Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje zmodernizować swój zestaw o kartę graficzną (Nie widzę na razie sensu w przesiadce na AM5). Moje pytanie brzmi w okrojonym budżecie do 2000 zł (Wolałbym mniej). Lepsze 5060 TI 16GB czy zaoszczędzić kasę i RX 9060 XT? Czy jednak celować w coś tańszego jak RX 4060? No i oczywiście czy wymieniać zasilacz?

Specyfikacje:

Procesor: AMD Ryzen 7 5700X3D

Płyta główna: MSI B450 Tomahawk Max

Ram: DDR4 Corsair Vengeance 2x8 GB 3600

GPU: Sapphire Radeon RX 5600 XT PULSE 6GB

Dysk: Lexar NM710 1TB M.2

Zasilacz: SilentiumPC Vero L2 600W 80 Plus Bronze

Obudowa: be quiet! Pure Base 500 Window Black

Opublikowano

Jak chcesz wydac jak najmniej to lepiej polowac na 9060 XT w jak najnizszej cenie. Pewnie zaraz będą latać poniżej 1600 zł bo już ceny leca w dol.

Nie wiem jakie masz podejscie do uzywek, ale za 1500-1600 zl kupisz RX 6800 XT czy 7800 XT czyli sporo wydajniejsze karty. A za okolice 2k jest juz nowka 7800 XT.

Zasilacz moze zostac jesli nic mu nie dolega

Opublikowano
17 godzin temu, Dirian napisał(a):

Jak chcesz wydac jak najmniej to lepiej polowac na 9060 XT w jak najnizszej cenie. Pewnie zaraz będą latać poniżej 1600 zł bo już ceny leca w dol.

Nie wiem jakie masz podejscie do uzywek, ale za 1500-1600 zl kupisz RX 6800 XT czy 7800 XT czyli sporo wydajniejsze karty. A za okolice 2k jest juz nowka 7800 XT.

Zasilacz moze zostac jesli nic mu nie dolega

Zdecyduje się chyba na 9060 XT. Zawsze parę stówek w kieszeni a o ile dobrze widzę po testach różnica w wydajności mała. Dzięki za pomoc!