cruzier 51 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Witam. Szukam dla siebie odkurzacza w stylu tradycyjnym, ze zwijanym kablem wewnątrz obudowy ( proszę nie polecać żadnych odkurzaczy bezprzewodowych i pionowych ). Mieszkanie 60 m2. Przedział cenowy max 600-700 zł. Proszę o pomoc w wyborze.
bergercs 916 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Bezworkowy Philips_FC9729/09 za 713zł WorkowyElectrolux 600 EB61A5UG za 714zł Z dużym wskazaniem na Philipsa. Kiedyś Tefal/Rowenta/Moulinex produkowali rewelacyjne odkurzacze z serii Extrem Power - sam od około 10 lat korzystam z takowego: 550W mocy (niższe modele 750W) przy 2200W mocy ssącej. Mega "ciągnie" przy malutkim zużyciu energii, rewelacyjne worki dla alergików, a jednocześnie niezajebywalny (nawet po gisówkach nim zbierałem). Niestety ta seria już nie produkowana, z nowszymi modelami nie mam kontaktu.
cruzier 51 Opublikowano 13 Maja Autor Opublikowano 13 Maja @bergercs dziękuję. A jak jest w przypadku wymiany filtrów wewnętrznych w takich odkurzaczach. Pytam bo mam chyba alergię i chciałbym mieć dostęp do wymiany takiego filtra ewentualnie jego umycia ...
Kris194 3 206 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) Do 700 zł masz naszego rodzimego Smapp(dawna firma Zelmer) z silnikiem firmy Zelmotor https://smapp.pro/produkty/odkurzacze/ Edytowane 13 Maja przez Kris194
Rekomendowane odpowiedzi