Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Czy ktoś wie, jak można skutecznie zablokować ten komunikat? :E 

Kup Premium ;)

Czekaj. Zazwyczaj tego typu rzeczy są szybko obchodzone przez aktualizacje w filtrach. Chyba, że korzystasz z Google Chrome. Wtedy nie wiem, czy cokolwiek pomoże.

Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Witam,
Obecnie na stronie pojawia mi się komunikat o reklamach, mimo że korzystam z Adblockera (uBlock Origin). Czy ktoś wie, jak można skutecznie zablokować ten komunikat? :E 

Zmień przeglądarkę ;)

Opublikowano

Ja używam Edge i uBlock Origin i zauważyłem że i tak nieraz wyskakuje komunikat na YT żebym włączył blockera, albo korzystał z wersji Premium. Jak komunikatów nie ma, to filmiki wolniej się pojawiają, trzeba chwilkę odczekać zanim przemieli i pokaże się filmik. 

Opublikowano

Już mi YT całkowicie zablokował dostęp:

Cytat

Ad blockers violate YouTube's Terms of Service

It looks like you may be using an ad blocker. Video playback is blocked unless YouTube is allowlisted or the ad blocker is disabled.

Ads allow YouTube to be used by billions worldwide.

You can go ad-free with YouTube Premium, and creators can still get paid from your subscription.

:E 

Zainstalowałem AdGuard i Operę GX - jak na razie jest OK.
Myślałem o Firefoxie, ale ma problemy z wyświetlaniem niektórych playerów - w ogóle się nie ładują.

Dzięki wszystkim za pomoc. 

Opublikowano
W dniu 20.05.2025 o 10:21, Send1N napisał(a):

Brave i nie musisz nić nawet dogrywać na własną rękę :thumbup:

Właśnie, że musisz. :P 

Podczas korzystania z jednej ze stron umożliwiających oglądanie anime, po kliknięciu w odtwarzacz przeglądarka otwiera nowe okno z reklamą.

Dodatkowo zaobserwowałem pojawianie się "artefaktów"? przy włączonej akceleracji sprzętowej - występują one podczas przełączania się między grą a przeglądarką.

W sytuacji, gdy nie uruchamiam żadnej gry, problem nie występuje. Po wyłączeniu akceleracji sprzętowej w ustawieniach przeglądarki Brave "artefakty" znikają, jednak skutkuje to z kolei spadkiem wydajności, m.in. podczas korzystania z YouTube.

• Upvote 1
Opublikowano

Ja cały czas korzystam z brave bez włączonej akceleracji bo pobór z gniazdka jest wtedy mniejszy o 25-30W :ExD nie zauważyłem różnicy w wydajności, chyba że masz jakiś słaby procek że tak się dzieje :hmm:

Opublikowano

Spadek wydajności występuje głównie na stronie głównej YouTube i tylko w tej przeglądarce. Tak czy inaczej… wróciłem do Firefoksa. Wcześniej wspomniany problem z wyświetlaniem niektórych playerów sam się jakoś rozwiązał. lol

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Raz mi dzisiaj YT wyrzucił powiadomienie w trakcie oglądania, że blokowanie reklam jest niedozwolone. Zamknąłem je i tyle :E Używam FF + uBlock. Pamiętam, że w tamtym roku prawie miesiąc się posypało, ale w końcu się uporali. Trzeba czekać na aktualizacje zwyczajnie, to taka nieustanna walka. Jeszcze gdyby te reklamy były lepiej rozmieszczane i dopasowane czasowo do długości filmów, a nie film 5 minut + 2 minuty reklam :heu:

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano
10 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Raz mi dzisiaj YT wyrzucił powiadomienie w trakcie oglądania, że blokowanie reklam jest niedozwolone. Zamknąłem je i tyle

Później będziesz dostawać kolejne komunikaty i jeśli trzy razy zignorujesz i nie wyłączysz adblocka, to zablokują Ci tak jak mnie.

26 minut temu, caleb59 napisał(a):

Manualnie zaktualizuj filtry.

Jak?

Opublikowano (edytowane)

@Jaycob jeszcze kilka obejrzałem i nic nawet nie wyskoczyło aby móc zignorować. Niech próbują, z chęcią im pokażę :fuck:

P.S. Jak wejdziesz w rozszerzenia, klikniesz przy wybranym (w tym przypadku blokerze) trzy kropki i z rozwiniętego menu wybierz "Opcje". Powinno cię przekierować do ustawień dodatku i tam bezpośrednio szukaj. W uBlock Origin jest taka opcja aktualizacji, nie tylko przez przeglądarkę.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano

A to u mnie inaczej wyglądało, nie było nic o ilości i że będzie blokada. Tylko po prostu, że jest to niezgodne, abym wyłączył lub kupił premium.

Takie coś co pokazałeś miałem właśnie w tamtym roku i faktycznie blisko miesiąc im to działało :kwasny: