Skocz do zawartości

Jak najlepsze słuchawki bezprzewodowe z długim czasem pracy? - wybrałem HyperX Cloud Alpha Wireless.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według producenta alpha jest najwyższym modelem gamingowym z ich serii, możesz sobie porównać różnice z każdym innym modelem na rartings.com np https://www.rtings.com/headphones/tools/compare/hyperx-cloud-alpha-vs-hyperx-cloud-iii/627/40554 czym dane wersje się różnią ;) Dla mnie osobiście tak jak pisałem wyżej alphy sa jeszcze lepsze jeżeli chodzi o sam gaming po zmianie fabrycznych padów z eco skóry na welurowe ale z kolei  do samej muzyki lepsze są te oryginalne :E 

Opublikowano
26 minut temu, Send1N napisał(a):

Według producenta alpha jest najwyższym modelem gamingowym z ich serii, możesz sobie porównać różnice z każdym innym modelem na rartings.com np https://www.rtings.com/headphones/tools/compare/hyperx-cloud-alpha-vs-hyperx-cloud-iii/627/40554 czym dane wersje się różnią ;) Dla mnie osobiście tak jak pisałem wyżej alphy sa jeszcze lepsze jeżeli chodzi o sam gaming po zmianie fabrycznych padów z eco skóry na welurowe ale z kolei  do samej muzyki lepsze są te oryginalne :E 

Co to znaczy lepsze według Ciebie? Bo dla każdego może znaczyć co innego.

Opublikowano

Napisałem że według mnie w gamingu są lepsze (mam welurowe i fabryczne) to sobie porównałem i siedzę na welurowych od prawie roku ;) w welurowych masz zauważalnie lepsze pozycjonowanie ale też gorszą izolację otoczenia i mniejszy bass, coś za coś, nie pisałem że będą dla każdego lepsze ale sam kupiłem drugą parę padów testowo bo w necie pełno tego typu opinii znalazłem i chciałem sprawdzić ;) Uszy też o wiele lepiej oddychają.

Opublikowano
W dniu 8.10.2025 o 19:23, Send1N napisał(a):

Byłem u kumpla i przymierzyłem HyperX Cloud II.

Niestety ale nauszniki na wysokość są za krótkie.

Na szerokość na styk.

No nic będę szukał dalej.

• Haha 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

To ja się podłączę   bo również  rozważam zakup słuchawek do PC typowo pod gry,  gdzie priorytetem jest pozycjonowanie   ,w sumie  to wybór między  HyperX Cloud 3  a  Alpha   ,kabel vs  bezprzewodowe  .

Naczytałem się  i naoglądałem tych recenzji ,porównań wiadomo każdy zachwala  ,ale większość to sponsorowane materiały  influancerów  itp itd .

Co do CLoud3 czy Alpha  to różnie piszą i mówią    jedni ze  trójki lepsze do gier  ,a znowu Alphy cieplejsze  z większą  ilością  basu 

Priorytet to pozycjonowanie w grach FPS  , do muzyki mam inne słuchawki ( OneOdio Pro50) 

Opublikowano

Na alphach poprawia się pozycjonowanie jak zmienisz pady z fabrycznych na welurowe, na skórzanych z którymi przychodzą w gierkach troche brakuje do ideału właśnie z tego powodu o którym wspomniałeś (bass) ciut za bardzo dudnią, po zmianie padów jest idealnie ;)

Opublikowano (edytowane)

Cooler Master MH751 

Te słuchawki były idealne na moje uszy.

Cooler Master MH670 Wireless Gamin będą muszle takie same  jak MH751.

Obecnie na Amazonie śmiesznie tanio 23 funty.

Zbliża się czarny piątek i w końcu chcę kupić jakieś wireless słuchawki do grania w FPSy.

Muszą być duże muszle na uszy.

Chcę wydać w granicach 100 funtów ale jak trzeba to mogą na upartego podwozić do 200.

Ktoś z forum polecił Logitech G522 są za 140 funta.

Patrząc na zdjęcia i filmiki na YT to Logitech G PRO X Wireless LIGHTSPEED Gaming 100 funta.

Wyglądają na duże ale większość recenzentów narzeka na mikrofon.

Tak bujam się z myślami. 

Ktoś coś?

Ps. Black friday się zbliża i wtedy muszę coś kupić. 

Edytowane przez ostryb
Opublikowano (edytowane)

A testował ktoś dongla Sennheiser BTD700 z słuchawkami bluetooth? Ma tryb gry 30ms i ciekawe jak to wygląda w praktyce.

Z tego co zauważyłem są różne poziomy opóźnień (nie wliczam opoźnienia systemu Windows/Android które zwykle wynosi 100ms dodatkowo)

Gamingowe słuchawki z donglem ~0ms (jak po kablu)

Auracast +100ms

LE Audio +100ms

LDAC +250ms

Ciekawe czy ten dongiel Sennheisera zrobi faktycznie 30ms, czyli będzie pomiędzy gamingowymi a LC3? Wtedy można użyć każde słuchawki BT i nie musiałyby być gamingowe. Chyba że ta wartość 30ms którą podaje Sennheiser to w praktyce będzie standardowe 100ms jak w LE Audio u mnie.

Edytowane przez HappyLittleGamer
Opublikowano

Ja myślałem że wy tak na żarty z tymi Cloudami ale okazuje się że już gamingowe słuchawki nie straszą jakością dźwięku :D Ale to chyba dopiero w Cloud III Wireless S i Cloud Alpha Wireless. A jeszcze jest Alpha 2 Wireless. Słabe bezprzewodowe audio może wreszcie umrzeć ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Pitross20 napisał(a):

Podłączę się pod temat, poszukuje dobrych/wygodnych słuchawek bezprzewodowych do okolicy 300/400 zł, głównie do gier FPS, wybór jest spory, ale może coś polecicie?  

Typowo pod FPS  czy mają to być słuchawki na codzien do  wszystkiego ?

Jak tylko pod FPS to Cloud 3   przewodowe lub bez   

Jeśli na  codzień do wszystkiego to jednak Cloud Alpha ,Razer blackShark v2 pro   ...SS nova 5 ,7 ...  i w sumie każe  inne dobre  słuchawki  audio .

Cloud 3 nie ma basu ,a właściwie ma go bardzo mało przez to dźwięk   niektórym nie pasuje   np do filmów czy muzyki średnio się nadają .

Opublikowano
5 godzin temu, raiders napisał(a):

Typowo pod FPS  czy mają to być słuchawki na codzien do  wszystkiego ?

W sumie to tak do wszystkiego chciałbym te słuchawki, a co basu to tak lubię jak jest słyszalny, słucham sporo elektroniki więc bas się przyda.

Patrzyłem na te Razer blackShark v2 pro wcześniej, i chyba będę się skłaniał do ich zakupu, no chyba że ktoś jeszcze inne poleci.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a):

a jak ktos siedzi nonstop przed pctem troche przeglada yt troche gra to isc w cloud3 czy alpha ?

albo cos bez mikrofonu - same sluchawki typowo pod gry i przegladanie neta, bez bycia audiofilem w podobnym budzecie?

Osobiście poszedł bym w Alpha  gdyby to były moje jedyne słuchawki  . Osobiście  do muzyki i filmów  używam słuchawek OneOdio Pro50 + DAC  X3  ,  do gierek (tylko FPS) będa Clodu 3 wireless , na ps5 mam Cloud Flight  

Ale  do takich ogólnych zastosowań są lepsze słuchawki niż Alphy  np  Audeze maxwell  ,Audio -Technica ....  wspomniane już razery black sharki  v2pro  nie dawno szyły v3  :) ... Logitech  no kto co woli  trudno jedno znacznie wskazać  bierz te be będą super .  Odbiór dźwięku to sprawa bardzo indywidualna . Jedno jest pewne Cloud 3  ,Alpha to mega wygodne słuchawki  jak żadne inne 

Edytowane przez raiders
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, raiders napisał(a):

Ale  do takich ogólnych zastosowań są lepsze słuchawki niż Alphy  np  Audeze maxwell  ,Audio -Technica ....  wspomniane już razery black sharki  v2pro  nie dawno szyły v3  :) ... Logitech  no kto co woli  trudno jedno znacznie wskazać  bierz te be będą super .  Odbiór dźwięku to sprawa bardzo indywidualna . Jedno jest pewne Cloud 3  ,Alpha to mega wygodne słuchawki  jak żadne inne 

przejrze te typowo audiofilskie audotechniki i inne tego typu, razcej zadnego daca nie potrzebuje bo watpie ze z moim sluchem uslysze roznice a nienawidze miec pokretka ustawień przy sobie bo wiem ze ich nie zmienie a bede chcial by ybly w jednej pozycji, ktora czasem sie bedzie ruszzac (pieklo perfekcjonisty)

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, raiders napisał(a):

Jak tylko pod FPS to Cloud 3   przewodowe lub bez   

Cloud 3 nie ma basu ,a właściwie ma go bardzo mało 

Przez to właśnie przerobiłem nieco swoje Cloud Alpha o czym już wspominałem kilka razy wcześniej tutaj na forum i w grach jest zdecydowanie lepsze pozycjonowanie, zmieniłem pady na welurowe z tych fabrycznych przez co bass i dudnienie zdecydowanie się obniżyły i po tym zabiegu było idealnie, efekt bardzo zbliżony do tego co oferują cloud 3 ;) a że osobiście kupiłem te alphy za jedyne 82zł (nówki) no to poprawianie fabryki się opłacało :P Dodatkowo jest lepszy komfort, w fabrycznych uszy w lecie się pocą i słuchawki przyklejają się do głowy dodatkowo obdarłem ze skóry gąbkę na pałąku :E 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dziś przypadkiem byłem w dużym sklepie w którym był duży wybór do przymierzenia. 

Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Wireless

drogie ale bardzo wygodne więc kupiłem. 

Logitech G G522 LIGHTSPEED Wireless 

Wireless te były na dugim miejscu jeżeli chodzi o wygodę. 

Bardzo lekkie ale materiały robiły wrażenie bardzo słabych. 

Materiał na nausznikach bardzo nieprzyjemny, drapiąc. 

HyperX Cloud Alpha Wireless. 

Bardzo dobre wrazenie z wykonania.

Niestety nie wygodne na ma mojej głowie. 

Ale prócz dużych uszu mam też duży rozmiar głowy 63cm.

Po weekendzie opowiem o wrażeniach. 

Pozdrawiam. 

Edytowane przez ostryb