Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam:

• 13400f + B760 ITX
  • 2x16GB 6000 MT/s (@ 6200 CL36)
  • RTX 4060
  • 2x monitor 1440p 75Hz

Chcę:

• grafika 12+ GB, wyraźnie mocniejsza od 4060
  • w miarę możliwości jak najmniejsza obudowa

1) podstawowe modele RTX 5070 mają sens, w sensie te krótsze wersje z dwoma wentylatorami? (na pewno by wleciało UV na 0.9V, a pewnie i niżej) 

2) 13400f, sparowany z DDR5, raczej nie będzie jakimś wielkim hamulcowym? Trochę by mi było szkoda się go pozbywać, także ze względu na płytę główną, która ma wszystko czego mi trzeba (włącznie z poprawnym dźwiękiem - ALC1220). 

3) zasilacz/obudowa - i tu nie wiem, małe maluszki pod grafiki z jednym wentylatorem czy integra-only to ogarniam, ale coś większego to słabo - miło by było z okienkiem, jak już to większy cube a nie jamnik (czyli małe od frontu, ale długie na np. 35cm), ze względu na cenę raczej pod zwykły zasilacz ATX

Wszelkie sugestie mile widziane...

Opublikowano

1) Trzeba szukać jakichś testów, niestety nie ma ich za wiele. Z pewniaków z 2 wentylami jest inno3D.

2) 13400F to wciąż wydajny procek więc będzie ok, szczególnie z DDR5 który daje boosta względem tańszych DDR4.

3) Budżet?

Opublikowano (edytowane)

1) Patrzę jeszcze w stronę Radeona - 9070 na razie trzyma cenę wysoko, ale widzę wzmianki o 9070 GRE. Jakby to miała być kwestia miesiąca, to mogę się wstrzymać i zobaczyć czy wyjdzie, jak wpłynie na ceny...

3) Tak do 4 tysięcy byłoby miło się zmieścić (grafika + zasilacz + obudowa).

Edytowane przez rzymo