu dzielić? Wszystko ładnie wygląda na jednej grafice. Jak będzie 30 to będzie cud, a i tak wszystkie się zmieszczą. To miał być ogólny ranking forumkowy i takim jest. 39 minut temu, RTX5090 napisał(a): u mnie test mocno zrzuca zegary (BIOS 450 W). No to robi różnice. Nawet woda nic nie da. U mnie za to ta sztuka Gainward jest gorsza w OC niż pierwsza którą miałem. Tam te 10400 byłoby do uzyskania. Tu już wynik na limicie, zwiększenie rdzenia o nawet 1MHz już wywala test.
Qrdello 186 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Mój najlepszy wynik na x3d i 3080: Karta @1800mhz, wyraźnie poniżej targetu, procesor z PBO/CO -30, ramy 3600 cl18 Ostatnio skladałem znajomemu kompa, wyniki dla AM5: Proc nie kręcony, ale z PBO 110/80/110 i CO na -30, karta po uV. Co ciekawe, zwykły MSI dwu-wentylatorowy przy maks obciążeniu 63C/110W niemniej wydajność w SN wygląda legitnie bo mój laptop jest jakieś 10-15% wolniejszy niż ta karta.
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Teraz, Qrdello napisał(a): Mój najlepszy wynik na x3d i 3080: Daj link do testu albo screen gdzie widać DX12
Qrdello 186 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Daj link do testu albo screen gdzie widać DX12 X3D 3080 Ja zawsze testuję w D12, bo Vulkan ciut zakrzywia wyniki. Teraz zwróciłem uwagę, że 3d mark ma w nosie nastawy z MSI AB i czyta nominalne taktowanie karty i cześć Edytowane 3 godziny temu przez Qrdello
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) @RTX5090 A próbowałeś przelecieć test z procem na 6GHz? Bo widzę na stronie, że 5900 miałeś. U mnie przejście z 5225 na 5425MHz dało koło 100 PKT. http://www.3dmark.com/sn/2804836 Mam koło 50MHz mniej na rdzeniu niż Ty i koło 50 więcej na pamięci. Więc tu chyba różnice już proc robi jedynie. 1 godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): W przyszłym tygodniu wrzucę prawilne wyniki, na porządnym zasilaczu Możesz jaśniej? W sensie co Ci da inny zasilacz? 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): Jeden zrobił temat dla siebie a drugi ma już nawet rtx 5090 a i tak przegrał Tak dla Twojej informacji, temat założyłem bo @Mar_s dał taki pomysł. Wybacz, że mam 4090 i najbardziej ją wykręciłem i zajmuje 1 miejsce. Moja wina. Zgłoś mnie do admina, bo przecież 3 pozostałych posiadaczy 4090 w rankingu osobiście ograniczam Edytowane 3 godziny temu przez PiPoLiNiO
Kadajo 879 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ogólnie nie kumam dziwnego naskoku na mnie @Kadajo. Jako jedyny chciał oszukać system i dał wynik z Vulcan, a teraz pisze jakieś głupoty i nawet nie wiem o co mu chodzi. W pierwszej wersji tematu sam nie dałeś wyraźnie informacji, jakie są zasady testu. Chciałem ci to od razu zasugerować, ale stwierdziłem twój temat zobaczymy czy się skapniesz a teraz jeszcze pretensje. Potem, w zasadach napisałeś, że ma być screen i link, teraz widzę już to wywaliłeś. To będziesz tak co 30 min. zmieniał zasady ? Po co w ogóle zakładałeś taki temat jak wyraźnie nie masz pojęcia jak się takie rankingi prowadzi ? Byś sobie zadał, chociaż minimum trudu i zobaczył, jak na innych forach to wygląda, ale widzę ze @Mar_s chyba miał racje, wszytko po to, żebyś mógł wkleić obrazek, w którym będziesz NABER ŁAN. W ramach wyjątku wklejam link do konkurencji, aby każdy zobaczył, jak to się robi. https://forum.benchmark.pl/forum/64-oficjalne-rankingi-forum/ To, co zrobiłeś to nie ranking, tylko farsa, zmień tytuł albo zrób to porządnie, bo wstyd forum przynosisz.
RTX5090 67 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 30 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): A próbowałeś przelecieć test z procem na 6GHz? Bo widzę na stronie, że 5900 miałeś. Program czyta maks boost procka - który mam ustawiony na 5.9 Ghz (na 2 rdzenie). Ten test jest mocno graficzny, więc CPU dużo nie poradzi
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu @Kadajo https://forum.benchmark.pl/topic/73149-3dmark-2013/ linkt który dałeś. Lecą wynikami od najlepszego do najgorszego. Dokładnie jak ja. Zasady zmieniłem przez Ciebie, bo jako jedyny postanowiłeś robić inaczej niż kazdy. Zmieniłem je ponownie gdy okazało się, ze na stronie w zaawansowanych też pokazuje DX12. Gdyby nie Ty to pierwszy post byłby nie ruszony. Temat założyłem bo taki pomysł rzucił @Mar_s. Nikt nie ma problemu oprócz Ciebie. Wszyscy się dobrze bawią oprócz Ciebie. Jestem "NAMBER ŁAN" bo wykręciłem kartę i proca pod korek. Wyobraź sobie, że jak ktoś wykręci bardziej to będę 2, 5 albo i 10 bo tak to działa. Edytowałem 1 post kolejny raz
Kadajo 879 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ranking na 10 miejsc bez żadnego podziału, czy sobie jaja robisz, czy udajesz ? Weź od razu zmień nazwę tematu na 3Dmark Nomad RTX 4090 i będzie wiadomo, o co chodzi. Czy ty nie rozumiesz, że przy takich założeniach temat zaraz zdechnie, bo będą tu tylko wchodziły osoby z kartami pokroju RTX 4090 ? Po co ma ktoś tutaj umieszczać jakiekolwiek wyniki jak nawet się w rankingu nie zmieści, weź pomyśl trochę.
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Kadajo napisał(a): Czy ty nie rozumiesz, że przy takich założeniach temat zaraz zdechnie, bo będą tu tylko wchodziły osoby z kartami pokroju RTX 4090 ? Jest 16 wyników, w tym 4 sztuki 4090. 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Ranking na 10 miejsc bez żadnego podziału, czy sobie jaja robisz, czy udajesz ? Skąd wziałeś 10 miejsc jak już jest 16? A będzie tyle ile będzie wyników.
ernorator 45 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Się nie znam to zapytam Da się jakiś spreadsheet wsadzić w posta żeby można to było wygodnie wypełniać a efekt będzie tutaj?
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Kadajo Nie wiem co Ty sobie wkręciłeś i skąd bierzesz te swoje teorie o 10 miejscach i o tym, że ktoś się nie zmieści w rankingu który nie ma limitu miejsc, ale zejdź już ze mnie, bo to irytujace. Będzie 1000 osób to będzie 1000 wyników i 1000 miejsc w rankingu Edytowane 2 godziny temu przez PiPoLiNiO
RTX5090 67 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jak dla mnie ciekawy pomysł (wykonanie jak na chwilę obecną też), każdy wrzuca wyniki w takich samych ustawieniach. Coś jak HOF 3Dmarka (swoją drogą za czasów 2080TI byłem w HOF na 70 którymś miejscu w PortRoyal )
Kadajo 879 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Skąd wziałeś 10 miejsc jak już jest 16? A będzie tyle ile będzie wyników. Wydawało mi się, że na 1 obrazku było 10 miejsc. Ok, jak tak to może być. Twój temat wiec rób jak uważasz. Nie wiem tylko jak ten obrazek będzie wygadał jak tutaj zaraz wrzuci wyniki 40-50 userow. Zwróć też uwagę, że na obrazek nie klikniesz wiec ani nie można szybko zobaczyć wyników poszczególnych osób na stronie 3dmarka tylko trzeba ich szukać po temacie, nie wiadomo tez, jakie mieli ustawienia kart. Stad sugestia, żeby to zmienić. 3 minuty temu, ernorator napisał(a): Się nie znam to zapytam Da się jakiś spreadsheet wsadzić w posta żeby można to było wygodnie wypełniać a efekt będzie tutaj? To by było dobre, ale tez nie wiem, czy coś takiego można zrobić.
PiPoLiNiO 378 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Stad sugestia, żeby to zmienić. To nie możesz tego zrobić w miły sposób? Tylko jakieś bzdety o wstydzie i całej reszcie? Ja nie przewiduje tu więcej niż 30, może 40 osób, dlatego uznałem że grafika jest lepsza i bardziej przejrzysta. Jak nastąpi wylew wyników to zrobię inną lub innaczej przedstawie wyniki. Na obrazku zawsze było tyle wyników ile aktualnie było zgłoszonych Jak spojrzałeś i było 10 to znaczy, że wtedy tylko 10 osoób się zgłosiło. Wydaje mi się, że to: jest dużo bardziej przejrzyste niż tabela w excel albo na stronie
Mar_s 609 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Szczerze to w tym temacie który z wróblem założyliśmy było jakoś milej, tutaj od początku spięcia Też uważam że dominacja 4090 trochę psuje ten ranking, bo o ile goście z 6950 XT mają szansę powalczyć z 4070 TiS, to z 4090 nie mają w ogóle po co startować No ale jak @Kadajo stwierdził, założyłeś to teraz prowadź.
Rekomendowane odpowiedzi