Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z drukarką od jakiegoś czasu. Nie była uruchamiana około miesiąca i komputer widzi ją off line. Próbowałem dodać nowe urządzenie w Windows (11) , łączyłem od nowa wpisując hasło do wi fi drukarkę z ruterem i było info że połączono. Resetowałem ruter, nie pomogło. Próbowałem wydrukować coś z telefonu łącząc się z tą drukarką to na drukarce wyskakuje powiadomienie ,, następującego papieru nie załadowano do tylnej tacy,,. Nigdy nie drukowałem z tylnej tacy i nie zmieniałem tej opcji, to powiadomienie występuje nadal gdy ustawię drukowanie z kasety. Papier w kasecie jest, dobrze włożony. Inne sprzęty takie jak tv np działają na tym wifi. Ktoś coś poradzi? 

Opublikowano (edytowane)

Aktualizowałeś może Windowsa do 24h2 ? Bo mi po tej felernej aktualizacji też się posypało z drukarką ! :(  Nie ogarnąłem tego do dzisiaj jeszcze. Może trzeba przeinstalować stery drukarki :hmm:

Edytowane przez maras2574
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, maras2574 napisał(a):

Aktualizowałeś może Windowsa do 24h2 ? Bo mi po tej felernej aktualizacji też się posypało z drukarką ! :(  Nie ogarnąłem tego do dzisiaj jeszcze. Może trzeba przeinstalować stery drukarki :hmm:

Aktualizowałem, no to pewnie w tym tkwi problem. Ok Panowie, w takim razie odinstaluję sterowniki i zainstaluję ponownie. Urządzenie zapomniałem i dodałem,  ale nie pomogło. Po południu zasiądę do tego, żona się niecierpliwi bo chce drukować. W sumie to chyba każdą drukarkę jakoś się pewnie da kablem połączyć, tylko się nigdy nie zagłębiałem. Nie orientuję się jakim, HDMI mobo-drukarka? 

Opublikowano (edytowane)

Usuń te hdmi... :boink:

Zwykłym kablem usb podłączasz :) 

Możesz jeszcze przywrócić drukarkę do ustawień fabrycznych, pewnie w menu będzie opcja, a jak nie to jakaś kombinacja knefli , tylko tutaj nawet nie wiemy jaki producent i model drukarki :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Zwykłym kablem usb podłączasz :)

Nie takim zwykłym, drukarki mają takie kwadratowe USB z jednej strony. Nawet nie wiem czy taki kabel dają w zestawie :hmm: Też zawsze przez wi-fi działałem ;)

Przechwytyw1anie.JPG

Edytowane przez maras2574
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Poszukaj w pudełku, ponieważ on chyba powinien być w standardzie, no ale jak teraz ładowarek do telefonów nie dodają to może byc różnie :) 

Przeczytałem że producent dodawał jedynie kabel zasilający🙂 wszedłem na Allegro to też słabo z takimi kablami

Opublikowano
Godzinę temu, eciepecie napisał(a):

Przeczytałem że producent dodawał jedynie kabel zasilający🙂 wszedłem na Allegro to też słabo z takimi kablami

Pełno tego ;) Pierwszy z brzegu  https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-do-drukarki-skanera-usb-a-do-b-hp-1-5m-12182145889

U mnie PIXMA TS3150 ;)

Godzinę temu, eciepecie napisał(a):

jak nic nie pomoże to może odinstalowanie tej ostatniej aktualizacji Windowsa 🙂 

Nie no bez jaj ! Po kablu będzie działać, nie ma bata. Po wi-fi pewnie trzeba przejść od nowa tą całą procedurę :( Pamiętam że męczyłem się z tym, tzn. zabiera trochę czasu ! Przynajmniej tak jest z drukarkami Canon 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.02.2025 o 06:27, maras2574 napisał(a):

Pełno tego ;) Pierwszy z brzegu  https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-do-drukarki-skanera-usb-a-do-b-hp-1-5m-12182145889

U mnie PIXMA TS3150 ;)

Nie no bez jaj ! Po kablu będzie działać, nie ma bata. Po wi-fi pewnie trzeba przejść od nowa tą całą procedurę :( Pamiętam że męczyłem się z tym, tzn. zabiera trochę czasu ! Przynajmniej tak jest z drukarkami Canon 

zainstaluj sobie sterowniki od nowa, u mnie pomogło. Tzn pomogło jak chcę wydrukować coś z kompa przez wi fi. Ale problem nadal występuje gdy chcę wydrukować z telefonu. Wyjeżdża kaseta drukarki , słychac dźwięki drukowania, po czym wyskakuje powiadomienie na wyświetlaczu drukarki że nie załadowano papieru do tylnej tacy, a ja mam w opcjach zaznaczoną kasetę. Ale połowa sukcesu bo obeszło się bez kabla:D 

https://www.canon.pl/support/consumer/products/printers/pixma/ts-series/pixma-ts3150.html?type=setup

tu masz dla Twojej drukarki

Edytowane przez eciepecie
  • Thanks 1