Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Posiadam monitor GIGABYTE G27QC od kilku dobrych lat. Teoretycznie powinien obsługiwać 165hz, ale nigdy się w to jakoś nie bawiłem, a że nie mogłem ustawić 165hz to ustawiłem maksymalne 120hz i było w porządku. Niedawno robiłem sobie małe przemeblowanie i po podłączeniu monitora oraz komputera na tym samym kablu DisplayPort co wcześniej maksymalna częstotliwość jaką mam to 60hz. Mam najnowsze sterowniki Nvidia, przez monitor nie mogę tego zmienić, nie działa u mnie również customowa zmiana rozdzielczości w Nvidia Control Panel. Pobrałem coś takiego jak OSD Sidekick i jakiś najnowszy update do tego monitora, ale po kilku minutach instalacji wyświetla się jej błąd, w związku z czym to też odpada. W menedżerze urządzeń monitor wyświetla się jako Generic Monitor (G27QC). Próbowałem więc tam zainstalować sterowniki co również nie przyniosło zamierzonych skutków. Tak samo jak skorzystanie z innego wyjścia DP w karcie graficznej. Czy jest jakieś rozwiązanie żebym spowrotem mógł korzystać z odświeżania przynajmniej 120hz, a najlepiej 165hz? Ponieważ nagły spadek do 60hz po kilku latach to widoczna dla mojego oka zmiana.