Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piny sense pogięte

20241222_220803.png

Ale już to zdrutowałem %-)

wydłubałem pogięte piny w gniazdku karty, a do wtyczki zasilacza włożyłem piny wycięte z rozgałęźnika do wentylatorów , i teraz te wsadzone piny dotykają kikutów oryginalnych pinów w gnieździe karty :banana:

20241223_030952.png

Niestety z tym 11k w nomadzie się zagalopowałem, jestem na razie w stanie wyciągnąć 10536 , to wszystko :sciana:

https://www.3dmark.com/sn/2878011

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pawlos napisał(a):

nie ta kolejność ;)

Poprawione :)

26 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Czemu odrzucasz wynik @Adam33K?

Zrzutekranu2024-12-23094216.png.f261fe38f769b62934ef69ff3500c170.png

Pisał ktoś parę dni temu, że jak tu nie ma nic to jest nie do końca stabilny wynik.

26 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Czego tu się bać?

Nie wiem, dla mnie takie druciarstwo i karta za 10k nie idą w parze i tyle. 

Edytowane przez PiPoLiNiO
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Zrzutekranu2024-12-23094216.png.f261fe38f769b62934ef69ff3500c170.png

Pisał ktoś parę dni temu, że jak tu nie ma nic to jest nie do końca stabilny wynik.

Nie ma to kompletnie znaczenia, Valid is Valid :) 
EDIT: Zrobię to samo na wersji demo i nawet tego nie będzie widać..

EDIT2: Proszę bardzo? Niestabilne? :D
https://www.3dmark.com/3dm/122702983?

sndx12.thumb.jpg.4133c7567093322aee9331748ef06634.jpg

Edytowane przez Adam33k
Opublikowano
4 godziny temu, Adam33k napisał(a):

Nie ma to kompletnie znaczenia, Valid is Valid :) 

Biorąc pod uwagę mój wynik kilka stron wcześniej gdzie srało mi artefaktami, przejście zaliczyło ale tak jak u Ciebie nie było wszystkich danych, to ma znaczenie :) I tego się trzymajmy. Każdego obowiązują te same zasady :)

Opublikowano
16 minut temu, Dziarson napisał(a):

nie wiem czy wiecie ale to jest top ten OC w Polsce raczej wiemy jak robić benche .

Nikt nie mówi, że nie wiecie :) Ale 2 strony wcześniej admin @Mar_s napisał, ze takie wyniki nie powinny się liczyć ;)

Osobiście też uważam, że jak program pokazuje ZALICZONE to jest zaliczone i tyle. Ale nie chce mi się tu znowu spierać z ludzi i czytać wymysłów w kółko ;)

@SylwesterI. A Twój wynik 10800? On był jako zaliczony chyba nie?

Opublikowano

Ja pisałem, o ile pamiętam, że to wskazuje na niepełną stabilność karty która jest na granicy wywalenia się.

A to czy akceptujesz czy nie to już zależy od autora rankingu. :P

I jest tutaj zależność bo nie zdarzyło mi się to nigdy przy stockowym ustawieniu. :)

Opublikowano

A to sa błedy marka nie wyswietlanie tego  np  z powodu braku neta lub słabego neta jak w moim  przypadku. Granica wywalenia sie karty jest po to żeby trzymąć ja za włosy i nie spadła z przepaści ale ma wypluć wynik .

Wystarczy że zrobisz run bez neta i nia masz nic poza wynikiem i co tez tego nie uznasz ?

Tak samo w przypadku tego jak ktoś go nie kupił.

image.png.f44b30e17a86be78c957687b97c7cf35.png

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@SylwesterI. A Twój wynik 10800? On był jako zaliczony chyba nie?

Tak był wg. futuremark poprawny, program go zvalidował, ale ja wiem, jak to wyglądało i usunąłem ten wynik całkowicie, mnie nie bawi wykorzystywanie sztuczek do poprawy wyniku.

Lucky Run masz praktycznie w każdym teście, nawet w cinebench , albo superposition, trzepiesz testy jeden za drugim i co jakiś czas masz jeden idealny przebieg, gdzie fps idzie wysoko i dostajesz wyższy wynik, jak by w kompie się wszystko idealnie zgrało i dodatkowo  żadna inna aplikacja nie zakłócała działania benchmarku

Edytowane przez SylwesterI.
  • Upvote 2
Opublikowano

Ten benchmark po prostu się do niczego nie nadaje. Nie weryfikuje w żaden sposób tego, czy karta graficzna nie robi błędów podczas renderowania. Nie używa takich obliczeń na shaderach jak np. Cyberpunk 2077 czy inne gry, gdzie przy pojawieniu się błędów w obliczeniach GPU się wywali. Najśmieszniejsze, że podkręcając GPU do takiego stopnia, że podczas testu występują artefakty, zwiększa się jeszcze ilość FPS.