Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Tatanka napisał(a):

Dzięki, calkiem fajna.

Jeszcze mi sie podoba Asrick b650 livemixer, fajne kolory. Ale technicznie warto?

Warto,livermixer to bezproblemowy mobas ale jeżeli nie ma niego promki to śmiało można brać tego gigabyte eagle ax

Opublikowano
17 godzin temu, unadarek napisał(a):

Warto,livermixer to bezproblemowy mobas ale jeżeli nie ma niego promki to śmiało można brać tego gigabyte eagle ax

Dzięki, zamówiłem sobie AsRock B650 Livemixer - 709 zł w komputronik, wydaje sie niezla cena, stówka drożej niż Gigabyte ale przełkne. Za Livemixer Xkom chce 899 to juz by byla przesada. Dziękuję za podpowiedzi.

W Gigabyte nie podoba mi sie umiejscowienie dodatkowych M2 tuz pod GPU.

• Upvote 1
Opublikowano

Posiadam od miesiąca Asrock b850 Riptide wgrany najnowszy bios 3.20. Jak na razie zero problemów ze stabilnością, Hw info mam praktycznie non stop włączone, do monitorowania napięć. Bardzo mało danych odnośnie do problemu zgonów X3D jestem bardzo ciekaw jak, rozwinie się ta sytuacja.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kalderon napisał(a):

Asrocki są dobrze wyposażone, ale procki X3D padają na nich jak muchy więc jeśli ktoś rozważa przyszły upgrade to zastanowił bym się dwa razy.

Pokaż te muchii asrockowe (tylko proszem pokaźną ilość :P )  , bo z tego co się mnw. regularnie sledzi newsy z it  to na dniach było drobne okopcenie,przypalenie :D  na mobo msi , po wieściach jakiś czas temu o asrocku komuś tam i na asusie się coś okopciło ;) i nie piszę dlatego że mam asroka za wiele wiosen żeby cokolwiek faworyzować ale piszę dlatego że ponad 2 lata na tym livermixerze :wariat: jak i kilka miesięcy na b650 pg lighting  ani na jednej ani na drugiej zero jakichkolwiek problemów nawet na pierwszym biosie a to przy amd aż dziwne :banana: ,jest jakaś tam szansa że zachodzą jakieś buble w tych agesach i gdzieniegdzie :D bije napięciem  ale jak mówię były opisywane przypadki i na msi i na asusie.Najlepszy był ten co qrw.. mało socketu nie zaparkował na sciance budy :wariat: i też poszło w świat jako upalenie no bo defacto upalenie było ;)

Edytowane przez unadarek
Opublikowano (edytowane)

Ty masz B650 oraz ryśka 7600X, podczas gdy praktycznie wszystkie zgłoszenia dotyczą 9800X3D lub 9950X3D i płyt B850/X870. Był pojedyńcze przypadki na płytach innych producentów, ale na 100 zgłoszeń jakieś 90 to Asrock.

Edytowane przez kalderon
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, kalderon napisał(a):

Ty masz B650 oraz ryśka 7600X, podczas gdy praktycznie wszystkie zgłoszenia dotyczą 9800X3D lub 9950X3D. Był pojedyńcze przypadki na płytach innych producentów, ale na 100 zgłoszeń jakieś 90 to Asrock.

Zgadza się x3d nie było dane zapodać bo i nie było takiej potrzeby ,ale jakiś czas miałem jeden z mocniejszych 7xxxx i też zero problemów a z tego co wiem do tej pory śmiga sobie na pg lightingu ;)

Edytowane przez unadarek