MJRegul 495 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Kochani, próbowałem GELIDy różne i dla mnie są za twarde. Nie udało mi się na 3 kartach zbić temperatur pamięci a wręcz wszystko szło kilka C do góry bo pady (grubość 1:1 jak oryginał) mimo dobrego ściśnięcia i skręcenia karty powodowały, że nie idealnie radiator do rdzenia dolegał (tak zakładam) i wszystko szło do góry. Powrót do padów oryginalnych co cudem udawało się zdjąć bez rozwalenia i temperatury wracały do normy. GELIDy oryginalne a moja teoria o ich twardości jest stąd, że odbicia pamięci na nich są nikłe w porównaniu do oryginalnych padów na kartach, które ogarniałem. Ugniatanie paluchem też mało pomaga, grzanie, ponowne skręcanie itd i NIC, jest tylko gorzej i to o dobre 5C Coś innego możecie polecić?
Send1N 4 206 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Kup sobie słoiczek kitu termicznego https://allegro.pl/oferta/zt-py6-kit-termiczny-szpachlowka-13w-mk-20g-16807870282 ulep z tego kulki odpowiedniego rozmiaru i pod wpływem docisku zrobi idealnie się spłaszczy tyle ile potrzeba: już 4 raz wrzucam to samo w ciagu tygodnia 1
MJRegul 495 Opublikowano 14 Lutego Autor Opublikowano 14 Lutego @Send1N ludzie naprawiający karty strasznie narzekają na te kity ech może spróbuję
sideband 1 789 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Bo to zależy jak kit. K5Pro łatwiejszy w aplikacji i lepiej przylega, ale jak rozbierasz kartę i chcesz się tego pozbyć to czeka Cię sporo roboty.
Send1N 4 206 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Jak chcesz zwykłe to pady od AAB 6w są bardzo miękkie, gelid przy nich nawet w wersji extreme jest twardy, zapytaj też @Pentium Dczy ma jakieś miękkie z chin ostatnio kupil troche upsirenów bodajże
Rekomendowane odpowiedzi