Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Mam wybór pomiędzy tymi dwoma zasilaczami. Zakładając, że cena jest identyczna, pojemność nie ma znaczenia (mój system wyciągnie max 350-400W, ale raczej przy tej dolnej granicy i poniżej) i nie będzie mieć znaczenia w przyszłości, który będzie lepszym wyborem?

BQ ma lepszą sprawność, w praktyce platyna, wyższe tętnienia, ale nie wiem jakie to ma znaczenie w praktyce. Oba 10 lat gwarancji. Oba kondensatory z kraju kwitnącego raka mózgu. Oba stop fany, ale MSI w razie czego można wyłączyć. 

Wiem, że jest tu wielu posiadaczy tego MSI, prosiłbym jednak o bezstronną poradę. :)

Z góry dzięki!

Opublikowano
1 godzinę temu, peersi napisał(a):

Zakładając, że cena jest identyczna, pojemność nie ma znaczenia (mój system wyciągnie max 350-400W, ale raczej przy tej dolnej granicy i poniżej) i nie będzie mieć znaczenia w przyszłości, który będzie lepszym wyborem?

Błędnie zakładasz co czyni ten temat bardzo idiotycznym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
6 godzin temu, Ad1k napisał(a):

Gdzie kupowaliście wersję 3.1 tego MSI? wszędzie znajduję 3.0 albo sklep odpowiada że losowo wysyłają i nie ma pewności jaki dostanę.

W skrócie:
Jeżeli pudełko ma napis "PCI-E 5.0 READY" na czarnym tle - to stara wersja 3.0
Jeżeli pudełko ma napis "PCI-E 5.0 READY" na złotym tle - to nowa wersja 3.1
Jeżeli pudełko ma napis "PCI-E 5.1 READY" na złotym tle - to nowa wersja 3.1

Jak coś zawsze masz opcję zwrotu. Ja kupowałem w Media Expert to miałem pudełko PCI-E 5.0 READY na złotym tle i w środku wersja 3.1

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj u mnie też wjechał zasilacz od MSI. Miało być coś z niższej półki, ale stwierdziłem że i tak pewnie go będę miał na wiele lat. Chyba...

Tak właśnie naszła mnie myśl, co właściwe oznacza gwarancja na 120 miesięcy? Rozumiem, że chodzi generalnie o jego działania czy tam stabilność. Pewnie coś takiego jak terkoczący wentylator już nie będzie za jakiś czas objęty gwarancją?

Opublikowano
2 godziny temu, Morv napisał(a):

Tak właśnie naszła mnie myśl, co właściwe oznacza gwarancja na 120 miesięcy? Rozumiem, że chodzi generalnie o jego działania czy tam stabilność. Pewnie coś takiego jak terkoczący wentylator już nie będzie za jakiś czas objęty gwarancją?

Ewentualna usterka wentylatora też się kwalifikuje do RMA.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Myślałem że to coś jak z akumulatorami w telefonach. Że niby na wszystko jest gwarancja 2 lata ale na sam akumulator 3 miesiące. 

Tzn przynajmniej kiedyś tak było. Na szczęście nie miałem przyjemności sprawdzać tego w ostatnich latach. 

Swoją drogą właśnie wjechał XPG Core Reactor 2 1200W za 520 zł. Ehhh ja to mam szczęście... Za tyle to kupiłem tego MSI, ale już nie będe fisiował w zwroty. 

Edytowane przez Morv
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że 1200W nie jest mi potrzebne, ale wtedy w teorii już całkiem luz blues w przyszłości. Chociaż znając życie zanim potrzebne będą mi takie moce standard ATX na tyle się zmieni, że i tak trzeba będzie wymienić zasilacz. :)

Trybu pół-pasywnego faktycznie nie ma, ale do ponad 600W i tak jest hałas poniżej 6dB.

Edytowane przez Morv
Opublikowano

Pytałeś o gwarancję w przypadku wentylatora, jak będzie ci działał cały czas to może szybciej się coś stać niż z trybem pasywnym kiedy w idle czy przy lekkich obciążeniach nie będzie wcale działał (np zamiast po 10 latach po 8 :E)  druga sprawa że msi mpg ma jednak kapkę lepsze podzespoły pod maską :thumbup:

Opublikowano (edytowane)

Witam

Pytanie do osób posiadających MSI mpg a850g. Odebrałem właśnie zasilacz i nie mam jak podłączyć płyty głównej ponieważ nie mam ani jednego kabla EPS12V 4+4. Z tego ci widzę w instrukcji powinno być 11 kabli, a mam 9. 

Jeżeli powinny być a raczej na pewno to do kogo uderzać. MSI.PL czy do sklepu w którym kupiłem? Boje się, że jak oddam do sklepu to jak zwykle zejdzie 2-3 tygodnie jak zwykła gwarancja. 

Edytowane przez Morv
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Send1N napisał(a):

Pewnie dlatego że jest mowa o zasilaczu za 5 stówek zamiast 650 ;) 

Ja w temacie widzę zasiłki 1000 Wat :E 

EDIT: sępy na parę dyszek zamiast coś TOP :bicz:

Edytowane przez leven