Skocz do zawartości

Problem z podpięciem monitora do laptopa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim mam problem z laptopem poniżej opiszę całą sprawę.

Mam laptopa MSI katana 17-B13VGK Kupiłem sobie mały monitor Asus MB166CR.Monitor ma jedno wejście USB-C i do takiego samego w laptopie trzeba go podpiąć.Przy podpięciu go niestety nic się nie dzieje.Ani go nie wykrywa,ani się nie włącza.Monitor jest sprawny bo np przy podpięciu go do telefonu z USB-C normalnie się uruchamia.Instalowałem sterowniki itd,ale to nic nie daje.USB-C na laptopie działa bo ładuje sobie nim czasami telefon.Może ma ktoś jakiś pomysł czy da się coś z tym zrobić?

Poniżej opiszę co jeszcze dodatkowo zrobiłem:

Aktualizacja wszystkich sterowników jakie były dostępne

Instalacja sterowników do monitora ze strony Asusa mimo,że według producenta monitor powinien działać i bez tej instalacji.

Próbowałem wymusić wykrycie w ustawieniach,ale też nic nie dało,ponieważ nie jest on nawet wykrywany jako podpięty.

Zainstalowałem aplikacje display widget center,ale tutaj też nic nie ruszyło

Zainstalowałem Intel HID Event Filter-również bez efektu

Wygląda to tak jakby napięcie nie dochodziło do monitora.

Może ktoś by miał jakiś pomysł co można jeszcze wypróbować.Monitor potrzebuje 5.24W mocy.

Opublikowano

Jak klikniesz właściwości po podpiętym monitorze to masz ekran 1 i 2 pokazany? (pokaż na 1, pokaż na 2, duplikuj) ?

da9f0ce4cb00f.jpg

Próbowałeś kombinacją FN+F11 przełączyć się między ekranami? gdzie sprawdzałeś w windowsie że nie jest on wykryty po podłączeniu?

Opublikowano
7 godzin temu, Send1N napisał(a):

Jak klikniesz właściwości po podpiętym monitorze to masz ekran 1 i 2 pokazany? (pokaż na 1, pokaż na 2, duplikuj) ?

da9f0ce4cb00f.jpg

Próbowałeś kombinacją FN+F11 przełączyć się między ekranami? gdzie sprawdzałeś w windowsie że nie jest on wykryty po podłączeniu?

Próbowałem kombinacji FN+F11 nic sie nie dzieje,ponieważ nawet dioda w monitorze się nie świeci.

Sprawdzałem w menadżerze urządzeń czy wykrywa cokolwiek,ale nic.

Dodatkowo szukałem tej opcji z ekranami i przy podpiętym monitorze ona się nie pojawia,ale np jak podepnę telewizor tylko przed HDMI to jest ta opcja.

• Upvote 1
Opublikowano

Mała aktualizacja: 

Pojechałem do serwisu.Pan mi sprawdził i na jego laptopie normalnie działa,więc wina jest po moim laptopie,ale nie potrafię znaleźć przyczyny.Sterowniki najnowsze więc niby wszystko powinno śmigać.