Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sklep nie znalazl problemu. Zwroca plyte i procka. 

Testowali ja z roznymi podzespolami i powiedzieli ze nie udalo im sie spowodowac tego samego problemu. 

Dodali rowniez, ze bardzo mozliwe ze zanim nastapi bootowanie plyta sprawdza czy wszystko dziala jak nalezy i  ze wiatraki musza sie zalaczyc zgodnie z krzywa wiatrakow w biosie.

Nie wiem. Karta graficzna swieci, ale wiatraki obudowy nie dostaja pradu przez chwile. Slychac na filmiku w pierwszym poscie.

Kiedy dostane sprzet znowu sprawdze. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Sprawdzę jeszcze raz jak tylko wróci do mnie sprzęt. Zastanawia mnie jednak to, że po wyczyszczeniu CMOS podczas pierwszego uruchamiania problemu nie ma. Problemu nie ma również po resecie miękkim i twardym. Może tak ma być?

Scan Diagnosis

No fault found - Tested customers Motherboard and CPU with 2 x 16GB DDR5 RAM 5200MHz, Sandisk SSD, Thermaltake 1200W PSU, RTX 4090 GPU. Posts into BIOS where I enabled EXPO and proceeded to boot into windows on first attempt. I shutdown and powered up several times over an hour, each time it got into windows without any restarts.

W piątek, podczas składania kompa ponownie przeprowadziłem testy. Rezultaty są identyczne, napiszę maila do MSI.

Edytowane przez panicz patryk
  • 1 miesiąc temu...