Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ostatnio zacząłem bawić się w składanie słabszej wydajności komputera.

Ostatecznie udało mi się skonfigurować taki zestaw 

Płyta główna- Lenovo IS6XM

Zasilacz- Chieftec ZPU-400S

Procesor- Intel i5 2400

Karta Graficzna- GTX 1050 TI 4gb wersja z dodatkowym 6pinowym zasilaniem

Ram- 2x8gb 1333mhz (firma nieznana)

System Windows 10 x64

Niestety wchodząc do gier (lol,ets2,cs2,minecraft) zauważyłem nie zmienną ilość klatek na minimalnych,średnich i wysokich ustawieniach.

Karta Graficzna praktycznie nie wychodzi poza 55 stopni w przykładowym *league of legends* mam tylko 100 klatek.(w każdej grze maksymalnie 100fps)

Pytanie czy to problem za słabego procesora który blokuje kartę graficzną ?Dodam że grzebałem w ustawieniach nvidia control panel wyłączałem vsync i inne rzeczy typu (tryb gry,wsparcie gpu dla systemu,reinstalowałem sterowniki dla kart graficznej nic nie pomogło)

Ostatecznie zamówiłem nową płytę główną P8H61-M LX2 aby osadzić na niej procesor i7 3770.Gdy przyjdzie będę sprawdzać czy to wina procesora jednak wolę się dopytać czy macie jakieś pomysły o co może chodzić.

+Drugie pytanie czy dam radę włożyć w tą płytę coś jeszcze mocniejszego niż i7 3770 lga 1150

Edytowane przez wuerha
Opublikowano

11 letnia grafika, wolne ramy, procesor, który nie spełnia minimalnych wymagań CS 2. Jak masz w tych grach pod 100 klatek to jest to powód do radości, nie narzekań.