Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam pytanie , dziś zauważyłem że hotspot w mojej karcie to 90 stopni , temperatura gpu 64-65 . Po uruchomieniu gry hotpot skacze momentalnie do 80 

Czy ten producent zezwala na wymianę bez utraty gwarancji , czy może oddać na gwarancję choć wątpie by x-kom mi ją uznał.

Opublikowano (edytowane)

Z takimi temperaturami jak wyślesz na rma wróci po czasie w tym samym stanie, chcesz zmieniać to zrób to na własną rękę kładąc na rdzeń zamiast zwykłej past PTM 7950 / gelid heatphase ultra. Ta karta nawet plomby nie ma na śrubkach więc zabawa ze jej zdejmowaniem czy kupowaniem podróbki aby nakleić ponownie po skreceniu Cie omija ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@joseph0025Napisz email do supportu KFA2 z zapytaniem. W razie "W" bedziesz mial podklad ze byla zgoda na wymiane. Jesli karta nowa i swiezo kupiona to masz mozliwosc zwrotu. Mialem podobna sytuacje z Sapphire, hotspot ponad 100 stopni. Wyslalem karte i dostalem ja spowrotem po okolo 2 tygodniach z odpowiedzia ze nie stwierdzono problemu :) Sprzedalem i kupilem sobie 4060ti od INNO3D, po kilku tygodniach zauwazylem ze i tutaj hotspot zaczyna sie rozjezdzac. Napisalem do INNO3D ktory wyrazil zgode na wymiane pasty. Od tej pory dokladnie testuje sprzet, jesli cos dziala ponizej sredniej to zwracam.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano

Były i ciągle są masowe problemy z kiepskiej jakości pastą na kartach zielonych. Nie ważne czy to Inno3d, KFA2 czy ASUS czy jeszcze jakaś inna firma.
Po pierwsze trzeba się upewnić czy rozebranie karty do wymiany pasty nie utraci nam gwarancji. Najlepiej napisać do europejskiego/polskiego oddziału firmy - dodając dramaturgii warto przekoloryzować temperature hot spotu (na ~100*C).
Jak już masz podkładkę na wymianę, to na rdzeń tylko i wyłącznie termopad PTM 7950 lub Gelid HeatPhase Ultra - ma lepsze właściwości i jest trwały.

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, joseph0025 napisał(a):

Dzięki a nie wiesz czy kfa2 zezwala na wymianę , żeby w przyszłości jak coś padnie nie było problemów ? W necie nie znalazłem info

Olać ich zgodę, jak nie zostawisz śladów ingerencji z twojej strony to nie będzie problemu z ewentualną gwarancją, nie uszkodz śrubek śrubokrętem, dlateg ważne jest aby dobrać odpowiedni bit, i nie nakładaj jakiś "egzotycznych" kolorów pasty na rdzeń typu miętowa/różowa, ten pad zmiennofazowy PTM/gelid ma kolor jasno szary czyli taki sam jak fabryczne pasty na kartach a po ponownym demontażu chłodzenia wygląda jak przyschnięta dość grubo nałożona zwykła pasta więc nikt się nie kapnie że zmieniałeś :E