Send1N 4 162 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia @MarkZ22 nic tam podejrzanego w dzienniku nie widzę, takie błędy które pokazałeś ma każdy, szkoda bo liczyłem że coś "ciekawego" pokaże i można by się czegoś chwycić ale caleb59 podsunął dobry trop
MarkZ22 0 Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia użycie ramu miałem 16gb przy graniu wyłączyłem automatycznie uruchom ponownie po BSOD to dostałem freeza ekranu który się utrzymywał do póki nie zresetowałem komputera ręcznie
caleb59 1 621 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Masz włączone szybkie uruchamianie Windowsa? Jeśli tak to wyłącz bo od dawna Microsoft nie załatał problemu z błędem Kernel-Power, który potrafi pojawiać się po cichu losowo tylko i wyłącznie przy wyłączaniu systemu jeśli ta opcja jest włączona. Edytowane 22 Stycznia przez caleb59
MarkZ22 0 Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia teraz nawet nie dostałem BSOD tylko od razu blacksreen i bios przy graniu dostałem taki error dwa razy za drugim freez ekranu który jest jak wyłączam opcje automatycznie uruchom ponownie w systempropertiesadvanced
Pan Mateoo 447 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia powinienes miec w podgladzie zdarzen wiecej info w zdarz niestand administ. poszukaj i przejrzyj
caleb59 1 621 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Puszczone były komendy w CMD/Terminalu czy jeszcze nie? sfc /scannow dism /online /cleanup-image /restorehealth
Iri 68 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) @MarkZ22 Ło matko kochano ale kombinacje. Czy zaktualizowałeś bios płyty głównej? Wyszło dosyć dużo poprawek dla tej płyty głównej ,a nieaktualna wersja bios bardzo często powoduje różne problemy od przycięć, przez resetowanie/wyłączanie po bluescreeny itp. Zaktualizuj bios i zobacz czy jest poprawa. Następnie aktualizacja sterowników chipset i instalacja na czysto sterowników karty graficznej. Sprawdź czy menedżerze urządzeń nie ma wykrzykników. Ogólnie te Corsarze Vengeance RGB Pro lubią być psotne, miałem kilka takich zestawów i bywały z nimi problemy... vero l3 700w do 7900GRE? Darowałbym sobie takiego budżeciaka do takiej karty graficznej. https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/B660-DS3H-DDR4-rev-10/support#support-dl Edytowane 22 Stycznia przez Iri
MarkZ22 0 Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia 6 minut temu, caleb59 napisał(a): Puszczone były komendy w CMD/Terminalu czy jeszcze nie? sfc /scannow dism /online /cleanup-image /restorehealth pierwsza była i nic nie dała
MarkZ22 0 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 2 godziny temu, Iri napisał(a): @MarkZ22 Ło matko kochano ale kombinacje. Czy zaktualizowałeś bios płyty głównej? Wyszło dosyć dużo poprawek dla tej płyty głównej ,a nieaktualna wersja bios bardzo często powoduje różne problemy od przycięć, przez resetowanie/wyłączanie po bluescreeny itp. Zaktualizuj bios i zobacz czy jest poprawa. Następnie aktualizacja sterowników chipset i instalacja na czysto sterowników karty graficznej. Sprawdź czy menedżerze urządzeń nie ma wykrzykników. Ogólnie te Corsarze Vengeance RGB Pro lubią być psotne, miałem kilka takich zestawów i bywały z nimi problemy... vero l3 700w do 7900GRE? Darowałbym sobie takiego budżeciaka do takiej karty graficznej. https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/B660-DS3H-DDR4-rev-10/support#support-dl zrobiłem wszystko nadal mnie wywala 3 godziny temu, Pan Mateoo napisał(a): powinienes miec w podgladzie zdarzen wiecej info w zdarz niestand administ. poszukaj i przejrzyj to są wszystkie błędy jakie mam 2 godziny temu, caleb59 napisał(a): Drugą daj profilaktycznie. zrobiłem nic nie dało
Send1N 4 162 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 6 godzin temu, Iri napisał(a): vero l3 700w do 7900GRE? Darowałbym sobie takiego budżeciaka do takiej karty graficznej. Jeżeli ten zasilacz jest sprawny to nie powinno być żadnego problemu, tykająca bomba to nie jest rok temu pakowałem 4070TiS czyli karta o podobnym poborze mocy do pc z vero L5 600w i wszystko działa bez problemu
Iri 68 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Nie zmienia to faktu ,że jakość tych zasilaczy odstaje i większe prawdopodobieństwo jest ,że takie kiczowate L3 będzie mogło sprawiać problem szybciej i częściej niż lepszej jakości Seasonic czy Be Quiet. Zasilacz zasilaczowi równy nie jest więc to ,że tobie akurat działało w danym momencie może być kwestią losową i chwilową. Nie wiemy jak długo autor ten zasilacz używa, a L3 weszło na rynek już chwilę temu bo w 2020 roku, gwarancja na ten zasilacz to 3 lata ,a nie 5, 8 czy 10... oczywiście nie jest to żaden wyznacznik ile to będzie działało ale może to dać jakąś wskazówkę. Zasilacz jest dobry do budżetowych zestawów, do takich kart ładowałbym minimum FM5. Ja od kilku lat mam L2 Supremo 650w i nic się nie dzieje ale męczę go z GTX 760 do internetu i dla siostrzenicy z GTA 5 czy Minecraftem także kto wie co by się działo jakby wjechał 7900GRE i odpaliłbym Stalkera 2. O serii L3 tematów jest multum: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3734691.html @MarkZ22 Profil XMP masz włączony? Jeśli nie to włącz, jeśli tak to wyłącz i sprawdź czy coś się zmienia. Jeśli nic się nie zmieniło podbij delikatnie napięci na pamięciach. Jeśli nie ma żadnych zmian wyjmij jedną kość ram i sprawdź w razie dalszego problemu podłącz tylko drugą kość i sprawdź. Przejrzałeś dobrze menedżer urządzeń? Czasem wykrzykniki są schowane w zakładkach. Problem jest tylko w tych dwóch grach czy także w innych? Podeślij fotkę jak masz to złożone może błąd leży w sztuce samego złożenia. Ogólnie może to być wiele rzeczy i trzeba trochę tego wyeliminować. Jakbyś miał inny ram na podmiankę i zasilacz to też ułatwiło by dojście do sedna problemu. Edytowane 23 Stycznia przez Iri 2
Send1N 4 162 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Ja mam 7 letni enduro fm1 650 i nawet podkręcona 6950XT która bierze 400W nie jest mu straszna, może flaki ma lepsze niż vero ale to nadal znienawidzony SPC Ale za to przy seasonicu focus plus 650W już problem robiła bo tylko po cięciu zegarów komputer się nie restartował przez zbyt wczesne OCP na focusie także idealnie pasuje to co napisałeś "zasilacz zasilaczowi nie równy" SPC > Focus w wersji z przed 2018r Edytowane 23 Stycznia przez Send1N
MarkZ22 0 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 1 godzinę temu, Iri napisał(a): Nie zmienia to faktu ,że jakość tych zasilaczy odstaje i większe prawdopodobieństwo jest ,że takie kiczowate L3 będzie mogło sprawiać problem szybciej i częściej niż lepszej jakości Seasonic czy Be Quiet. Zasilacz zasilaczowi równy nie jest więc to ,że tobie akurat działało w danym momencie może być kwestią losową i chwilową. Nie wiemy jak długo autor ten zasilacz używa, a L3 weszło na rynek już chwilę temu bo w 2020 roku, gwarancja na ten zasilacz to 3 lata ,a nie 5, 8 czy 10... oczywiście nie jest to żaden wyznacznik ile to będzie działało ale może to dać jakąś wskazówkę. Zasilacz jest dobry do budżetowych zestawów, do takich kart ładowałbym minimum FM5. Ja od kilku lat mam L2 Supremo 650w i nic się nie dzieje ale męczę go z GTX 760 do internetu i dla siostrzenicy z GTA 5 czy Minecraftem także kto wie co by się działo jakby wjechał 7900GRE i odpaliłbym Stalkera 2. O serii L3 tematów jest multum: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3734691.html @MarkZ22 Profil XMP masz włączony? Jeśli nie to włącz, jeśli tak to wyłącz i sprawdź czy coś się zmienia. Jeśli nic się nie zmieniło podbij delikatnie napięci na pamięciach. Jeśli nie ma żadnych zmian wyjmij jedną kość ram i sprawdź w razie dalszego problemu podłącz tylko drugą kość i sprawdź. Przejrzałeś dobrze menedżer urządzeń? Czasem wykrzykniki są schowane w zakładkach. Problem jest tylko w tych dwóch grach czy także w innych? Podeślij fotkę jak masz to złożone może błąd leży w sztuce samego złożenia. Ogólnie może to być wiele rzeczy i trzeba trochę tego wyeliminować. Jakbyś miał inny ram na podmiankę i zasilacz to też ułatwiło by dojście do sedna problemu. na początku miałem problem nawet w warhammer chaosbane która nie jest jakoś wymagająca później w wiedźminie 3 później problem w warhammerze zniknął ale pojawił się w sqadzie i baldurgate 3 co ciekawe grałem przez ten cały czas w lola i nic się nie działo dopiero wczoraj wywaliło mi BSOD pod czas gry
Iri 68 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) @MarkZ22 sprawdź jeszcze to co napisałem wyżej i podeślij to o co Cię prosiłem. Podzespoły od nowości u Ciebie czy używki? Dysk to? Edytowane 23 Stycznia przez Iri
MarkZ22 0 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 17 minut temu, Iri napisał(a): @MarkZ22 sprawdź jeszcze to co napisałem wyżej i podeślij to o co Cię prosiłem. Podzespoły od nowości u Ciebie czy używki? Dysk to? wyjąłem jedną kość ram i na razie mnie nie wywaliło w momencie w którym przeważnie się to działo o założenie chodzi ci w których slotach są kości ram? jeśli tak to są w b1 b2 sprawdziłem cały menadżer urządzeń i nie ma żadnego wykrzyknika napięcia też zmieniałem i nic to nie zmieniło dopiero wyciągnięcie jednej kości dało jakiś efekt
Iri 68 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) @MarkZ22 tak jak pisałem te kości są psotne, a też może być ,że jedna z nich posiada błędy. Może być tak też ,że masz uszkodzony kontroler lub jakiś bliżej nieokreślony problem z płytą główną, od uszkodzenia po niekompatybilność samego ramu czy taktowania. Miałem kilka zestawów tych kości i miałem podobny problem. Jest to jeden kompletny zestaw od nowości? Czy skompletowany z dwóch różnych? Edytowane 23 Stycznia przez Iri
MarkZ22 0 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia wszystko nowe dyski mam kingston suv400s37240g na którym jest system a drugi Lexar SSD NM790 2tb jeden zestaw
Iri 68 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Tego 240Gb masz na system czy po prostu dołożony jako dodatkowy? Edytowane 23 Stycznia przez Iri
Iri 68 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Szczerze? Odpuściłbym ten dysk na SATA jako systemowy i zainstalował na m.2. 1
MarkZ22 0 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, Iri napisał(a): @MarkZ22 tak jak pisałem te kości są psotne, a też może być ,że jedna z nich posiada błędy. Może być tak też ,że masz uszkodzony kontroler lub jakiś bliżej nieokreślony problem z płytą główną, od uszkodzenia po niekompatybilność samego ramu czy taktowania. Miałem kilka zestawów tych kości i miałem podobny problem. Jest to jeden kompletny zestaw od nowości? Czy skompletowany z dwóch różnych? ja te ramy mam już rok i przedtem nie było takich problemów próbowałem jeszcze wymienić sloty z b1 i b2 na a1 i a2 to wtedy komputer się włączał ale sygnał nie szedł dalej do myszki monitora i klawiatury
Iri 68 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Elektronika Panie, elektronika... dzisiaj działa jutro nie. Obadaj na jednej kości kilka godzin i później wyjmij tą "sprawną" kość i podłącz tą której nie miałeś podłączonej czyli nadal z jedną.
Pan Mateoo 447 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 11 minut temu, MarkZ22 napisał(a): są w b1 b2 sprawdziłem cały menadżer urządzeń i nie ma żadnego wykrzyknika kosc montuje sie w A2 B2 albo A1 B1 poczytaj w instrukcji od MOBO chyba ze masz miejsce tylko na 2 pamieci ram to okej
Rekomendowane odpowiedzi