Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Skoro od zawsze mam myszki na kablu i mi nie przeszkadzają, to nie będę szukał miodu w wiadomej części ciała.

Ja też zawsze tylko kabel i kabel dopóki w końcu nie spróbowałem bezprzewodowej :E I bajka, sam fakt, że nie ciągasz tego kabla za myszką to jest zdecydowany plus do odczucia machania mychą :E A to, że kapkę cięższa bezprzewodowa to i tak jest rekompensowane z nawiązką przez brak ciąganego kabla

Po tym jak zmieniłem mychę na bezprzewodową kilka miechów później wpadła klawa bezprzewodowa i również mega zadowolony. Obecnie kabel to tylko do słuchawek i to chyba jeszcze długo się nie zmieni. Wzmacniacz + DAC i najlepiej kabelek zbalansowany musi być :E i do muzy i do grania :E

Opublikowano

@lukadd Jak za X lat mi się zepsuje ten Razer to może przetestuję bezprzewodową :) 
Jeżeli chodzi o klawę bezprzewodową to dla mnie kompletny bezsens, skoro klawiatura jest statycznie w jednym miejscu. O ile w myszy trafiają do mnie Twoje argumenty, to w przypadku klawiatury nie mogę znaleźć żadnego.

A słuchawki swoją drogą. Też mam na kablu. Z reszta w przeszłości miałem dużo sprzętu tzw. estradowego to jestem tradycjonalistą i wolę kable ;) 

Opublikowano

@lukadd Zmieniłem swojego CM Storm Alcora przez szwankującego scrolla, wziąłem DeathAddera V3 którą sobie zostawiam. Szkoda mi siana aby brać kolejną mysz, a ja jednak mam stare myślenie i nie biorę sprzętu aby eksploatować 14 dniowy zwrot - gdy jest wszystko OK ze sprzętem miałbym wyrzuty sumienia. Szkoda mi zwykłych szarych pracowników co przez kapryśność stonki tfu... klientów mają logistycznie ogrom roboty.

Prędzej pochylę się nad OLEDem 1440p/4k tylko mój monitor na rynku wtórnym widziałem nawet za 1000zł więc trochę sensu brak.

Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

@Lameismyname 

Jak będzie ci się nudziło to spróbuj na testy to co ja mam czyli Roccat Kone Air Pro.

Co jakiś czas są strzały na Amazonie i innych typu media sklepach. Wczoraj czy przedwczoraj na Amazonie była nawet za 119 zeta :E

one normalnie tyle kosztują a wersja po kablu 90zł chyba kupię na próbę. Ja nie umiem w mysz bez kabla wkurzają mnie zacinki i potrzeba ładowania.

Opublikowano

Nie kosztują tyle normalnie ~120pln za bezprzewodową to bardzo dobra promocja.

Zacinek nie ma. To już dawne czasy.

Druga sprawa na myszy bezprzewodowej też można grać na kablu jak się np. rozładuje :E Podłączasz wtedy kabel i grasz tak jak na kablowej :E

Opublikowano

@Send1N ja zaczynałem w kafejkach od wersji 1.5 ;) Niestety teraz jest coraz mniejsza frajda z gry bo jest plaga cheaterów i odechciewa się grać. Tak jak napisałem myszki bezprzewodowe innych producentów mogą nie mieć tych wad co ten model a trzymanie się kurczowo tylko jednego rozwiązania "bo je znam" jest moim zdaniem błędnym podejściem. 

11 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Załóżmy, że masz rację, tylko trzeba poświęcić dłuższy czas aby poczuć różnicę plus przyzwyczaić się do dodatkowych wad.

Nie trzeba długo korzystać żeby się przyzwyczaić, ja po 2 dwóch tygodniach zadałem sobie pytanie "co ja widziałem w myszkach z kablem?". Jeśli wybierzesz tańszy model myszki to największa wada do jakiej musiałbyś się przyzwyczaić to jest jej waga i jeśli posiadasz ograniczony budżet to byłby to istotny argument za kablem. Jeśli posiadasz nieograniczony budżet to najlepsze myszki bezprzewodowe ważą tyle co przewodowe. Moja Superlight waży 63g a jej kolejna odsłona tylko 60g. Twoja myszka waży 59g więc praktycznie żadna różnica.

Skoro od zawsze mam myszki na kablu i mi nie przeszkadzają, to nie będę szukał miodu w wiadomej części ciała.

To jest rozumowanie tego typu - skoro od zawsze jem mortadele i mi smakuje to nie będę szukał czegoś innego :D Trzeba próbować różnych rzeczy bo tak to nawet nie wiesz co cię omija. Po prostu poszukaj miodu u pszczelarza.

A do klawiatur jakie masz podejście tj. kabel vs wireless?

Od zawsze kabel bo u mnie nie ma to żadnego znaczenia ponieważ nie ruszam klawiaturą. Może u kogoś takie rozwiązanie się sprawdza kto lubi trzymać klawiaturę na kolanach i często siedzi w pozycji półleżącej przy komputerze :D

Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Jak za X lat mi się zepsuje ten Razer to może przetestuję bezprzewodową :) 

Szkoda życia na mysz z kablem.

Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

A słuchawki swoją drogą. Też mam na kablu. Z reszta w przeszłości miałem dużo sprzętu tzw. estradowego to jestem tradycjonalistą i wolę kable ;) 

Tutaj też jestem tradycjonastą. Niby technologia cały czas się rozwija ale mimo wszystko chyba najlepsza jakość dźwięku jest na kablu. Słuchawki BT obowiązkowo tylko w terenie.

11 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Zmieniłem swojego CM Storm Alcora przez szwankującego scrolla, wziąłem DeathAddera V3 którą sobie zostawiam. Szkoda mi siana aby brać kolejną mysz, a ja jednak mam stare myślenie i nie biorę sprzętu aby eksploatować 14 dniowy zwrot - gdy jest wszystko OK ze sprzętem miałbym wyrzuty sumienia. Szkoda mi zwykłych szarych pracowników co przez kapryśność stonki tfu... klientów mają logistycznie ogrom roboty.

Napisz wprost że nie masz siana na nową myszkę a nie wymyślasz że szkoda Ci pracowników :D Taki argument rozumiem i polecam uzbierać do lepszego sprzętu bo naprawdę warto ;)

13 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Prędzej pochylę się nad OLEDem 1440p/4k tylko mój monitor na rynku wtórnym widziałem nawet za 1000zł więc trochę sensu brak.

Oledy się wypalają, polecam zainwestować w IPS - https://www.youtube.com/watch?v=CL5oZMnogrY&ab_channel=moreleTV

Opublikowano
2 minuty temu, Marius napisał(a):

Nie trzeba długo korzystać żeby się przyzwyczaić, ja po 2 dwóch tygodniach zadałem sobie pytanie "co ja widziałem w myszkach z kablem?". Jeśli wybierzesz tańszy model myszki to największa wada do jakiej musiałbyś się przyzwyczaić to jest jej waga i jeśli posiadasz ograniczony budżet to byłby to istotny argument za kablem. Jeśli posiadasz nieograniczony budżet to najlepsze myszki bezprzewodowe ważą tyle co przewodowe. Moja Superlight waży 63g a jej kolejna odsłona tylko 60g. Twoja myszka waży 59g więc praktycznie żadna różnica.

Tu bardziej chodzi o to, że moje wewnętrzne ja nie dowierza.
Z resztą, ja używam 1600DPI więc nie latam jak głupi po podkładce, to może mi ten kabel nie przeszkadza (a w Deathadderze wydaje leciutki).
Nie neguję, że masz rację oczywiście.

6 minut temu, Marius napisał(a):

To jest rozumowanie tego typu - skoro od zawsze jem mortadele i mi smakuje to nie będę szukał czegoś innego :D Trzeba próbować różnych rzeczy bo tak to nawet nie wiesz co cię omija. Po prostu poszukaj miodu u pszczelarza.

Myślę, że przesadzasz. Jak wyżej - nie neguję istnienia różnicy ale wątpię aby rzuciła mnie na kolana ;)

7 minut temu, Marius napisał(a):

Od zawsze kabel bo u mnie nie ma to żadnego znaczenia ponieważ nie ruszam klawiaturą. Może u kogoś takie rozwiązanie się sprawdza kto lubi trzymać klawiaturę na kolanach i często siedzi w pozycji półleżącej przy komputerze :D

Tutaj pełna zgoda.

8 minut temu, Marius napisał(a):

Szkoda życia na mysz z kablem.

Problemy pierwszego świata, naprawdę ;)

9 minut temu, Marius napisał(a):

Tutaj też jestem tradycjonastą. Niby technologia cały czas się rozwija ale mimo wszystko chyba najlepsza jakość dźwięku jest na kablu. Słuchawki BT obowiązkowo tylko w terenie.

Zgoda.

10 minut temu, Marius napisał(a):

Napisz wprost że nie masz siana na nową myszkę a nie wymyślasz że szkoda Ci pracowników :D Taki argument rozumiem i polecam uzbierać do lepszego sprzętu bo naprawdę warto ;)

Czuję, że podprogowo mnie podpuszczasz.
Wystarczy pośledzić moje posty aby zobaczyć ile sprzętu przerzuciłem chociażby przez rok. Ponadto mam 2 inne hobby, przy których hardware do PC to pryszcz.
To nie o to chodzi. Lubię świadome zakupy. Chciałem zmienić gryzonia, to upatrzyłem sobie model, polazłem do sklepu, pomacałem parę innych wraz z tym, kupiłem i znowu mam spokój na parę lat.
Nie korzystałem ani razu z 14 dniowego zwrotu jeżeli pamięć mnie nie zawodzi, nawet w innych "dziedzinach". Dla mnie to jest jakiś chory wymysł na której żeruje patologiczna stonka.
Kupujesz, dopatrzysz się nie wiem, wady fabrycznej itd. to ok. ale nie że bierzesz, poużywasz chwilę i oddajesz "bo tak". To nie w moim stylu.

17 minut temu, Marius napisał(a):

Oledy się wypalają, polecam zainwestować w IPS - https://www.youtube.com/watch?v=CL5oZMnogrY&ab_channel=moreleTV

Mi zależało na prawdziwym HDR co jest tylko możliwe na MINILEDZie i OLEDzie.
Przynajmniej rok temu jak sprawdzałem, nadal IPS miały słabą czerń itd. i nie nadawały się do tego.
A wypalenie swoją drogą cały czas przed OLEDem mnie hamuje.

Opublikowano
28 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Tu bardziej chodzi o to, że moje wewnętrzne ja nie dowierza.
Z resztą, ja używam 1600DPI więc nie latam jak głupi po podkładce, to może mi ten kabel nie przeszkadza (a w Deathadderze wydaje leciutki).
Nie neguję, że masz rację oczywiście.

Ja też używam 1600DPI i jest duża różnica na korzyść myszki bezprzewodowej. Ten kabel zawsze będziesz ciągać w mniejszym lub większym stopniu, szczególnie jak przechylasz myszkę na ukos to czujesz.

29 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Myślę, że przesadzasz. Jak wyżej - nie neguję istnienia różnicy ale wątpię aby rzuciła mnie na kolana ;)

Dopóki nie sprawdzisz to się nie przekonasz.

30 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Problemy pierwszego świata, naprawdę ;)

Twojego świata na pewno, jeśli dużo życia spędzasz przy kompie to warto zainwestować w sprzęt najwyższej klasy.

33 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Czuję, że podprogowo mnie podpuszczasz.
Wystarczy pośledzić moje posty aby zobaczyć ile sprzętu przerzuciłem chociażby przez rok. Ponadto mam 2 inne hobby, przy których hardware do PC to pryszcz.
To nie o to chodzi. Lubię świadome zakupy. Chciałem zmienić gryzonia, to upatrzyłem sobie model, polazłem do sklepu, pomacałem parę innych wraz z tym, kupiłem i znowu mam spokój na parę lat.
Nie korzystałem ani razu z 14 dniowego zwrotu jeżeli pamięć mnie nie zawodzi, nawet w innych "dziedzinach". Dla mnie to jest jakiś chory wymysł na której żeruje patologiczna stonka.
Kupujesz, dopatrzysz się nie wiem, wady fabrycznej itd. to ok. ale nie że bierzesz, poużywasz chwilę i oddajesz "bo tak". To nie w moim stylu.

Z czym Cię podpuszczam? Zabrzmiało to jakbyś na siłę próbował wymyślić dlaczego nie przesiądziesz się na gryzonia bez ogona. Powód jest zazwyczaj znacznie prostszy i bez sensu jest takie wymyślanie. Ja też lubię świadome zakupy i dlaczego często pytam ludzi o ich opinie ale pewnych rzeczy się nie przewidzi. Miałem tak przy klawiaturze, pierwsza miała wadę kabla i nie działała, drugą postanowiłem oddać bo miała zbyt wysokie klawisze i wtedy zrozumiałem że w takim budżecie nie kupię niczego co by mi odpowiadało.
O co chodzi z tą stonką? :D

45 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Mi zależało na prawdziwym HDR co jest tylko możliwe na MINILEDZie i OLEDzie.
Przynajmniej rok temu jak sprawdzałem, nadal IPS miały słabą czerń itd. i nie nadawały się do tego.
A wypalenie swoją drogą cały czas przed OLEDem mnie hamuje.

Ja mam LG Ultragear 27GP850 i mogę szczerze polecić. IPS jest takim środkiem pomiędzy matrycami VA a OLED.

Opublikowano

@Marius Mam coś co działa i mnie zadowala, wygodnie leży w dłoni, już się przyzwyczaiłem i w FPSy nieźle mi idzie i nie widzę sensu zmiany. Zaintrygowałeś mnie więc na pewno rozważę bezprzewodówkę przy następnej zmianie.

A jako stonkę miałem na myśli roszczeniowy margines, który czerpie garściami z takiego prawa go mocno nadużywając.

Oczywiście są też entuzjaści jak @PiPoLiNiO, którzy wymieniają naście RTX 5090 bo nie mogą trafić na "swój" egzemplarz ale to zakrawa o absurd ;)

• Upvote 1
Opublikowano

To ja podepnę się.. mój G203 Logitech powoli niedomaga. Szukam czegoś bezprzewodowego dla odmiany. Bardzo okazyjne granie w gry, czasami jakiś FPS, czasami Diablo, cyberpunk eventualnie. 

Preferuje coś ze stajni Logitech. 

Opublikowano

@larry.bigl polecę Ci od siebie logitech g703 która kupiem dwa lata temu jako powystawowa i używam aż do dziś. Używam pc po pracy i prawie caly weekend i bateria mi trzyma ok miesiaca. Z czystym sumieniem polecam, jak bede kiedyys zminial to pewnie na ta samą

Opublikowano
21 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Mam coś co działa i mnie zadowala, wygodnie leży w dłoni, już się przyzwyczaiłem i w FPSy nieźle mi idzie i nie widzę sensu zmiany. Zaintrygowałeś mnie więc na pewno rozważę bezprzewodówkę przy następnej zmianie.

Być może do dzisiaj miałbym myszkę na kablu gdyby się nie zepsuła bo wtedy też mnie zadowalała bo nie miałem porównania. Na początku uważałem to za pech ale później okazało się że poszczęściło mi się że zespuła się przewodowa myszka.

22 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

A jako stonkę miałem na myśli roszczeniowy margines, który czerpie garściami z takiego prawa go mocno nadużywając.

W jaki sposób można nadużywać tego prawa i jaki jest w tym sens?

22 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Oczywiście są też entuzjaści jak @PiPoLiNiO, którzy wymieniają naście RTX 5090 bo nie mogą trafić na "swój" egzemplarz ale to zakrawa o absurd ;)

Chodzi o to że nie odpowiada układ chłodzenia danego producenta?

Opublikowano
5 minut temu, Marius napisał(a):

Być może do dzisiaj miałbym myszkę na kablu gdyby się nie zepsuła bo wtedy też mnie zadowalała bo nie miałem porównania. Na początku uważałem to za pech ale później okazało się że poszczęściło mi się że zespuła się przewodowa myszka.

W pracy mam mysz bezprzewodową logitecha z której cały czas korzystam. Jakoś jedyną rzeczą jaką zwróciła u mnie uwagę jest potrzeba jej ładowania :Crash:

10 minut temu, Marius napisał(a):

W jaki sposób można nadużywać tego prawa i jaki jest w tym sens?

Jak wymieniasz wielokrotnie podobny produkt bez podania powodu, to trochę zakrawa na problemy "pod kopułą".
Takie jest moje zdanie, nie każdy może się z nim zgadzać...

12 minut temu, Marius napisał(a):

Chodzi o to że nie odpowiada układ chłodzenia danego producenta?

Czasem nie wiadomo o co chodzi. Duża część społeczeństwa jest roszczeniowa, pretensjonalna, ma nadmuchane ego i ciężko im dogodzić ;)
Oczywiście piszę ogólnie, nie mam kompletnie na myśli kolegi, o którym wspominałem. Tutaj jest raczej inna para kaloszy.
Znam pewną osobę, która ma pecha do elektroniki i jej zakupy często się ocierają o absurdalne historie typu kupno zafoliowanego telefonu w sklepie i trafienie nie działającego egzemplarza, wymiana na nowy i to samo.
Gdybym na żywo nie widział to bym nie uwierzył. Shit happens.

Opublikowano
9 minut temu, Lameismyname napisał(a):

W pracy mam mysz bezprzewodową logitecha z której cały czas korzystam. Jakoś jedyną rzeczą jaką zwróciła u mnie uwagę jest potrzeba jej ładowania :Crash:

Jak mówiłem w moim przypadku ładowanie odbywa się raz na tydzień, a i tak myszka nie jest do końca rozładowana po tygodniu. Po skończonej pracy zawsze wyłączam myszkę ale wątpię żeby to miało aż taki wpływ bo i tak jak sami jej nie wyłączymy to po jakimś czasie sama przechodzi w stan uśpienia. Wydaje mi się że jest to dobry model myszki. Wiem też że logitech stworzył taką podkładkę pod myszkę że wcale nie trzeba jej ładować ale to spore koszty ok 600zł.

16 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Jak wymieniasz wielokrotnie podobny produkt bez podania powodu, to trochę zakrawa na problemy "pod kopułą".
Takie jest moje zdanie, nie każdy może się z nim zgadzać...

Myślę że takie cyrki dotyczą raczej jednostek które sobie coś ubzdurały bo logiki w tym żadnej nie ma.

18 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Czasem nie wiadomo o co chodzi. Duża część społeczeństwa jest roszczeniowa, pretensjonalna, ma nadmuchane ego i ciężko im dogodzić ;)
Oczywiście piszę ogólnie, nie mam kompletnie na myśli kolegi, o którym wspominałem. Tutaj jest raczej inna para kaloszy.
Znam pewną osobę, która ma pecha do elektroniki i jej zakupy często się ocierają o absurdalne historie typu kupno zafoliowanego telefonu w sklepie i trafienie nie działającego egzemplarza, wymiana na nowy i to samo.
Gdybym na żywo nie widział to bym nie uwierzył. Shit happens.

Na początku myślałem że budżet 200zł na klawiaturę jest jak najbardziej wystarczający ale myliłem się i byłem zmuszony dwa razy zwrócić klawiatury, dopiero za trzecim razem trafiła się idealna i bez żadnych wad - Corsair K68. Zgodzę się z tym że zawsze zdarzają się jakieś patologie ale samo prawo zwrotu jest słuszne i dobre dla konsumenta. Wiadomo jaka jest większa część społeczeństwa, jutro będziemy mieć tego przykład ;)

Opublikowano

Jak się trafi na odpowiednie forum i poczyta komentarze sprzedających na allegro, to można odnieść wrażenie, że skala procederu bezzasadnych zwrotów jest całkiem duża. Nie bez powodu nawet samo Allegro zamieściło coś w regulaminie na ten temat, o karach za nagminne wykorzystywanie prawa zwrotu. Skrajnym przypadkiem oczywiście jest kupowanie rzeczy za 2 złote i dodawanie do koszyka coś, żeby dobić do darmowej przesyłki w ramach Smart, a potem oczywiście zwrot tej droższej rzeczy, żeby mieć tą za 2 złote nie płacąc za przesyłkę. Albo zakup tylko w celu zebrania monet ze z góry zaplanowanym zwrotem. Ludzie wszystko będą wykorzystywać. Nie zmienia to faktu, że zwrot to bardzo korzystna rzecz, bo trafia się wiele zasadnych sytuacji, jak uszkodzenia, wady, rozlatująca się tandeta itp.

200 zł na klawiaturę to uważam, że dzisiaj to już często jest wystarczająco. Corsair czy Razer to akurat mocno przereklamowane marki, gdzie spora część ceny to właśnie brand. Ale każdy powinien kupować to co jemu pasuje.

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Miczi_82 napisał(a):

200 zł na klawiaturę to uważam, że dzisiaj to już często jest wystarczająco. Corsair czy Razer to akurat mocno przereklamowane marki, gdzie spora część ceny to właśnie brand. Ale każdy powinien kupować to co jemu pasuje.

Ja za swoją klawiaturę z sygnatury (Logitech G413 TKL SE) dałem ok. 200zł i jestem z niej bardzo zadowolony i jest dla mnie wystarczająca.
Co kto lubi i co komu potrzebne...

• Upvote 1
Opublikowano

O proszę też mam G413 TKL SE :E Działa ci podświetlenie przycisk "END" ? bo ja wymieniałem 3 razy i za żadnym razem nie trafiłem sztuki w której end by świecił xD masa ludzi tak miała to bodajże była taka partia i czwartą już zostawiłem.

Opublikowano

Jezusie Chrystusie ... jak można siedzieć jeszcze na myszce z kablem w tych czasach :E

W dobrych mychach nie odczujecie absolutnie żadnego input laga. Technologia tak poszła do przodu jeśli chodzi o komunikację w myszkach, że nie ma żadnej różnicy w odczuciach w grach vs przewodowa.

https://www.rtings.com/mouse/tests/control/sensor-latency

https://www.rtings.com/mouse/tests/control/latency

Zarzut odnośnie wagi? Dla przykładu weźmy Deathadder V3 i V3 Pro. Róznica między tymi mychami to niecałe 6g (56g vs 61,7g)

BEA191F0-934E-4C16-A08B-6024E88D70DD.png.c3f93baf54090c73e7815af673479977.png

Zarzut odnośnie konieczności ładowania? Do wyboru do koloru. Np. system Powerplay od Logitecha. Myszki nie trzeba nigdy ładować bo sama się ładuje na podkładce. Albo zakupujemy model ze stacją dokująca jak np. moja Zowie EC3-CW Wireless, która ma w zestawie stację ładującą. Już nie pamiętam kiedy musiałem kabel podpinać pod myszkę bo po prostu ląduje ona na ładowarce jak odchodzę od kompa czy oglądam film. Bateria starcza do tygodnia czasu w zależności od intensywności grania.

Ja osobiście do myszek z kablem nie wrócę już nigdy.

image.thumb.png.e9891c9b9868c4ce5dc184624156d837.png

• Upvote 1
Opublikowano

@MadDog Kupiłem DeathAdder V3 na kablu za 192 zł. Teraz w promocji w x-kom mają V3 Pro za 399 zł, normalnie jest za 530 zł. Mam dokładać ponad 200 zł (albo 300) żeby pozbyć się czegoś, co mi zupełnie nie przeszkadza ? :E

• Upvote 1
Opublikowano

Jak to mówią .... good for you. Jak Ci dyndający kabel nie przeszkadza to oki. Ja do kabla już nie wracam. Irytuje mnie jak ruszam myszką do góry. Pal licho jeszcze jak jest przyzwoity paracord. Gorzej gdy nie ma takiego w myszce to już w ogóle dla mnie dramat.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 19.05.2025 o 09:02, Send1N napisał(a):

O proszę też mam G413 TKL SE :E Działa ci podświetlenie przycisk "END" ? bo ja wymieniałem 3 razy i za żadnym razem nie trafiłem sztuki w której end by świecił xD masa ludzi tak miała to bodajże była taka partia i czwartą już zostawiłem.

Działa mi normalnie od początku. Jedyny zarzut jaki miałem do klawiatury jak mi jedna dioda przy którymś z klawiszy zaczęła świecić na żółto, poczytałem trochę i znalazłem, że czasem tak jest i ludzie reklamują.
Okazał się jakiś paproch na ledzie ;) Ja z klawy jestem zadowolony - dobry stosunek ceny do jakości.

A co do myszy kabel vs brak kabla... tak jak pisałem - w pracy mam bezprzewodowego logitecha i kompletnie nie widzę żadnej wyższości. Może jak ktoś ma babskie dłonie i cherlawy chwyt to się męczy przy kablu ;) (taki joke).
Kabelek przy Death Adderze V3 jest leciutki i jak go odpowiednio wyprowadziłem nie stawia żadnych odczuwalnych oporów więc nie widzę problemu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Działa mi normalnie od początku. Jedyny zarzut jaki miałem do klawiatury jak mi jedna dioda przy którymś z klawiszy zaczęła świecić na żółto, poczytałem trochę i znalazłem, że czasem tak jest i ludzie reklamują.
Okazał się jakiś paproch na ledzie ;) Ja z klawy jestem zadowolony - dobry stosunek ceny do jakości.

Świat jest jednak mały że tak powiem bo miałem to samo na klawiszu "J" zżółknięte podświetlenie w porównaniu do innych, zdjąłem klawisz i okazało się ze pod switchem jest muszka, wydmuchałem sprężonym powietrzem i wrócił biały kolor :ExD Też jestem z niej zadowolony, bardzo wygodnie się na niej gra, chociaż jest głośna jak skur kompletnie mi to nie przeszkadza, na forum i tak piszę na innej za 20zł ;) 

Co do myszki to wziąłem jednak na testy prime bo wskoczyła nówka z ELECTRO na allegro za 140zł a kumpel chce kupić moją na kablu za 100  %-) może mi spasuje i zrobię podmianę.

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Haha 1