Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema poszukuje w miarę dobrej jakości mikrofonu do kompa głównie to komunikacji ts3, discord no i w grach. W grę wchodzą mikrofony z oraz bez statywu, jeżeli jest możliwość taniej niż te 500 zł byłoby super, jak ktoś coś doda z różnych zakresów chciałbym ze wyjaśnij krótko czym się różnią i czy warto dopłacać korzystam z karty dźwiękowej CREATIVE Sound Blaster X G6.

Edytowane przez bezimienny862
  • bezimienny862 zmienił(a) tytuł na Mikforon do komputera miedzy 300-500 zl
Opublikowano

Zastanawiam się między tymi, blue yeti wiem że najlepszy ale jednak nie wiem czy aż tyle warto wydawać do mojego użytku 

Fifine T688W zestaw mikrofonowy ze statywem XLR USB Biały

Mozos TAM8 by Fifine zestaw mikrofonowy ze statywem

Mikrofon do komputera HYPERX QuadCast HX-MICQC-BK

Mikrofon komputerowy TRUST GXT 252+ Emita Plus

Mikrofon BLUE Yeti Srebrny (Silver)

Opublikowano (edytowane)

Cześć @bezimienny862, tak naprawdę to trochę zależy od ciebie, bo można wybrać przyzwoity i budżetowy mikrofon (ze statywem) np. Mozos PM1000 PRO lub Genesis Mikrofon Radium 400, które według mnie do discorda/gier spokojnie wystarczą albo iść w coś porządniejszego typu Yeti Blackout bądź Audio-Technica AT2020 (XLR). Warto się zastanowić czy na Twoje potrzeby inwestować w typowo studyjne mikrofony.

// u nas zawsze możesz kupić przykładowo ten tańszy i wypróbować czy Ci pasuje, jeśli się okaże, że nie, to możesz zwrócić/wymienić na solidniejszy.

Edytowane przez x-kom
  • Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od siebie polecam Mozos TAM8 Bardzo przyjemny mikrofon, dobrze wykonany, niezle ramię niskoprofilowe. Mikrofon dynamiczny wlansie jak TAM8 zdecydowane lepiej sprawdza się niż pojemnościowy w niezaadaptowanym pomieszczeniu. Minus taki, że musisz mówić z dość bliska. Generalnie tak jak nie lubie swojego głosu, tak na TAM8 mi się nawet podobał 😎

• Like 1