Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Nie będę nawet tego komentował, najlepiej spuścić zasłonę milczenia na to. 

O ja pierdzielę, dzisiaj dwie debaty w promieniu chyba kilometra xD.

3 minuty temu, trepek napisał(a):

@Kris194 widze, ze w tej kuli kazdy kandydat mial podpisane pytanie :E

PiS-owskie podwójne standardy i takowe obowiązywały przez 8 lat w całym kraju, dziś na szczęście jest inaczej.

• Confused 2
Opublikowano
3 godziny temu, Szambo napisał(a):

Ile to już lat dokonujemy tego samego wyboru? 20?

Będziemy pewnie aż do śmierci JarKacza. Albo wyginięcia pewnej grupy fanatycznych wyborców.

Z drugiej strony też się rodzą jakieś kolejne radykalne ruchy jak Konfederacja czy AFD.

W erze TikToka chyba brakuje miejsca na normalne partie dla równowagi. No ale przy rozwinięciu dyktatur problem rozwiąże się sam. Dlatego niezależnie od wyboru zawsze aktywnie głosuję. Być może w najbliższych 10-15 latach takich wyborów już nie będziemy musieli podejmować. Paradoksalnie z własnej winy.

Opublikowano
2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Będziemy pewnie aż do śmierci JarKacza. Albo wyginięcia pewnej grupy fanatycznych wyborców.

Wraz z odejściem z polityki zarówno Tuska jak i JarKacza niezależnie czy jeszcze za ich życia czy z chwilą ich śmierci widzę początek końca PO-PiS-u. Tylko kluczem będzie to, żeby w przyszłości tego kraju nie oddać w ręce takich partii jak Konfederacja, a w ręce kompetentnych ludzi, którzy nie będą mieli zakusów dyktatorskich bądź autorytarnych.

• Confused 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Obejrzalem debate i Rafał niby zaprezentowal sie jako kandydat z jasno okreslonymi pogladami na polityke zagraniczna i bezpieczenstwo, jego wypowiedzi byly merytoryczne i odnosily sie do konkretnych zarzutow, jednak ten styl troche taki konfrontacyjny nie bardzo mi lezy. Wydaje mi sie, ze mimo dobrego przygotowania merytorycznego te jego emocjnolane reakcje mogly oslabic przekaz. :/ I boska pani profesor z pytaniem o pielgrzymke w strone nowogrodzkiego :E :clap:

Edytowane przez leelooo
Opublikowano

Najpóźniej do końca tygodnia będę próbował zaorać tą aktualną ankietę i zrobić nową możliwie z jak najmniejszymi konsekwencjami.

Przynajmniej wiadomo, że będzie oficjalnie 13 kandydatów do wyścigu o pałac. Szkoda, że nie ma jednak rekordu.

• Like 1
Opublikowano

Proszę, nowa zaktualizowana ankieta jest dostępna.

A jeśli chodzi o kwestię jawności ankiety, można zrobić jednym kliknięciem, lecz niezależnie czy ankieta byłaby jawna czy ukryta pod względem kto na jaką opcję zagłosował, to i tak źle i tak niedobrze. Jawna oznaczałaby mniej oddanych głosów, a ukryta naraża na obecność trolli, szczególnie PiS-owskich oraz konfiarskich.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Trzeba będzie zresetować liczbę głosujących do zera, a tego nie jestem w stanie zrobić. To, że po pewnym czasie nie można głosować drugi raz czy zmienić swojego głosu to specyfika silnika forum.

Inne rozwiązanie to nowy ten sam temat z nową ankietą.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@tomcugPomożesz? %-)

49 minut temu, Spl97 napisał(a):

Trzeba będzie zresetować liczbę głosujących do zera, a tego nie jestem w stanie zrobić. To, że po pewnym czasie nie można głosować drugi raz czy zmienić swojego głosu to specyfika silnika forum.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.polsatnews.pl/wideo/bronislaw-komorowski-czesc-kandydatow-na-prezydenta-kupila-podpisy_6846720/

Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Proszę, nowa zaktualizowana ankieta jest dostępna.

A jeśli chodzi o kwestię jawności ankiety, można zrobić jednym kliknięciem, lecz niezależnie czy ankieta byłaby jawna czy ukryta pod względem kto na jaką opcję zagłosował, to i tak źle i tak niedobrze. Jawna oznaczałaby mniej oddanych głosów, a ukryta naraża na obecność trolli, szczególnie PiS-owskich oraz konfiarskich.

Lepsza jest jawna , 50% internetu to boty "teoria martwego internetu" więc na tym forum może być podobnie , najlepiej zaznaczyć a potem napisać post mój głos poszedł na tego kandydata 

Ja nie mogę zagłosować zrób nową 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Cytat

Adrian Zandberg zawiadomi prokuraturę ws Ustawki z Debatą Trzaskowskiego.

"To niesmaczne" - tak kwestię debaty Trzaskowskiego, którą pokaże dziś TVP w likwidacji skomentował kandydat Partii Razem na prezydenta RP Adrian Zandbrg. Zapowiedział zawiadomienie prokuratury.

https://niezalezna.pl/polityka/zandberg-zawiadomi-prokurature-w-sprawie-debaty-trzaskowskiego-mowi-wprost-o-ustawce/541358

nawet ultra lewicowy kandydat ma polewke z ustawki wolnych mediow,

a wolne media w obawie o swojego kandydata deweloperskiego (w koncu trzask przegral nawet z duda) chca sie upewnic ze w drugiej turze bedzie latwy nawrocki do pokonania

Cytat

- Ja biorę udział we wszystkich debatach, które są zorganizowane zgodnie z prawem - ogłosił kandydat partii Razem Adrian Zandberg. Zapowiedział, że będzie go można zobaczyć w debacie Republiki, która odbędzie się w poniedziałek.

W poniedziałek jest organizowana na cywilizowanych zasadach debata w TV Republika. W niej zamierzam wziąć udział. W ustawce za garażami - nie.

– powiedział.

zeby lewicowy kandydat wychwalal Republike a nie wolne media XD

cyrk z wyborcow trwa, trzask i nawrocki to gwarancja takich kpin z ludzi

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja już sam nie wiem im bliżej wyborów na kogo zagłosować... Podpowiedzcie. Szukam kandydata z kręgosłupem moralnym który będzie liberalny gospodarczo, ale konserwatywny w światopoglądzie. Może być i rasista i mizogin. Aby był poza zasięgiem grup wpływów w tym mafii developerskiej czy jakichkolwiek innych lobbystów. Który sprzeciwia się rozdmuchanemu socjalowi. I co najważniejsze - zagwarantuje aprawiedliwe rozliczenie poprzednich rządzących. 

Opublikowano
4 minuty temu, Wercyngoteryx napisał(a):

Ja już sam nie wiem im bliżej wyborów na kogo zagłosować... Podpowiedzcie. Szukam kandydata z kręgosłupem moralnym który będzie liberalny gospodarczo, ale konserwatywny w światopoglądzie. Może być i rasista i mizogin. Aby był poza zasięgiem grup wpływów w tym mafii developerskiej czy jakichkolwiek innych lobbystów. Który sprzeciwia się rozdmuchanemu socjalowi. I co najważniejsze - zagwarantuje aprawiedliwe rozliczenie poprzednich rządzących. 

nie ma takich w Polsce

Opublikowano
W dniu 11.04.2025 o 15:08, Kris194 napisał(a):

No właśnie nie muszą i nie powinny, wyborcy KO czy też 3D nie są ani ślepi ani głupi i mają dość. Jak spojrzysz kto próbuje na siłę przepchnąć frukty dla deweloperów to się przekonasz, że jest to głównie PSL (Paszyk). Naszym ogromnym szczęściem jest to, że mamy w rządzie Panią Minister Katarzynę Pełczyńską (PL2050), która w te wszystkie "REIT-y" i inne projekty wali jak w bęben.

z cyklu: zle sie zestarzalo

trzask juz przyznal ze poprze doplaty dla deweloperow XD

to pewnie silne wplywy PSL na trzaska XD

5f4f78f76e0ee32c5927bc128c181ab4bf0fb6b0

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hwdp43 napisał(a):

I moze jeszcze frytki do tego ?

Wystarczy ze jego wypowiedzi w pelni musialy isc live w Republice, co pewnie wielu dostalo naglego skoku cisnienia. A ze jeszcze glosno mowi w TV (nie tylko u siebie) co wiekszosc ludzi mysli o politykach, obietnicach i systemie debaty w naszym kraju - no nie wiem, jak dla mnie same plusy.

Sam tez udostepnia swoj kanal i zasiegi, zeby kazdy kandydat mogl sie swobodnie wypowiedziec na wiele tematow przez 3-4h.

Edytowane przez ryba
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...