Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Screenshot_20250522-182907.thumb.png.fc4c83acf90ab7a297f0a0c94e248bcf.png

Będę używać portów USB z płyty głównej. Choć i tak ciężko mi uwierzyć, że to przez to nie działa. Wszystkie piny są nienaruszone, a gniazdo wsadziłem z powrotem. Sprawdzę jeszcze niedługo ze starą budą. Dzisiaj już mi się nie chcę. 

• Haha 5
Opublikowano

Oryginalnie :E jeszcze nie widziałem aby ktoś wyeksponował sam ram w budzie xD wyrwanie plastikowego konektora nie powinno mieć na to wpływu ten plastik nie ma żadnego wpływu na zasilanie i przesył danych jeżeli piny są nienaruszone.

Opublikowano

No tak no tak myślałem właśnie. 

Co do oświetlenia to masz jeszcze na karcie graficznej. Wentyl na CPU też ma RGB, ale to nic nie daje poza tym że robi się jaśniej w budzie. Może kiedyś wsadzę aio.

Opublikowano
19 godzin temu, j4z napisał(a):

Będę używać portów USB z płyty głównej. Choć i tak ciężko mi uwierzyć, że to przez to nie działa. Wszystkie piny są nienaruszone, a gniazdo wsadziłem z powrotem. Sprawdzę jeszcze niedługo ze starą budą. Dzisiaj już mi się nie chcę. 

Jeśli cię to pocieszy to kiedyś nadepnąłem na kabel od słuchawek i słuchawki wytrzymały ale gniazdo w panelu przednim obudowy nie i od tamtej pory muszę podłączać przez mobo z tyłu :E

Opublikowano
W dniu 23.05.2025 o 03:31, Send1N napisał(a):

Oryginalnie :E jeszcze nie widziałem aby ktoś wyeksponował sam ram w budzie xD wyrwanie plastikowego konektora nie powinno mieć na to wpływu ten plastik nie ma żadnego wpływu na zasilanie i przesył danych jeżeli piny są nienaruszone.

Ja tak miałem przez chwilę, teraz założyłem ocz reaper (znów) i tylko devil się świeci na czerwono bo żeby go wyłączyć trzeba zainstalować program (kto to wymyślił...) bo pc przyoszczędził na switchu. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o filtry, jestem zawiedziony. Zajrzałem wczoraj do budy i już jest kurz. Trudno, będziem dmuchać raz, na jakiś czas. 

Drugą sprawą jest słabe spasowanie mojego egzemplarza. Im więcej razy otwieram okno, tym bardziej powiększa się szczelina między oknem, a frontem. Na dole jest ładnie spasowane, ale im wyżej tym bardziej odstaje front. :/

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Kurz to w każdej budzie ci się dostanie, filtry nie eliminują całkowicie tego tylko pomagają aby nie wsysało go tam tonami :E ja mam nawet śledzie nad i pod grafiką zamaskowane czarną taśmą izolacyjną  i wszystkie inne zbędne otwory, odsłonięte są tylko te miejsca na których przykręcony jest jakiś wentylator, reszta jest zamaskowana a i tak kurz wchodzi do środka ;) 

Opublikowano

No powiem Ci że ten na suficie to ma dużo większe otwory niż ten na froncie. Po jakimś czasie będzie widać mniej więcej, którędy dostaje się najwięcej kurzu.

Tyłem to raczej powinno być wypychane powietrze, przynajmniej w moim układzie.

Kolega ma ok. rok czasu Fractal Torrent i mówi, że praktycznie nie ma kurzu. Ona ma troszkę inne filtry chyba. No, ale nie byłem, nie widziałem. 

Opublikowano

Jak dowalisz gęstrze filtry w budzie to pogorszysz sobie obieg powietrza więc coś za coś ;) wentylatory aby przepchać powietrze przez bardzo gęsty filtr muszą się też szybciej obracać wiadomo co owocuje większym hałasem, komputer stoi oczywiście na biurku a nie na podłodze?

Opublikowano

Co to jest biurko? Oczywiście na podłodze stoi. Sam lajkowaleś foty. Może w celach wizualnych kiedyś dokupie podstawkę z granitu. Taką jak mam pod standami na kolumny. Może nawet na kolcach. Ale to i tak raczej dużo nie zmieni w kwestii kurzu. A jeśli się dostaje od góry, to myślę, że nawet biurko niedużo zmieni. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Send1N wygląda na to że frontowy filterek ładnie trzyma kurz. Ta górna siateczka prawdopodobnie jest do dupy. Duże oczka ma. Pożałowali na filtr.

Mówisz o airflow itd. Myślę, że dużo by nie zmieniło, gdyby dali filtr na górze. Może kupię se czarna pończochę. :hihot:

Także chyba dobrze myślałem, żeby szukać całej ofiltrowanej, a nie siateczki, ale w tym budżecie, w tym sklepie, takiej prostej, dużej budy nie było. 

Edytowane przez j4z
  • Haha 1