Gość Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Istnieje smartfon na Androidzie 10 / 11 tylko z rozpoznawaniem twarzy jak w iPhonach, nie tylko do odblokowania ekranu, ale do wszystkiego i aplikacji bankowej oraz Google Wallet?
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Pixele od 8 mają "face id", działa to bez problemu w apkach bankowych czy mobywatelu.
Gość Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 2 godziny temu, Katystopej napisał(a): Pixele od 8 mają "face id", działa to bez problemu w apkach bankowych czy mobywatelu. Te z literką "a" też czy nie?
bleidd 477 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 3 godziny temu, Katystopej napisał(a): Pixele od 8 mają "face id", działa to bez problemu w apkach bankowych czy mobywatelu. Ale trzeba miec na uwadze, że to działa tak jak każde inne odblokowywanie kamerą - czyli w gorszych warunkach oświetleniowych nie zadziała w przeciwieństwie do Face ID od Apple. Mate 20 Pro to miał od Huawei ale to już dość starawy sprzęt
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Face ID applowe działa na lidarze, a androidowe zwyczajnie na kamerze selfie. Apple robi skan 3D twarzy, Google niby dopuściło tego swojego "face id" z pixeli do apek bankowych, teoretycznie musiałby ktoś mieć idealne zdjęcie naszej twarzy z bliska żeby to oszukać, ale czy i tak by się udało, nie wiem.
Gość Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 45 minut temu, Katystopej napisał(a): Face ID applowe działa na lidarze, a androidowe zwyczajnie na kamerze selfie. Apple robi skan 3D twarzy, Google niby dopuściło tego swojego "face id" z pixeli do apek bankowych, teoretycznie musiałby ktoś mieć idealne zdjęcie naszej twarzy z bliska żeby to oszukać, ale czy i tak by się udało, nie wiem. Testowałem czy tylko piszesz po opiniach z for dyskusyjnych zagranicznych i ewentualnie polskich opinie?
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Co?! O co Ci chodzi? We no idź zobacz, czy Cię gdzie indziej nie ma
Gość Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 10 godzin temu, Katystopej napisał(a): Co?! O co Ci chodzi? We no idź zobacz, czy Cię gdzie indziej nie ma Czemu się rzucasz do mnie i jesteś nie przyjemny? Co ja takiego zapytałem? Proste pytanie czy piszesz bo używałeś, testowałem. Jak byś używał to poniekąd byś przetestował. Czy piszesz bo przeczytałeś w internecie? A ty uważasz, że ja ci jakieś wrzuty robię. Wyluzuj trochę bo tobie zaszkodzi, a nie mi. Nie można każdego zdania czy pytania odbierać jako jakieś zarzuty czy wrzuty na forum. Masakra po prostu. Strach się pytać bo dostaniesz ******** za nic. Edytowane 10 Lutego przez Mar_s słownictwo!
bleidd 477 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Było już trochę testów w necie i prób oszukania tego skanowania twarzy z telefonów i poza niektórymi producentami gdzie udało się zdjęciem oszukać mechanizm, to jest to całkiem bezpieczne, a skoro Google dopuścilło to do aplikacji bankowych, to pewnie dopracowali to jeszcze bardziej. Tu bym się nie doszukiwał problemu. Tylko tak jak wspomniałem, to rozwiązanie z androida nie będzie działać przy słabym swietle lub jego braku. Edytowane 9 Lutego przez bleidd
Gość Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 6 godzin temu, bleidd napisał(a): to rozwiązanie z androida nie będzie działać przy słabym swietle lub jego braku. W sklepie i przy bankomacie w dzień chyba powinno działać, czy trzeba pod słońce trzymać?
bleidd 477 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Nie no, wtedy bez problemu. https://support.google.com/pixelphone/answer/9517039?hl=pl#zippy=%2Cwymaganie-potwierdzenia-tylko-pixel-i-pixel-pro Tutaj jest wzmianka tylko o Pixelach 8 i 8 Pro (dziwne by było gdyby 9 tego nie miały)
Gość Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 3 godziny temu, bleidd napisał(a): Tutaj jest wzmianka tylko o Pixelach 8 i 8 Pro (dziwne by było gdyby 9 tego nie miały) W specyfikacji Pixel a 8a też jest rozpoznawanie twarzy, ale nie wiem gdzie znaleźć czy tylko odblokowanie ekranu czy aplikacje też.
bleidd 477 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Rozpoznawanie twarzy ma w zasadzie każdy w miarę współczesny Android. Ale do potwierdzenia tożsamości w aplikacjach bankowych czy tego typu, wg. tego co sam Google pisze, ma to tylko Pixel 8 i Pixel 8 Pro - trochę dziwne żeby nowszy Pixel 9 tego nie miał. No ale nie wiem, trzeba by już mocniej powertować internety w tym temacie.
Gość Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Czyli reasumując. Mają to tylko Pixele ogólnie najdroższe modele. Rządem inny flagowiec na Androidzie tego nie ma? Więc jak się chce mieć Face ID zostaje iPhone SE najnowszy z najtańszych Apple - ów.
mscie 3 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) iPhone SE nie ma Face ID, chyba że mówisz o tym który jeszcze nie miał premiery. (możliwe że jutro 11.02) Edytowane 10 Lutego przez mscie
Katystopej 984 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Chyba Nubia Z60 ma face id, ale ręki nie dam, wiem że któryś niszowy chinczyk.
Gość Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 17 minut temu, mscie napisał(a): iPhone SE nie ma Face ID, chyba że mówisz o tym który jeszcze nie miał premiery. (możliwe że jutro 11.02) Użyłem słowa najnowszy jakbyś nie zauważył. 10 minut temu, Katystopej napisał(a): Chyba Nubia Z60 ma face id, ale ręki nie dam, wiem że któryś niszowy chinczyk. Bubla to ZTE i to raczej nie nizszowy Chińczyk bo by nie kosztował w PL prawie 4 tysie.
Katystopej 984 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Nikt tego nie kupuje więc niszowy, tak samo jak Xperia 1 VI czy Huawei Pura 70. Cena produktu nie jest wyznacznikiem, czy coś się sprzedaje czy nie. Edytowane 11 Lutego przez Katystopej
bleidd 477 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Wygląda na to, że też ma https://www.forbes.com/sites/jaymcgregor/2024/10/28/google-pixel-9-face-unlock-camera-new-feature-pixel-11/
Rekomendowane odpowiedzi