Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Weź jakieś leki, bo to co piszesz to brednie jakich dawno na tym forum nie było. 

Aaa, i odstaw republikę bo to szczujnia, która tylko cię okłamuje.

No ja bardziej obstawiam to co pisałeś wcześniej i tym razem wreszcie czuję, że mamy przypadek którym powinna się zająć co najmniej moderacja bo choćby składnia zdań nie mówiąc już o treści sugeruje pewien kierunek i to zdecydowanie nie zachodni :) Natomiast jak koleś będzie dalej sypał kijami metalowymi :) to nawet super liberalna moderacja na tym forum zakończy bardzo szybko żywot Euzebiusza (przynajmniej w obecnym jego wcieleniu) :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Poproszę Boga, że jak trafisz po śmierci do nieba to ma cię wysłać do piekła z listem, żeby ci wsadził diabeł w dupę najbardziej rozrzażony kij metalowy i trzymał aż stracisz czucie w odbycie i jelicie grubym. 

Typowo po katolicku, zwłaszcza w czasie największego jego święta, ale to klasyk, Wasza domena xD

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Poproszę Boga, że jak trafisz po śmierci do nieba to ma cię wysłać do piekła z listem, żeby ci wsadził diabeł w dupę najbardziej rozrzażony kij metalowy i trzymał aż stracisz czucie w odbycie i jelicie grubym. 

Oraz poproszę, żeby takich psycholi na świat nie sprowadzał bo nie wyrobi stwarzać nowych światów.

Katolicki standard. 

Musisz rano do spowiedzi polecieć, wiesz o tym? :) 

bo inaczej naruszysz przykazania kościelne :) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, crush napisał(a):

Oj ale rasizm z Twojej strony. 😔

Każdy ma prawo głosu, ale piszemy o wyborach prezydenckich, nie wodza plemienia to też jakiś poziom być powinnien :thumbup:

1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

przykazania kościelne

I wole Boga:

12 minut temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Poproszę Boga, że jak trafisz po śmierci do nieba to ma cię wysłać do piekła

Edytowane przez Voodoo2
Opublikowano

Najsmutniejsze jest to że dzisiaj każdy jest podzielony. Nie ma nic złego w kibicowaniu partii którą się wybiera ale jak nawet ten temat pokazuje że zarówno,  fanatyk PiSu i fanatyk PO to podła kreatura nie szanująca niczego co powie druga strona, jeden jest równy drugiemu. Zamiast ponad podziałami skupić się na tym, aby nasz kraj był co raz lepszy to jedni z drugimi prześciagają się w deklaracjach i obietnicach a w imię partii najchętniej zdzieliłby po łbie drugą stronę. 

Każdy kto nie myśli tak jak Wy musi być od razu zezłomowany. 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jaki tam ruski trol, standardowy wyborca PIS - wieśniak z niepełnym podstawowym, IQ 48 i białym orłem oraz bozią w profilu na fejsbuczku.

Od ruskich to bardziej ten drugi - bo non stop "niemcami" straszy.

Edytowane przez bergercs
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Barosz napisał(a):

Chodzi mi o przypadki jak port w Świnoujściu

A o port o co ci chodzi? O fakt, że PIS opi..ił Rhenusowi 40% udziałów w Bulk Cargo? Bo posłużę się cytatem: "w długoletnią dzierżawę zagranicznym firmom (m.in. niemieckim, belgijskim, chińskim) oddano prawie 1,5 mln m kw. terenów polskich portów. Marchewka podkreślił też, że poprzedni rząd „miał narzędzie w postaci ustawy umożliwiającej pierwokup udziałów przez Państwo”, lecz ani razu z tego prawa nie skorzystano. "

Strach to będzie ale niedługo na ulicach miast jak Arabowie i czarnoskórzy nas zaleją i w imieniu z@sranej poprawności politycznej będziemy więźniami we własnym kraju.

Luz, ci, którzy sprzedawali hurtowo wizy bez sprawdzania czy są to terroryści, członkowie karteli czy zwykli gwałciciele już na szczęście nie rządzą.

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano

Najsmutniejsze jest to że dzisiaj każdy jest podzielony. Nie ma nic złego w kibicowaniu partii którą się wybiera ale jak nawet ten temat pokazuje że zarówno,  fanatyk PiSu i fanatyk PO to podła kreatura nie szanująca niczego co powie druga strona, jeden jest równy drugiemu.

Ja tam mam w rodzinie i wśród przyjaciół mam osoby będące i za PiS i za KO. I do głowy by mi nie przyszło się jakoś mocno kłócić o politykę. Właściwie w ogóle kłócić. Wiadomo - czy to w necie czy w realu jak ktoś chce się pokłócić to zawsze znajdzie pretekst, nawet taki, że film x jest lepszy niż y albo rybka x lepsza niż y. A do tego jeszcze etanol potrafi dołożyć swoje. Nigdy w życiu nie zamierzam oceniać kogoś po tym czy jest pisiakiem czy lemingiem. Jak ktoś w rozmowie np. zawodowej czy o kimkolwiek mi mówi - a wiesz ten to o to bo popiera PiS to tylko wzruszam ramionami... Politycy dzielą nas n Hutu i Tutsi, a prawda jest taka, że większość i tak ma podobne życie i bardzo podobne problemy dnia codziennego, podobne pasje i marzenia. To kto jaką partię popiera to jego sprawa. Czasami tylko jak ktoś popiera opcję, która ewidentnie nie reprezentuje jego interesów to delikatnie daję o tym do zrozumienia :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, bergercs napisał(a):

Luz, ci, którzy sprzedawali hurtowo wizy bez sprawdzania czy są to terroryści, członkowie karteli czy zwykli gwałciciele już na szczęście nie rządzą.

Powiem szczerze, że wisi mi czy ktoś tu wjeżdża na sprzedanej wizie czy na pakcie solidarnościowym.

Grunt, że tu jest. A nie powinien.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, bergercs napisał(a):

Jaki tam ruski trol, standardowy wyborca PIS - wieśniak z niepełnym podstawowym, IQ 48 i białym orłem oraz bozią w profilu na fejsbuczku.

Od ruskich to bardziej ten drugi - bo non stop "niemcami" straszy.

Mowa nienawiści detected wzywam cię @bergercs zreportujesz samego siebie ?

Braun dzięki tej interwencji w Oleśnicy pomógł bardzo mentzenowi i obrócił w świadomości społeczeństwa te jego słowa o aborcji u stanowskiego , ludzie odebrali to źle ale po interwencji Brauna teraz odbierają to dobrze , także szansę mentzena na drugą turę rosną 

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano
W dniu 19.04.2025 o 20:56, Barosz napisał(a):

Dla Berlina jest ok dopóki będziemy mniejsza gospodarką

Obecnie jesteśmy w szczycie rozwojowym Polski i patrząc po demografii - będzie tylko tendencja spadkowa a mimo tego, gospodarka Niemiec jest blisko 6.5 krotnie większa od polskiej. Nigdy Polska nie będzie większa gospodarczo od Niemiec.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Ziobro zdziwienia, że banery Nawrockiego są niszczone. Choć się da zauważyć, to są przypadki jednostkowe w przeciwieństwie do przypadków zniszczeń banerów Trzaskowskiego, gdzie tych jest jednak dużo więcej, a sprawcami są praktycznie ludzie z elektoratu PiS-owskiego.

Nie zmienia to faktu, że niszczenie materiałów wyborczych kandydatów to wykroczenie, w grubszych przypadkach przestępstwo.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...