Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem defragmentacje dysków, w trakcie wywaliło światło i po ponownym uruchomieniu komputera załanczal się BIOS. Po wskazówkach z internetu spróbowałem: przywrócić ustawienia BIOSu do podstawowych optymizowanych; wyjąłem baterię z płyty głównej na jakiś czas, podobno też jakoś się resetuje; bateria naładowana. Ale po tym jak na początku przywróciłem ustawienia, BIOS już się nie załączał tylko po włączeniu komputera pokazuje się ekran uruchomienia po jakichś dwóch minutach uruchamia się ponownie i tak w kółko. Działają przyciski włączenia BIOS i informacje o systemie. Wszedłem w opcje zaawansowane z Windowsem pobranym na USB naprawa podczas uruchomienia nie działa, ładuje się długo i nic nie jest w stanie naprawić; przywracanie systemu nie działa tak samo odzyskiwanie obrazu systemu; pobrać Windows ponownie bez utraty plików itp nie można, trzeba wejść do samego systemu operacyjnego jak wskazuje raport zgodności; wiersz polecenia zaczyna się od komendy versji Windowsa i X:\sourses> . Nie można zainstalować ponownie Windows, również z usunięciem wszystkich danych. Może jakiś element trzeba zamienić? Jeśli komuś się uda mi pomóc, z chęcią wyślę drobne wynagrodzenie

Opublikowano
3 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a):

wybierz boot z pendrigve z windowsem (przygotowane iso) i zainstauj system na nowo formatujac poprzedni? chyba ze nie chesz formata?

format = usuwanie wszystkoich danych

i pisz czytelniej i jasniej. stosuj akapity

Nie da się zainstalować na nowo, nawet z usunięciem danych

Opublikowano

sprobuj z linuxem i formatowac

a jak nie da sie to hm moze jak odpala sie tryb konsolowy ten X:windows to tam sformatujesz diskpartem? czy tego tez sie nie da?

Przydało by sie jakies zdjecie czy film. Sprobuj na innym nosniku zainstalowac? albo przeloz dysk do dzialajacego PC i sformatuj za pomocą drugiego pc