Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

proszę o pomoc w wyborze monitora, obecnie posiadam wiekowy Samsung SyncMaster 971p i chciałbym zmienić na coś większego, z czego byłbym równie zadowolony.

parametry PC - i510400, 16 GB RAM, RTX 2060 6GB

odległość od monitora ok. 1m

wymagania:

24-27", żadnych "światełek"

zastosowanie:

internet, office, czasami serial, coraz częściej piłka nożna i siatkówka, zabawa w photoshopie i corelu, w nic nie gram.

Na rynku jest taki ogrom monitorów, że trudno się w tym połapać, stąd moja prośba o rady, podpowiedzi (wielkość, rozdzielczość, odświeżanie).

Budżet - 1500 zł. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam

Opublikowano

Dziękuję za zainteresowanie się tematem. Proponowany monitor ma wiele zalet, ale jedną dyskwalifikującą wadę - kąty widzenia, w moim przypadku to istotny szczegół.

Proszę o inne propozycje.

Opublikowano

Obejrzałem recenzje, poczytałem komentarze i niestety stwierdzam, że zakup monitora to wielka loteria i trzeba mieć furę szczęścia, żeby trafić na sensowny egzemplarz - przykre to. Muszę wybrać się do sklepu i w rzeczywistości zobaczyć, czy faktycznie są tak słabe kąty widzenia i nierównomierność podświetlania w polecanych powyżej monitorach.

Panowie, a co byście powiedzieli na iiyama G-Master GB2770QSU-B6 RedEagle 27" WQHD (podoba mi się realizacja gwarancji przy ewentualnych problemach).

Opublikowano (edytowane)

GB2770QSU-B6 RedEagle to dobry wybór. Ma świetną rozdzielczość WQHD (2560x1440) na 27 calach. Kąty widzenia mogą nie być idealne, ale to charakterystyczne dla większości budżetowych matowych ekranów. Jeśli sprawdzisz go w sklepie i kąty widzenia ci odpowiadają, to świetna opcja.
Podoba mi się także monitor ASUS ProArt PA278QV, 27 cali, WQHD (2560x1440), ekran IPS o dokładnej reprodukcji kolorów i wyższej jasności w porównaniu do modeli budżetowych.

Edytowane przez wonka