Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Nex1M napisał(a):

Czy coś się wyjaśniło w tej sprawie?

Dzial zwrotów powiedział, że karta jest sprawna. To teraz to katastrofa. Przecież wszystko dobrze podłączyłem. Nie wiem co teraz zrobić. Zamówie inną karte, ale pewnie też będzie czarny ekran. Powiedzcie mi. Monitor gigabyte m32u może sprawiac prolbemy przy innych grafikach?

Opublikowano

Dlatego ci pisałem stronę wcześniej abyś sprawdził testowo podłączając TV to odpisałeś że nie sprawdzisz bo co ci to da nawet jeżeli pojawi się obraz :E a no to że zaoszczędził byś czas na zwrocie bo miałbyś odpowiedz czy to wina karty czy innego twojego sprzętu ;) 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Send1N napisał(a):

Dlatego ci pisałem stronę wcześniej abyś sprawdził testowo podłączając TV to odpisałeś że nie sprawdzisz bo co ci to da nawet jeżeli pojawi się obraz :E a no to że zaoszczędził byś czas na zwrocie bo miałbyś odpowiedz czy to wina karty czy innego twojego sprzętu ;) 

Wiesz nawet gdyby działało na starym monitorze to co zorbie z nowszym monitorem? Tak myśląc nie wiem czy karta się do końca wpina w slot pcie. Przy RTX 3080 słychac pstryk a przy rtx 5070ti nie. Próbwalem dociskac, ale bałem się uszkodzić płyte główną. Raz miałem tak, że obudowa uniemożliwiala prawidlowe podłączenie karty. Choc obie karty sa dosc podobne

Edytowane przez łukasz850
Opublikowano (edytowane)

Tak jak mówiłem sprawdz to zlacze zasilajace bo mialem 2x 5070 Ti i trzeba na serio zlapac karte z drugiej strony i uzyc sily zeby to zlacze dobrze siadlo

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano

Miałbyś przynajmniej info czy winny jest monitor czy coś innego? (np stary bios na płycie) :E tym bardziej że masz wątpliwości czy dobrze wchodzi w slot i przez to nie ma obrazu czy może przez coś innego ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Miałbyś przynajmniej info czy winny jest monitor czy coś innego? (np stary bios na płycie) :E tym bardziej że masz wątpliwości czy dobrze wchodzi w slot i przez to nie ma obrazu czy może przez coś innego ;) 

Stary bios może być przeszkodą?

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, łukasz850 napisał(a):

Dzial zwrotów powiedział, że karta jest sprawna. To teraz to katastrofa. Przecież wszystko dobrze podłączyłem. Nie wiem co teraz zrobić. Zamówie inną karte, ale pewnie też będzie czarny ekran. Powiedzcie mi. Monitor gigabyte m32u może sprawiac prolbemy przy innych grafikach?

Miałem akurat teraz taki przypadek. Przez nieuwagę tak wsadziłem kartę w slot PCI-E że śledz poszedł jakby na zewnątrz budy więc karta miała docisk w jedną stronę i to właśnie spowodowało że nie było obrazu, ale po kontrolkach na klawiaturze widziałem że system się załadował. Szybko się kapnąłem i po prawidłowym zamocowaniu wystartowała 

Edytowane przez Tornado3
Opublikowano
8 godzin temu, łukasz850 napisał(a):

Stary bios może być przeszkodą?

Od dawien dawna zdążają się takie akcje przecież, w wielu płytach masz biosy z wzmianką "improve pci-e compatibility" nie mówię że u ciebie to jest przyczyna akurat, podałem to jako przykład ;) 

Opublikowano (edytowane)

Zresetowalem bios. Nowe RTX 5070ti dziala bez zarzutów. A poprzednicy pro-line to kosztów wysyłki nie chcą mi zwrócić a na stronie ukoik pisze, że muszą. Widze ,że lepiej zamawiać w x-komie.

Edytowane przez łukasz850
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam identyczny problem z kartą RTX 5070 ti ale walczę dalej.

jestem już po wymianie karty na nową. Pierwszą założyłem że jest wadliwa.

Przewody są dobrze wpiętę, sprawdzałem i zasilający i hdmi/dp. 

Karta na pewno dostaje zasilanie, radiatory śmigają aż miło. 

zaktualizowałem sterowniki nvidia do najnowszych po wcześniejszym użyciu nvidia clean tool.

Zrobiłem restart płyty głównej cmos - i to przy zamontowanej nowej karcie.

Zmieniałem przewody HDMI aby wykluczyć problem przewodów.

próbowałem przewodu DP i nic to nie zmieniało.

Próbowałem obu przewodów na raz HDMI i DP - nic.

Bios jest w najnowszej możliwej wersji.

Wszystkie ustawienia Bios z PCIe ustawiłem na 4 generację.

Brakuje mi już pomysłów ale nie chciał bym rezygnować z tej karty.

Może macie jeszcze jakiś pomysł co zrobić?

Podaje jeszcze moją pełną specyfikację:

Procesor AMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor               3.80 GHz

Zainstalowana pamięć RAM 16,0 GB

Pamięć 932 GB SSD Samsung SSD 970 EVO Plus 1TB

Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1070 (8 GB) (obecna stara karta) - na niej wszystko ok i to z niej wchodzę do biosa.

Typ systemu 64-bitowy system operacyjny, procesor x64 Windows 10 Home

Płyta ASUS TUF-GAMING X570-PLUS

Monitor Gigabyte M32Q HDR KVM

Zasilacz MSI A850GL 850W