Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć potrzebuję porady w doborze wentylatorów do Lian Li Vision Compact. Zależy mi na ładnym RGB no i żeby oczywiście wentylatory pchały coś powietrza i nie brzmiały przy tym jak odrzutowiec. 

6x będzie odwróconych i reszta czyli 5x normalne. Zastanawiam się czy jest sens się pchać w Lian Li/D30 gdzie jeden pakiet kosztuje tyle co pełne owentylowanie przy użyciu M25, oglądałem recenzje 

ale nadal nie umiem dojść do wyboru. Może zaproponujecie coś w ogóle innego? Ważne jest też aby wentylatory miały łatwe łącznie bez kabli. 

W budzie będzie 7600x3d chłodzony Assassinem 120 oraz rtx 5080 Aorus. 

Opublikowano

Ja np. mam ustawione wentyle na stałe 40% i mam cicho i też dobre temperatury. Tak samo robiłem z tymi lian li czy d30 i nic przynajmniej nie chodzi jak odrzutowiec😅

Jakieś różnice są ale nie oszukujmy się że To są jakieś duże różnice żeby dopłacać taką kasę 

Opublikowano

Wziąłbym na Twoim miejscu lian li sl wireless wedle mnie jest lepszy montaż bo d30 mają ten przewód za klips który się zatrzaskuje i może łatwo pęknąć przy montażu jak i demontażu. Wygląd lian li też na plus

20250417_184430.jpg

20250320_200551.jpg

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DarkeVo napisał(a):

Wziąłbym na Twoim miejscu lian li sl wireless wedle mnie jest lepszy montaż bo d30 mają ten przewód za klips który się zatrzaskuje i może łatwo pęknąć przy montażu jak i demontażu. Wygląd lian li też na plus

20250417_184430.jpg

20250320_200551.jpg

Fakt ten klips jest trochę słaby, ale ja w swoich go już kulka razy wypinalem i wpinalem i póki co jest git, jedyne zastrzeżenie jakie mam to zauważyłem, że ten klips pasuje tylko z jednej strony wentylatora, tak jakby jedna jego storna była przystosowana tylko do klipsow laczacych wentylatory, a druga tylko do klipsa z kablem sygnalowym, no chyba że ja coś źle robiłem bo za cholere z jednej strony mi się nie chciał prawidłowo zapiąć i wentyle nie działaly a z drugiej strony od strzała zaskakiwał, też tak masz? 

@PrzemeeK nie musisz korzystać z oprogramowania od LianLi, podłącz pod mobo i steruję oprogramowaniem płyty ;) Jeśli chodzi o LianLi to ja mogę polecić lian li uni fan sl-infinity byly u mnie jeden dzień (musiały wylecieć bo ze względu na umiejscowienie zatrzaskow do łączenia lanuchowego wentylatorów, blokowały prawidłowe dopasowanie ramki wentyli od topu obudowy i bardzo to prezylo) ale fajnie pracowały, cichutko i wyglądały obłędnie, aczkolwiek ponoć niektóre wersje tych wentyli wymagają wgrania nowszego FW które można zrobić tylko za pomocą ich apki i oryginalnych kabli. 

Jutro wrzucę zdjęcie swoich D30 ;)

Edytowane przez Godlike
Opublikowano

@Godlike wrzucaj zobaczę jak to wygląda u Ciebie. Generalnie Phanteks ma ekstra RGB lian li stawia na bajery typu LCD + subtelne RGB, oba modele jednak mają myślę RGB na wysokim poziomie nie jak właśnie jakieś chińskie z Ali 😀 tak myślę czy nie wrzucić trzech LCD na bok i reszta zwykle albo d30 😆

Opublikowano
5 godzin temu, Godlike napisał(a):

też tak masz? 

Już nie mam bo wszystkich się pozbyłem😅 zmieniłem obudowę i wymieniłem na arctic p14. Ale tak można je podłączyć tylko w jeden róg i nawet jest to pokazane w instrukcji, aczkolwiek nie wiadomo jakbym uważał to dwa mi pękły klipsy więc trochę słabe wykonanie z ich strony chodź wentyle były spoko ale jak dla mnie to już za dużo rgb. Lian li mi bardziej się podobały akurat ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Czy wybierze lian li czy d30 powinien być zadowolony choć cena jest dość wysoka

Opublikowano

Zamówiłem D30, M25 wydają się "za biedne" A oglądać filmy o Lian Li ciągle jakieś problemy z softem, więc odpuściłem no i cenowo już lekka przesada, D30 myślę, złoty środek. 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, DarkeVo napisał(a):

Już nie mam bo wszystkich się pozbyłem😅 zmieniłem obudowę i wymieniłem na arctic p14. Ale tak można je podłączyć tylko w jeden róg i nawet jest to pokazane w instrukcji, aczkolwiek nie wiadomo jakbym uważał to dwa mi pękły klipsy więc trochę słabe wykonanie z ich strony chodź wentyle były spoko ale jak dla mnie to już za dużo rgb. Lian li mi bardziej się podobały akurat ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Czy wybierze lian li czy d30 powinien być zadowolony choć cena jest dość wysoka

A takie ładne akwarium miałeś :lovin:

Edytowane przez Godlike