Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym ostrzec was przed oszustem co ma konto tu na forum oraz na konkurencyjnym forum informatycznym Pure....

Nie widziałem w dziale sprzedaż tematu z ocenami kupujących/sprzedających więc zamieszczam to tu, nawet jeśli temat wyląduje w koszu to część przeczyta.

Użytkownicy z PClaba będą typa kojarzyć - zawsze miał topowe podzespoły PC.

Do rzeczy:  Gość na PClabie miał nick Litwicki22 i tak samo na Allegro się nazywa (obecnie konto zablokowane z oczywistych powodów). Kupiłem od niego RTX 5080 za 5000 zł.

Cwaniak na Allegro zmienił adres, ale kiedyś (pod koniec 2024r) od niego coś udało mi się kupić (obudowę i doszła wtedy bez problemu) i miałem fakturę VAT którą podrzuciłem do Allegro supportu więc pozdro Sewerynie.L - nie ukryjesz się przed policją, komornikiem :)

Oczywiście płatność za kartę graficzną była przez Allegro płatności i do momentu wpłaty kontakt był idealny, po wpłacie przestał odbierać, odpisywać - raz na parę dni odpisał jakieś przepraszam i że niedługo wyśle....

Przy sporze kilka razy allegro upomniało go o zwrot kasy lub wysyłkę - olał ich kompletnie, tylko rzucił suche przepraszam i że się odezwie (oczywiście nadal tego nie zrobił)

Kasę już odzyskałem z Allegro Protect (jak był spór i dopóki sytuacja nie była w 100% oczywista prawnie nie mogłem nigdzie o tym wspominać - szkalowanie itd), z tego co widziałem w komentarzach na jego koncie Allegro orznął kogoś jeszcze na zakupie konsoli PS5.

Także ostrzegam, nie kupować od typa żadnych gratów - na bank będzie znowu wystawiał gdzieś RTX 5080 Gigabyte Gaming OC

Jego konto Allegro Konto

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Jak prawie wszyscy z tego forum jak i z PCLaba.

Jeśli metody się u niego nie zmieniły, to nadal kupuje topowy sprzęt na kredyt, gdzie potem ma problemy ze spłatą tych zaciągniętych kredytów.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Nie było włamu, po zakupie raz się do niego dodzwoniłem z telefonu żony (mój numer nie odbierał), a jak usłyszał że chodzi o kartę to stwierdził iż nie ma teraz czasu rozmawiać i mam zadzwonić wieczorem.... A wieczorem oczywiście już numer albo zablokował albo telefon był wyłączony (ten sam komunikat jest). Typ ma charakterystyczny głos - był identyko jak w 2024r kiedy z nim gadałem o obudowie...

Edytowane przez jataman99
Opublikowano (edytowane)

Chciałoby się widzieć, jak komornik ściąga kasę bądź zajmuje sprzęt z litwickiego, tylko, że jak litwicki wykaże, że jest spłukany i nie ma niczego, to komornik od niego nawet grosza nie ściągnie :E.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Chciałoby się widzieć, jak komornik ściąga kasę bądź zajmuje sprzęt z litwickiego, tylko, że jak litwicki wykaże, że jest spłukany i nie ma niczego, to komornik od niego nawet grosza nie ściągnie :E.

Komornik zajmie RTXa czy tam auto sąsiada o podobnej wartości i karuzela kręci się dalej. :hihot:

Ja tam w temacie nie siedzę, ale pseudonim owego oszusta jest mi znany z widzenia.

1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

W jakim stopniu ten głos ma charakterystyczny?

Edytowane przez Kakarotto
  • Haha 1