Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Chciałbym wymienic moje chłodzenie na ryzenku 5700x. Obecnie tam siedzi Arctic Freezer 50. Ogólnie jestem zadowolony z temperatur. W cinebench nie przekraczaja 69 stopnii przy PPT na 125.

Wymiana czysto estetyczna. Posiadam budę Fractal torrent w wersji białej, chciałbym coś białego 😆

Wstępnie zastanawiałem się nad Thermalright peerless assassin 120 najlepiej wersja digital biała lub deepcool ak620 też wersja digital. Deepcool bardziej podoba mi się że względów estetycznych natomiast czytałem, że Thermalright jest trochę lepszy. Ma ktoś jakieś pomysły co jest warte uwagi? Oczywiście chłodzenie przyszłościowe jak będę przechodzić na AM5. 

Jeszcze dochodzi kwestia temperatur na MOSfecie. Obecnie mam 56 przy cinebench, raczej 60 nie chciałbym przekroczyć. Widziałem testy GamerNexus i tutaj frezzer 50 wypadał nieźle porównując do podanych wyżej.

Posiadam wentylator Lian Li UNI FAN SL120 V2 ARGB i jego planuje dać na przód radiatora. 

Pozdrawiam 

CPU Cooler Benchmark AMD R9 3950X OC ~198W VRM Thermals 35dBA Noise-Normalized GamersNexus-4x_foolhardy_Remacri_0.png.jpg

Opublikowano

Nie patrz przez pryzmat procka z takim tdp jak 3950x bo w przypadku 5700x3d masz 2x niższy pobór pod pełnym obciążeniem a wąskim gardłem i tak jest lipny transfer ciepła do czapki procesora (dodatkowo dość grubej...) co byś tam nie wsadził będzie podobnie, więc bierz co ci się bardziej wizualnie podoba. Co do mosfetów to czy tam będzie 60c czy nawet 70 to jest żadna temperatura dla tych elementów.

• Thanks 1