Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zainstalowałem mod nhanced loan system żeby mieć realistyczne pożyczki, no i mam problem bo mod wyszedł 2 dni temu w grę gram już miesiąc i nabrałem sporo kredytu no i po dodaniu modu mam spłacić kredyt w 3 lata czyli mam 36 rat po 50 tysięcy co miesiąc, no lipa bo gram na wysokim poziomie i nie dam rady tego spłacić, czy ktoś z was wie może jak edytować mod i ustawić w nim dowolną ilość rat, bardzo mi na tym zależy bo normlanie co miesiąc biorą mi 6 lub 10 tysięcy pożyczki a kredyt stoi w miejscu. proszę o pomoc

Bez tytułu.png

Opublikowano (edytowane)

Tak na szybko obejrzałem moda ale sekcje odpowiedzialne za odsetki i raty na pierwszy rzut oka są w pliku ELS_loanManagerProperties.lua (edytujesz notatnikiem na przykład). W tym pliku pobaw się tymi wartościami:

Cytat

ELS_loanManagerProperties.minLoanInterest = 1.0
ELS_loanManagerProperties.maxLoanInterest = 10.0
ELS_loanManagerProperties.loanInterestSteps = 0.1
ELS_loanManagerProperties.loanInterestStartValue = 3.5
ELS_loanManagerProperties.vehicleMortgageStartPercentage = 0.5
ELS_loanManagerProperties.farmlandMortgageStartPercentage = 0.6
ELS_loanManagerProperties.mortgageSteps = 0.05
ELS_loanManagerProperties.mortgageMinValue = 0.00
ELS_loanManagerProperties.mortgageMaxValue = 1.001
ELS_loanManagerProperties.loanDurationStartValue = 20
ELS_loanManagerProperties.loanDurationSteps = 1
ELS_loanManagerProperties.minLoanDurationStep = 1
ELS_loanManagerProperties.maxLoanDurationStep = 35
ELS_loanManagerProperties.specialRedemptionPercentageForAnnuityLoansStart = 0.05
ELS_loanManagerProperties.specialRedemptionPercentageForAnnuityLoansSteps = 0.01
ELS_loanManagerProperties.specialRedemptionPercentageForAnnuityLoansMinValue = 0.00
ELS_loanManagerProperties.specialRedemptionPercentageForAnnuityLoansMaxValue = 1.001

Edytowane przez Godlike
Opublikowano

Bawiłem się tymi wartościami ale nic to nie dało, zmieniłem wartość loanInterestStartValue z 3.5 na 1.0 i zmniejszyłem odsetki ale tu nie o to chodzi, chce zmienić ilość rat np 170 rat w tedy wyjdzie mi po 10 000 tysięcy zł, nawet założyłem z ciekawości nową karierę wziąłem pożyczkę dużo mniejszą i dodałem mod i jest to samo mod ustawia automatycznie 36 rat, gdzieś w modzie musi być wartość żeby to zmienić ale nie mam pojęcia gdzie.

Opublikowano
6 godzin temu, Olek napisał(a):

Bawiłem się tymi wartościami ale nic to nie dało, zmieniłem wartość loanInterestStartValue z 3.5 na 1.0 i zmniejszyłem odsetki ale tu nie o to chodzi, chce zmienić ilość rat np 170 rat w tedy wyjdzie mi po 10 000 tysięcy zł, nawet założyłem z ciekawości nową karierę wziąłem pożyczkę dużo mniejszą i dodałem mod i jest to samo mod ustawia automatycznie 36 rat, gdzieś w modzie musi być wartość żeby to zmienić ale nie mam pojęcia gdzie.

Sprawdź ta wartość:

ELS_loanManagerProperties.maxLoanDurationStep = 35

Opublikowano (edytowane)

Próbowałem i nic z tego, ale myślę że zmianę ilości rat trzeba szukać w folderze gui w pliku ELS_inGameMenuLoanSystem twórca moda piszę że. Jeśli farma nadal ma pożyczkę, zostanie ona przeniesiona do nowego systemu.

Zmieniłem tą wartość 

cell:getAttribute("duration"):setText(g_i18n:formatNumber(loan.duration * 12)) zmieniłem na 170 w grze pojawiła się wartość 510 ale nic to nie zmieniło.

Bez tytułudfdfgfdgfdgfd.png

Edytowane przez Olek