Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wygląda mój pokój, gdy jest mocne słońce to mam zasłonięte, wróciłem z Biedry i lekko zsunąłem w dół po włączeniu kompa. Wieczorem używam lampki którą widać lub górne światło. Nie lubię siedzieć po ciemku. 

Co do jasności, czy kalibracja w grze, Windowsie czy np w PS5 na niższe wartości nie powinna zniwelować to mocne światło z monitora? 

Siedzenie na łóżku nie powoduje problemu z kątami, ten monitor jest niższy na max wysokości niż ten stary ips. 

@galaktyjak długo używałeś tego AOC? 

IMG_20260213_120726614_HDR.jpg

• Like 1
Opublikowano

Teraz po oledzie mam zapasowo właśnie mojego starego LG 27GP850 z tym cudownym kontrastem, nic nie zaboli bardziej :szatanek:

A tak serio to już się przyzwyczaiłem po oledzie do tego ipsa i przestał mi przeszkadzać, stąd nie chce znowu oleda, stąd ten AOC mnie zaciekawił, jak zwykłe ips chodzą 27" 1440p za ~750zł to stosunkowo nie duża dopłata za coś zdecydowanie ciekawszego, + poznanie nowej technologii. W moim oledzie też HDR walił cały czas na 100% i nie szło tym sterować poza grą.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ShaDow_Pro napisał(a):

LG 27GP850 z tym cudownym kontrastem, nic nie zaboli bardziej

Był spoko, ba nadal jest spoko ale jak się chce czegoś ładniejszego to nie ma bata. Nie ma dużego wyboru w tym budżecie według mnie, nie licząc 240-360hz monitorów do jakiś np. esportowych rozgrywek/multi fps.
Ten kontrast jest mega lepszy, w HDR z local dimmingiem dużo lepszy co wykazują testerzy w recenzjach, no i moje oczy potwierdzają :E

Co do świecenia w oczy, jak włączyłem kalibrację w Windowsie czy w PS5, to mama siedząca w pokoju obok, ja nie zamykam drzwi(niestety muszę widzieć jak i słyszeć(a ja głuchy z aparatami słuchowymi) czy nie woła o pomoc- nie raz wołałem karetkę), to powiedziała co tak mocno świeci, że oświetla cały pokój, ale to tylko w przypadku 100% białego, normalnie póki co nie miałem z tym styczności w grach. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1