Skocz do zawartości

Jak najlepsze słuchawki bezprzewodowe z długim czasem pracy? - wybrałem HyperX Cloud Alpha Wireless.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poszukuję jak najlepszych słuchawek bezprzewodowych, z jak najdłuższym czasem pracy na baterii i tak do 1k zł. Mam obecnie Arctis 9 i generalnie w pełni naładowane starczają mi na dwie (nieraz i nie), kilkugodzinne sesje growe.

W trakcie poszukiwań wpadłem na te od HyperX, czas pracy byłby przesadnie wystarczający. Ogólnie dobre są?

Ma ktoś coś do polecenia?

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano

Ja mogę polecić te HyperX, czas pracy na baterii to jakiś kosmos. Naładowane starczają na wiele godzin gry. Ja nie gram jakoś dużo, z godzinkę dziennie, to w zeszłym roku ładowałem je chyba z 5 razy tylko :D Dźwięk też niczego sobie, komfort tak samo.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.04.2025 o 21:31, Pavel87 napisał(a):

Myślę, że będziesz zadowolony z zakupu :)

Dobrze myślałeś, jestem zadowolony, jak na razie.

Słuchawki dziś przyszły i testuję bez przerwy od ponad 3h, głownie muzyka i YT i nawet procent nie ubył. Niedługo w grach zobaczymy, a raczej usłyszymy jak jest.

I też stan baterii pokazuje w procentach, w SteelSeries GG stan baterii jest wyrażony w kreskach. xD

Edytowane przez Kakarotto
  • Like 1
Opublikowano

Trzeba by było naładować do pełna i odliczać godziny. :lol2:

Biorąc pod uwagę ich ciężar i rozmiar, to mało prawdopodobne.

Brzmienie dźwięku jest podobne do Arctis 9, a one wystarczały na dwie porządne sesje gejmingowe. Jak tu będę ładować raz na miesiąc czy rzadziej, to nie ma co porównywać.

• Like 1
Opublikowano

Jakby to kogoś interesowało, to zrobiłem mały teścik słuchawek HyperX Cloud Alpha Wireless. 

47h używania (liczyłem) i zeszło tylko 7% baterii... W tej chwili jestem skłonny uwierzyć w te 300h.

Ponadto słuchawki są lekkie i uszy się za bardzo nie pocą. Można długo nosić i tego nie odczuwać.

• Kakarotto zmienił(a) tytuł na Jak najlepsze słuchawki bezprzewodowe z długim czasem pracy? - wybrałem HyperX Cloud Alpha Wireless.
Opublikowano
23 minuty temu, maras2574 napisał(a):

@Kakarotto A jak tam z opóźnieniami ? 

Recenzje mówią, że opóźnienie jest praktycznie niewyczuwalne i też to potwierdzam. Jeśli jest jakieś, to go nie mogę wyłapać, a i tak w trakcie gry człowiek gra, a nie liczy milisekundy. :lol2:

Opublikowano

Byłem kiedyś u znajomego co ma słuchawki bezprzewodowe (jakieś tanie) i tam było co innego na ekranie, co innego w słuchawkach !  Jasne że się gra a nie liczy milisekundy, ale jak np. jadę F1 i zmieniam bieg na kierownicy, a słyszę go później...., więc to nie fajnie się gra :( Dlatego zapytałem Ciebie jako użytkownika, nie recenzenta, bo ci to akurat mogą być przepłaceni 8:E

Opublikowano

@Kakarotto Nie wiem czy zaglądałeś w moją specyfikację, bo mam tam HyperX Cloud, jedynki ;)  Mam je już ponad 10 lat i do dziś działają elegancko, jestem z nich mega zadowolony. Więc następne będą też HyperX, ale niekoniecznie na kablu :)  Dlatego podpytuję o te Alphy ;)  Czytałem gdzieś, że robi je teraz HP i nie są już tej jakości co kiedyś gdy robił je Kingston :hmm: 

Opublikowano

@maras2574

Jak działają, to nie myśl o nowych, bo działać przestaną. :hihot:

Też czytałem, ale opinie są różne. Jedni piszą, że nie ma różnicy, a jedni, że hp popsuło te konkretne słuchawki.

Ciężko stwierdzić jak jest, komuś takiemu jak ja, kto ma pierwszy raz styczność z HyperX. Wiadomo, że to nie sprzęt premium, ale Alpha wydają się przyzwoitą konstrukcją i z dobrej jakości dźwiękiem. Przynajmniej dla mnie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Kakarotto napisał(a):

Jak działają, to nie myśl o nowych, bo działać przestaną. :hihot:

Nie myślę, właśnie kupiłem :salut: 469zł. MediaExpert :)  Będę miał porównanie, bo z tego co jeszcze czytałem, stare Cloudy grają dużo lepiej, zobaczymy ;) 

Przechwytywanie.JPG

Edytowane przez maras2574
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, maras2574 napisał(a):

Nie myślę, właśnie kupiłem :salut: 469zł. MediaExpert :)  Będę miał porównanie, bo z tego co jeszcze czytałem, stare Cloudy grają dużo lepiej, zobaczymy ;) 

Przechwytywanie.JPG

Wiadomo jak jest, tydzień po tym, jak kupiłem, można kupić stówkę taniej. I wychodzi teraz już dwie stówy taniej, niż x-kom. Oni tam ceny trzymają mocno. :lol2:

Jak przesteujesz to daj znać, ale jak rozumiem te stare masz na kablu? Opóźnienia wtedy nie ma, ale jakość dźwięku jak najbardziej można porównać i w sumie budowę.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kakarotto napisał(a):

Jak przesteujesz to daj znać, ale jak rozumiem te stare masz na kablu? Opóźnienia wtedy nie ma, ale jakość dźwięku jak najbardziej można porównać i w sumie budowę.

Jasne że dam znać ;) Taaak, jedynki są na kablu ;) 23.04 dopiero mają dojechać.

Jak będzie lipa, to niestety zwrot :( Ale wierzę że dużego dramatu względem starych nie będzie i zostaną ;)

Opublikowano (edytowane)

W dużym skrócie. Samo opakowanie i zawartość starych Cloud 1 to jakość premium. Tutaj nie dali nawet materiałowych nauszników na zmianę. Przecież te z tej eko skóry to grzeją jak diabli, uszy spocone podejrzewam po godzinie :(  Dźwięk C1 vs Alpha ? Przepaść !!! Oczywiście na korzyść C1. Lepszy bas, lepsze wszystko. Głośność ta sama co C1 na kablu. Podobno dźwięk można poprawić jakimś equalizerem i jest lepiej. Póki co wróciły do pudła, ale zostają, jak już kupiłem to niech są. Na plus i to duży, zero opóźnień :thumbup:  Gdybym nie miał porównania ze starymi, może byłoby git, ale mam i kurde..... No cóż, kiedyś to wszystko lepiej robili, dziś oszczędności na każdym kroku i mamy to co mamy :( 

IMG20250423162423.jpg

IMG20250423162139.jpg

IMG20250423162304.jpg

IMG20250423162917.jpg

IMG20250423170407.jpg

IMG20250423170306.jpg

IMG20250423170331.jpg

Opublikowano (edytowane)

@Kakarotto Używasz HyperX NGenuity ? Mimo użycia różnych ustawień equalizera (między innymi swoich), nie ma praktycznie żadnej różnicy :hmm: Wł/wył dtsx również nic nie zmienia :(Też tak masz ? Sprawdzałem tylko na MUZYCE, nie wiem jak jest w grach. Nic się nie zmieniło względem starych, nadal odstają, nadal na starych jest czysty i wyrazisty dźwięk. Na Alphach taki jakby przytłumiony, mniejszy bas, no i góra za niska. Mowa cały czas o muzyce, w tym kawałku co wrzuciłem wyżej

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, maras2574 napisał(a):

Tutaj nie dali nawet materiałowych nauszników na zmianę. Przecież te z tej eko skóry to grzeją jak diabli, uszy spocone podejrzewam po godzinie :( 

No właśnie, chyba trzeba kupić jakieś nauszniki na wymianę, bo moje mają już 3 lata i może faktycznie warto przejść na jakieś welurowe czy z gąbki. A co do grzania się to tragedii nie ma, ale w lato na pewno da się to odczuć przy dłuższym siedzeniu.

Co do HyperX NGenuity, ja używam ale głównie w grach. Ogólnie na profilu "gaming" z włączonym dtsx jest różnica, ale nie jakaś mocno odczuwalna względem standarowych ustawień.

Edytowane przez Pavel87
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, maras2574 napisał(a):

@Kakarotto Używasz HyperX NGenuity ? Mimo użycia różnych ustawień equalizera (między innymi swoich), nie ma praktycznie żadnej różnicy :hmm: Wł/wył dtsx również nic nie zmienia :(Też tak masz ? Sprawdzałem tylko na MUZYCE, nie wiem jak jest w grach. Nic się nie zmieniło względem starych, nadal odstają, nadal na starych jest czysty i wyrazisty dźwięk. Na Alphach taki jakby przytłumiony, mniejszy bas, no i góra za niska. Mowa cały czas o muzyce, w tym kawałku co wrzuciłem wyżej

Używam. Bez tego jest płasko, niezależnie czego się słucha. Poustawiałem po swojemu tamte presety.

Do muzyki, której słucham na słuchawkach, to wystarczają. Do "bassowych" utworów są inne sprzęty.

Uszy się nie pocą, testowałem w te ostatnie gorące dni i prawie nic, bardziej Arctisy 9 pociły uszy.

Mnie tam chodzi o baterię, dźwięk (po ustawieniu) może być. Kablowe są po kablu i do muzyki pewnie lepsze. ;)

Opublikowano
51 minut temu, Kakarotto napisał(a):

Używam. Bez tego jest płasko, niezależnie czego się słucha. Poustawiałem po swojemu tamte presety.

Albo coś źle robię, albo jestem głuchy jak pień, bo co bym nie ustawił to jest tak samo :( Ale nie, bo jak wyłączę całkiem aplikację to też różnicy nie ma. Może taka muza :hmm: No ale kurde, różnicę między słuchawkami słyszę, i to dużą, więc taki głuchy nie jestem ;)

Muszę do tego przysiąść na spokojnie, wczoraj to tak na szybko po robocie. Może w weekend się uda :)

Generalnie na kompie ani muzyki, ani filmów nie oglądam, YT też. Komp mam tylko do grania. Wczoraj 3 godz. grałem, ale tylko w FH5 i było git :thumbup: Muszę sprawdzić inne gry, może dziś na godzinkę włączę TLOU2 ;)

Planuję też sprawdzić inne korektory, np. któryś z TYCH . Chciałbym chociaż zbliżyć się z czystością dźwięku do C1. Jak nie to trudno, trzeba będzie się przyzwyczaić :)

Najlepsze było wczoraj szukanie przewodu z przyzwyczajenia :E  Jak zmieniłem pada na bezprzewodowego było to samo :D