Skocz do zawartości

Pendrive nie do przechowywania danych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilam pendrajwa 64gb  myslac,ze jak to pendrive sluzy do przechowywania danych.Okazalo sie inaczej.Ma mi sluzyc  do formatowania i innych funkcji hah Przepraszam za ignorancje ale czy ja kupilam pendrajwa po to,zeby go sformatowac i na niego patrzec.Weszlam na Kingstona i faktycznie tam pisze ze maja pendrajwy do innych funkcji ale nadal nie rozumiem jakich.Pierwszy raz sie z tym spotykam.Co mam z tym robic?Moj znajomy zas twierdzi,ze pendrajw jest zwyczajnie wadliwy.Czy ktos mi wyjasni co  mam z tym robic.

Opublikowano

Gość Monika

Podaj Nazwę i model urządzenia, a w jakim formacie plików go sformatowałaś ?

Opublikowano

Kingston DataTraveller G4 64gb.Sformatowalam w formacie exFAT.Format NTFS rowniez jest ale nie ma mozliwosci sformatowania.Pokazuje sie informacja ,ze Windows nie byl w stanie zakonczyc formatowania.

Opublikowano

Ale co to znaczy ,ze pendrive nie sluzy do przechowywania danych?

Opublikowano

@Michagm

Nie prawda, bo wszystkie 3 formaty obsługują obecne nowe dostępne w sprzedaż pendrivy tak się składa ;) Jedynie te o pojemności większej niż 64GB nie obsługują FAT32.

Co do Twojego pendriva Monika, to coś musi być z nim nie tak, bo pendrivy wszystkie służą do przechowywania danych,więc nie wierz jak ktoś mówi inaczej - bo niby do czego innego są..?!

Przeskanuj pendrive programem HD Tune pod kątem scan error sector - jak nie znajdzie uszkodzonych sektorów i to i tak serwis się kłania, bo coś z nim jest nie tak ;(

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...