Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko tak zostawię - biednego nie stać na tanie rzeczy.

Żeby uratować tę kartę to pasta/termopady, a najlepiej na rdzeń już nałożyć pada od Gelida, tylko koszt niewspółmierny do efektów. 

Jak wymieniać to na coś świeższego najlepiej ze szczątkową gwarancją tak na rok... W zyciu bym nie kupił używanego GPU bez gwarancji nawet za 500 zł. 

I powodzenia że ktoś sprzedając kartę za 500 zł pozwoli Ci odebrać na miejscu i przetestować hahaha xD W życiu bym człowieka do domu nie wpuścił, może jakbym sprzedawał 4090 za 7k to bym zezwolił :E 

Kup sobie konsolę lepiej ;) 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
9 minut temu, galakty napisał(a):

Jak wymieniać to na coś świeższego najlepiej ze szczątkową gwarancją tak na rok... W zyciu bym nie kupił używanego GPU bez gwarancji nawet za 500 zł. 

Można tak upolować RX 6600, przy odrobinie szczęścia i cierpliwości.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Żeby uratować tę kartę to pasta/termopady, a najlepiej na rdzeń już nałożyć pada od Gelida, tylko koszt niewspółmierny do efektów. 

I powodzenia że ktoś sprzedając kartę za 500 zł pozwoli Ci odebrać na miejscu i przetestować hahaha xD W życiu bym człowieka do domu nie wpuścił, może jakbym sprzedawał 4090 za 7k to bym zezwolił :E 

Tyle w temacie, złożyłem ją zundervoltowałem, zmieniłem krzywą wentyli żeby temp. były poniżej 60°C, dzięki czemu wentyle wchodzą mocniej na obroty i owiewają sekcje zasilania i czekam na obniżki cen RTX 3050, biore nowego ze sklepu jak się pojawi. Na razie pacjent żyje. Konsola odpada gry są za drogie, a na PC mam już kolekcje ponad 1000 na Steam, GOG, Epic, EA, Ubi itp. 

3 godziny temu, traczkolwiek napisał(a):

Można tak upolować RX 6600, przy odrobinie szczęścia i cierpliwości.

Olać używki, biednego nie stać na tanie rzeczy. Później wymieniaj termopady i pasty w takim rx 6600 bo się wyłącza, przestań. 

Opublikowano

Oj tam od razu stać czy nie. Serwis sprzętowy i tak musisz zrobić, po paru latach tego nie unikniesz. To jakby kupić samochód i nic przy nim nie robić (nawet jak jest nowy), bo jest nowy i tyle. A serwis i tak zrobić trzeba :E

Poza tym, patrząc na to, co ostatnio odwalali producenci kart - nawet nowe karty wymagały serwisu. Więc patrzyłbym na to raczej jako coś normalnego, a nie wymuszonego, co zrobić...

Opublikowano

Muszę przyznać, że nieraz spotykałem się z takim podejściem. Zawsze czy to kupowałem GPU czy samochód i sprzedający robił jakieś dziwne wykręty, że na jakichś stacjach benzynowych chciał się spotykać, to koniec końców wychodziło, że jakiegoś trupa sprzedaje. Co do GPU to czy było za 500zł czy za 2500zł zawsze się umawiałem, że jak będę 20-30 minut drogi od docelowego miejsca, to on odpala na ten czas furmarka. Ja zajeżdżam, pokazuje mi i kartę kupuję, a transakcja trwa trzy minuty. A jak transakcja online, to też nie widzę przeszkód aby sprzedający nagrał filmik z furmarkiem, że karta bezapelacyjnie chodzi. A jak ktoś coś kombinuje, to z góry traktuje, że coś jest nie tak i jade mu z ceną w dól o 80% albo niech buja wroty. 

Opublikowano

Wstydzisz się swojego domu? Jaki jest powód nie wpuszczenia kogoś komu chcesz coś sprzedać?

Opublikowano
2 godziny temu, wallec napisał(a):

No ale jak sprzedaję kartę graficzną z odbiorem osobistym i ktoś chce sprawdzić czy działa to wtedy mam komputer z tv przed dom wynosić, czy wybudować "sklep" przed domem na taką okazję?

chłopaki zawsze mówią żeby przywieźć swój komputer, a oni ewentualnie puszczą przedłużacz przez okno. 

hysterical-laughter.gif

• Haha 1
Opublikowano
22 godziny temu, wallec napisał(a):

No ale jak sprzedaję kartę graficzną z odbiorem osobistym i ktoś chce sprawdzić czy działa to wtedy mam komputer z tv przed dom wynosić, czy wybudować "sklep" przed domem na taką okazję?

Nie sprzedaję z odbiorem osobistym.