marki 0 Opublikowano Środa o 10:30 Opublikowano Środa o 10:30 Hej. Muszę kupić komputer dla moich rodziców. Monitor, peryferia mają. Chodzi o sam desktop. Komputer wykorzystywany tylko do www i do sporadycznie streaming (TV Orange, Prime, Max) - monitor jest FHD. System operacyjny Windows lub Ubuntu. Ale bardziej w stronę Ubuntu że względu na koniec wsparcia W10 (a szkoda ładować kasę w PC "żeby Win 11 działał". Wstępnie wybrałem poleasingowego Della 3040. i3-6100, 8GB ram, Ssd 256GB, usb 3.0, zostają wolne 2x Sata Koszt 200 zł. Brać to, czy kombinowac coś innego?
kalderon 144 Opublikowano Środa o 12:49 Opublikowano Środa o 12:49 W podobnej cenie nie znajdziesz czegoś z i5?
marki 0 Opublikowano Środa o 15:58 Autor Opublikowano Środa o 15:58 (edytowane) 3 godziny temu, kalderon napisał(a): W podobnej cenie nie znajdziesz czegoś z i5? Znalazłem, ale starsze, 2-3 generacja. Buda często starsza etc. Edytowane Środa o 15:58 przez marki
Akuki 9 Opublikowano Środa o 16:10 Opublikowano Środa o 16:10 Mam złe doświadczenie z komputerami poleasingowymi - trzy mi padły - dwie stacjonarki i laptop. Takie sprzęty są strasznie tyrane, często chodzą 24h, więc powinienem się spodziewać.
Keel 39 Opublikowano Środa o 16:15 Opublikowano Środa o 16:15 A ja wręcz przeciwnie, laptopów poleasingowych najbliższym i znajomym poleciłem z 8szt, wszystkie ładnie śmigają, najstarszy już z 5lat. Ostatnio 3 małe terminale z ryzenem, a jeden mam osobiście już 2 lata. Wszystko pięknie śmiga (odpukac) i w dobrych pieniądzach
marki 0 Opublikowano Środa o 16:27 Autor Opublikowano Środa o 16:27 (edytowane) Też w firmie gdzie pracuję same poleasingowe desktopy Dell i HP - całość śmiga od lat. Bardziej myślę że laptopy są zajechane - wiadomo jak służbowe sprzęty latają. Z desktopem mniejsze ryzyko. Jeden mi padł, i to kupiony 2,5 lat temu (tego właśnie wymieniam) - ale był kupowany jako poleasingowy z drugiej ręki z i5 3 gen. Wskazuje na błąd płyty lub CPU (Dell 9040 i 2-3 mignięcia) Teraz kompy z prockami nie wspierającymi oficjalnie W11 mocno potaniały. 2 lata temu chodziły po 500-600 zł, teraz po 200-300 (za 6-7 generacje intela) Edytowane Środa o 16:29 przez marki
marki 0 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu Zamówiłem tego poleasingowego Della 3040. i3-6100, 8GB ram, SSD 256GB, Win 10 Home Jeszcze kupon z Allegro wpadł, więc 189,99 zł. Windows od razu wyleci, postawię Ubuntu.
Rekomendowane odpowiedzi