Skocz do zawartości

Natywna rozdzielczość i czarne pasy w grze LAPTOP Legion 1920x1200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

cześć

mam problem z wyświetlaniem rozdzielczości w grze Monster Hunter Rise (Steam), chodzi o to że wcześniej normalnie w opcjach ustawione było 1920x1200 i na full screen nie miałem czarnych pasów na dole i górze ekranu i wszystko działało, a teraz po podłączeniu do TV i powrocie do normalnego ekranu laptopa, GRA chodzi z czarnymi pasami w natywnej rozdzielczość, a jak dam 1920x1080 to pasy znikają (nie natywna rodzielczość) tylko że wtedy obraz jest rozciągnięty góra <---> dół :/ i przez to zniekształcony

za nic nie mogę wrócić do normalnego 1920x1200 jak było przed podłączeniem do TV, tak żeby nie było czarnych pasów...
zmiana w grze w windowed-mode, borderless windowed mode itd nic nie daje, gra myśli że 1920x1080 to natywna rozdzielczość i w niej nie ma pasów tylko rozciąga obraz...

PS: w necie pisze że niby ten MH nie wspiera aspektu 16:10 czyli dla 1920x1200, ale przecież ja tak grałem i nie było zniekształceń ani pasów, wszystko się pokićkało przez podpięcie do TV...
da się to jakoś gdzieś wymusić w ustawieniach żeby nie było pasów przy natywce 1920x1200 jak wcześniej ?

Edytowane przez Amphilyon