łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Kupiłem Gigabyte rtx 5070ti. Nie ma obrazu. Co ciekawe słychać dzwięk uruchamiania się systemu. Na płycie głównej nie wyswietla kontrolka vga od power debug. Zasilanie podłączyłem prawidłowo, reszta sprzętu sprawna. Kupiłem walnięte gpu?
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia 3 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Próbowałeś włączyć monitor? Tak. Podłączałem tez przez HDMI. W monitorze próbowalem restartować źródlo sygnalu borazu.
maxmaster027 882 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 6 minut temu, bourne2008 napisał(a): Próbowałeś włączyć monitor? Może podłączył HDMI do płyty głównej. To tez dobra opcja, jeśli ma iGPU mozna sobie sprawdzic czy karta np działa w AI z CUDA
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia Teraz, maxmaster027 napisał(a): Może podłączył HDMI do płyty głównej. To tez dobra opcja, jeśli ma iGPU mozna sobie sprawdzic czy karta np działa w AI z CUDA Nie mam integry.
maxmaster027 882 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 2 minuty temu, łukasz850 napisał(a): Nie mam integry. musiałbys wiecej opisać jaki masz sprzet płyte itp bo tak to nikt Ci nic nie powie
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) 5 minut temu, maxmaster027 napisał(a): musiałbys wiecej opisać jaki masz sprzet płyte itp bo tak to nikt Ci nic nie powie I5 14600 kf, As Rock b760 Pro RS. Zasilacz 700W markowy. Zdarza się ,że karta moze być uszkodzona od nowości? Edytowane 5 Kwietnia przez łukasz850
bourne2008 1 202 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Jeśli monitor sprawny to pozostaje sprawdzić kartę u kogoś innego. Z ciekawości możesz też sprawdzić czy karta zadziała w innym slocie PCIEX. Masz 3 na płycie. Edytowane 5 Kwietnia przez bourne2008
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia 4 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Jeśli monitor sprawny to pozostaje sprawdzić kartę u kogoś innego. Z ciekawości możesz też sprawdzić czy karta zadziała w innym slocie PCIEX. Masz 3 na płycie. Zdarzały sie przypadki, że można kupić juz walniętą kartę? Lepiej odstapić od umowy jak karta jest nowa.
maxmaster027 882 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) 5 minut temu, łukasz850 napisał(a): Zdarzały sie przypadki, że można kupić juz walniętą kartę? Lepiej odstapić od umowy jak karta jest nowa. Chyba nie, raczej twój markowy zasilacz może byc problemem, ile marek kosztował jesli moge spytac? 700W z reguły miały słabe zasilacze. Wiekszosc producentow ma inne moce 530, 550, 750, 850 1000 1300 Sprawdz czy masz wszystko dobrze podłączone i podopinane, zrób reset CMOS Edytowane 5 Kwietnia przez maxmaster027
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Chyba nie, raczej twój markowy zasilacz może byc problemem, ile marek kosztował jesli moge spytac? 700W z reguły miały słabe zasilacze. Wiekszosc producentow ma inne moce 530, 550, 750, 850 1000 1300 Sprawdz czy masz wszystko dobrze podłączone i podopinane, zrób reset CMOS RTX 3080 gaminc oc działa na tym zasilaczu. Chyba, że karta ma jakieś zabezpieczenie przed zbyt słabymi zasilaczami. Sprawdzałem kable. Zasilacz to Cooler Master MWE BRONZE V2 750W 80 Plus Bronze Edytowane 5 Kwietnia przez łukasz850
Kadajo 7 399 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Ile ta karta ma gniazd HDMI ? Czy sprawdziłeś też Display Port.
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia Teraz, Kadajo napisał(a): Ile ta karta ma gniazd HDMI ? Czy sprawdziłeś też Display Port. Sprawdzałem rózne wejścia. Musze miec pecha coś, ze karta mi nie działa.
Kadajo 7 399 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Używasz Risera ? Czy płyta ma włączone PCIe 5.0 ? Jeśli tak to przełącz na 4. 1
maxmaster027 882 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Nie wiadomo moze przejsciowka walnieta itp. sprobuj na spokojnie zajrzec zresetuj bajos odłącz i podopinaj przewody, jak masz stara karte to mozesz sprobowac czy dziala, ogolnie w takich przypadkach przydaje sie iGPU bo przynajmniej bys wiedzial czy windows wykrywa karte. Edytowane 5 Kwietnia przez maxmaster027
Send1N 4 160 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 27 minut temu, łukasz850 napisał(a): Zdarza się ,że karta moze być uszkodzona od nowości? Zdarzają się przypadki że nowy sprzęt po wyjęciu z pudełka nie działa, nie raz mi się takie coś przytrafiło np z zasilaczem od spc który kompletnie nie działał
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia Nie wiem. Mam rtx 3080 podpiętego. Płyta nie automatycznie to nie ustawia? W biosie bylo tylko pcigen4. Nie ma pci gen5
Qrdello 826 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Rozdzielacz 12pin na 3x8 czy tam 2x8 sprawdziłeś czy jest dobrze podpięty ? Chociaż bez zasilania to by karta nawet uefi nie przeszła Obstawiam na jakieś jajo w kwestii rozdzielczość/odświeżanie ekranu lub - padnięte gpu
maxmaster027 882 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Ustawia, do maksymalnej zgodnej przepustowosci automatycznie.
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia 12 minut temu, Qrdello napisał(a): Rozdzielacz 12pin na 3x8 czy tam 2x8 sprawdziłeś czy jest dobrze podpięty ? Chociaż bez zasilania to by karta nawet uefi nie przeszła Obstawiam na jakieś jajo w kwestii rozdzielczość/odświeżanie ekranu lub - padnięte gpu Właśnie. Plyta powinna wskazać diodę gpu. Słychać dźwięk uruchamiania systemu i powiadomień. To wygląda jakby karta jednak coś tam działała. Bardzo dziwne. Monitor to gigabyte m32u. Dziwne.
łukasz850 140 Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia 23 minuty temu, Send1N napisał(a): Podłączałeś pod TV testowo? Nie. Wiesz to juz szukanie igły w stoku siania. Nawet gdyby ta karta działala jakimś cudem np: na starym monitorze to i tak to nie wiele mi da.
sniper76 155 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Na spokojnie jeszcze raz sprawdź podłączenie zasilania i jak Masz drugi przewód HDMI, DP to też włóż w inne gniazdo. Proponuję wyjąć kartę i dokładnie obejrzeć złącze PCI-E, czy przypadkiem nie dostał się jakiś paproch, a i zerknij też slot. Zrób reset BIOS
Qrdello 826 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Na 3080 odinstaluj sterownik GPU zupełnie, wyłącz kompa, włóż 5070 i zobacz czy wtedy wstanie. Jeżeli tak, zainstaluj drivery - może nie najnowsze, bo te są kiepskie ponoć, ale np. 566.xx. Jeżeli nie przyjmie sterów - padnięte gpu, jeżeli przyjmie to raczej będzie ok. 1
bourne2008 1 202 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Bez driverów nie wejdzie do biosu ? Jak się BIOS pojawi to wtedy można zwalać na system itd. a póki co nawet tego nie ma. Edytowane 5 Kwietnia przez bourne2008
Rekomendowane odpowiedzi