Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak to ale pompka do materaca której używam już kilka lat dmucha o niebo mocniej niż sprężone powietrze w puszcze po założeniu najcieńszej dyszy i jej uszczelnieniu taśmą w koło xD jedyny minus że jest mega głośna ;) jeżeli te specjalne dmuchawy działają na podobnej zasadzie co taka pompka to do sprężonego już nie wrócisz ;) 

Opublikowano

No akurat głośno jakoś bardzo mi nie przeszkadza, byle by było skurczene :) A przecież aż tak głośne to chyba nie jest żeby ogluchnac czy w nausnzikach to robić :E

A jak to jest z zasilaniem tego cuda? Ma jakiś wbudowany akumulator czy na kablu trzeba dmuchać? 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Godlike napisał(a):

A jak to jest z zasilaniem tego cuda? Ma jakiś wbudowany akumulator czy na kablu trzeba dmuchać? 

Jeżeli pisząc "cudo" masz na myśli moją pompkę xD :E to jest zasilana prosto z gniazdka a jeżeli chodzi o te odpylacze to w większości przypadków są ładowane na usb-c  https://allegro.pl/listing?string=odpylacz powietrza

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Ja mam taki sprzęcior i daje radę. Dmucha naprawdę mocno i czyści dobrze. Jedynie jak na zdjęciu, ostatnia końcówka jest miękka, reszta twarda. Ja i tak czyściłem kompa bez tych końcówek i nie wiem czy przesadzam, ale mówi się, że mogą powstać ładunki elektrostatyczne, żeby używać tylko pędzelków z naturalnego miękkiego włosia antystatycznego ESD. Więc nie wiem czy to by nie zaszkodziło. Choć pamiętam lata 2005+ normalnie się odkurzaczem jechało na ostro. :D
image.thumb.png.0745609d47067e8cb5a1b18021a1fb32.png

Opublikowano

Te dołączone pędzelki są antystatyczne ;) mam takie same w domu a i tak używam pędzla samochodowego do zbierania kurzu K2 - https://allegro.pl/oferta/k2-pedzel-do-detailingu-rozmiar-16-czarny-m315-13372512480?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_workshop_car-acc-chem_pla_pmax&ev_campaign_id=20986706542&utm_keyword=&gad_source=1&gad_campaignid=20976698790  bo te są za twarde i nic się nigdy nie stało.. z rękawiczek ESD też zrezygnowałem jak grzebie w elektronice, wystarczy że zdejmiesz klapki (jeżeli chodzisz po mieszkaniu) aby się uziemić i nic się nie stanie, za to grzebiąc w klapkach można sobie narobić szkód jak dobrze się elektryzujesz i strzelają ci klamki po ich dotknięciu :E ja już tak kiedyś ubiłem dongle od myszki i od tamtej pory zawsze przed jakąś robotą ściągam "laczki" tak jest wygodniej niż siedzenie w jakiejś opasce czy rękawiczkach esd.

• Like 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

@Godlike A jeszcze dopowiem bo zapomniałem że specjalne pędzelki ESD jak np ze zdjęcia wyżej dołączone do tej dmuchawy to się nie nadają do niczego, co najwyżej można wyszorować tym resztkę topnika z pcb chociaż i tak zwykła szczoteczka do zębów jest przyjemniejsza do tego zabiegu :E Kurzu to one kompletnie nie zbierają bo mają włosie jak druty... ;) 

Edytowane przez Send1N