Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

wywala mnie na obu kościach  sloty też zmieniałem z 2 na 4 

chciałem stary ram włożyć to komputer się włączał ale sygnał dalej nie szedł do monitora myszki itd

Edytowane przez MarkZ22
Opublikowano

Chciałem wymienić ramy na stare ale nie działało włożyłem corsarze i teraz też nie działa świeci się tylko czerwona lampka na płycie głównej dram

Dobra wyciągnąłem i włożył i już działa 

Opublikowano (edytowane)

Teraz to już sam się pogubiłem na czym Ci działa ,a na czym nie. Pisałeś ,że na jednej kości Ci śmiga i nadal tak jest? Sprawdziłeś tą drugą osobno i jaki efekt? Wsadziłeś stary ram i już działa? To znaczy nie ma bsod?

Pytanie jaki sens w ogóle trzymania systemu na ssd sata jak jest m.2 2tb. Logiczne jak nie ma slotu m.2 ale jak jest to po co system ładować na takiego paździerza. :D

Edytowane przez Iri
Opublikowano

To swoją drogą ale bardziej patrzyłem przez pryzmat problemów z zasilaniem sata przez Vero, chociaż wtedy dysk po prostu stawałby się niewidoczny zamiast tych objawów co ma autor, mimo wszystko przeszło mi przez myśl że to może być jakiś trop :P 

Opublikowano

corszarze wkładałem osobno i oba wywalają bsod 

chciałem sprawdzić stary ram czy będzie mi wywalało bsod ale komputer nie chciał się włączyć 

2 godziny temu, MarkZ22 napisał(a):

Chciałem wymienić ramy na stare ale nie działało włożyłem corsarze i teraz też nie działa świeci się tylko czerwona lampka na płycie głównej dram

Dobra wyciągnąłem i włożył i już działa 

chodziło mi o to że w ogóle nie chciał się włączyć komputer na tych corsarzach 

Opublikowano (edytowane)

Pokaż fotę jak masz to złożone. Dziwne ,że wkładasz inny ram i komputer się nie włącza... dałeś mu czas żeby się kilka razy zresetował na starym ramie? Czy w ogóle się nie odpalał? Jaki to był ram? 

@MarkZ22 I jak? 

Edytowane przez Iri
  • Upvote 1