Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Godlike napisał(a):

@dawidoxx Yyy ale wtedy to mało poręczny układ jest bo te odwadniacze do małych nie należą i dmuchajac w obudowie będzie przeszkadzał, no podepnij sobie np taki zaraz za pistoletem :E Natomiast zaraz za kompresorem to już co innego ale widze ze w necie różnie ludzie piszą jeśli chodzi o taki montaż.

https://allegro.pl/oferta/reduktor-cisnienia-filtr-odwadniacz-1-4-do-kompresora-szybkozlki-teflon-17694940348

Na jakiej zasadzie niewygodne,? Przeciez to mały zbiorniczek montowany w ten sposób.. 

Screenshot_20251001_190252_Temu.jpg

Opublikowano

Wczoraj wieczorem przedmuchałem kompa w łazience. Pierwszorzędna robota. Koniec z odkurzaniem:) Dzisiaj natomiast przepsiukałem grzejnik. 10 lat się kurzył.. To jest sprzęt, ale jednak w mieszkaniu postaram się go używać okazjonalnie w godzinach popołudniowych np. podczas urlopów, kiedy większość sąsiadów jest w pracy.

Około ilu sekund dasz radę utrzymać jako taki strumień powietrza na wyjściu z tej butli?

Opublikowano (edytowane)

Nie testowałem pod tym kątem, ale jak czytałem opinie o tym modelu to ludzie pisali o 30 do 45 sekund. Ale faktycznie chyba warto jeszcze w ten odwadniacz zainwestować bo drogie to nie jest, a jak mam uwalić płytę czy grafę bo mi szkoda było 50 zł na takie gówienko to dziękuje za taki biznes :E

Edytowane przez Godlike
Opublikowano
22 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

Na jakiej zasadzie niewygodne,? Przeciez to mały zbiorniczek montowany w ten sposób.. 

Screenshot_20251001_190252_Temu.jpg

I to rozwiązanie co proponujesz raczej odpada, odpowiedź ze sklepu na allegro który sprzedaje przeróżne odwadniacze w tym taki jak ze zdjęcia wyżej, na pytanie o odwadniacz który można zamontować pod pistolet do przedmuchiwania:

Dzień dobry.

Tego typu odwadniacze nie bardzo nadają się do pistoletów do przedmuchiwania.

Takiego odwadniacza gdy już jest w nim skroplona woda nie można odwracać o 180 stopni ani nie może być montowany odwrotnie.

Pistolet lakierniczy zwykle trzyma się pionowo kubkiem do góry dlatego te odwaniacze w tym wypadku spełniają swoją rolę.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Godlike napisał(a):

Takiego odwadniacza gdy już jest w nim skroplona woda nie można odwracać o 180 stopni ani nie może być montowany odwrotnie.

What? :E

Puszki ze sprężonym powietrzem też nie można bo się skropli :E ty chcesz tym kompresorem dmuchać godzinami w obudowie czy zwyczajnie jak człowiek kilka minut bo nie kumam? 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano

Zwyczajnie kilka minut, ale nie mam zamiaru się przejmować tym, żeby odwadniacza pod pistoletem nie przechylić jak już w nim woda będzie bo go szlag trafi, a czasem może się zdarzyć dmuchaniecie pod takim kontem ze pistolet będzie trzeba odwrócić, dlatego dołożę parę dych więcej i kupię odwadniacz żeby zamontować go bezpośrednio do kompresora 😉

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Eeeee, wróciłem do tematu żeby powiedzieć że kupiłem dmuchawę Mozos XB 2 Max bo akurat wyczaiłem ją za 200 a chodzi po 300 a tu widzę że ładnie żescie się rozpędzili. Zaczęło się od puszek powietrza i pierdziawek a jesteśmy na kompresorach i zaraz do armatek wodnych dojdziemy :E

Dla mnie kompresor odpada, ja chciałem coś kompaktowego żebym mógł kompa wynieść na zewnątrz, wyjąc kartę i porządnie to przedmuchać. Nie chce mi się rozkładać kabli i jak już wspomniano ryzyko zalania wodą elektroniki bez odwadniacza. Jak na razie przetestowałem na klawiaturze bo za sprzątanie kompa później będę się brał. Uderzenie powietrza spore, na tyle duże że klawisze się wciskają i "piszą" w wordzie. Trzeba będzie blokować wentylatory przy przedmuchiwaniu kompa aby czegoś nie uszkodzić. 

Suchy kurz wydmuchuje bardzo dobrze, taki "mokry" drobny przylepiony raczej nie wydmucha ale ten kompresor Stanleya też tego nie zrobi. Wiem bo kiedyś pożyczyłem dokładnie taki do przedmuchania grzejnika panelowego. I o ile luźny kurz wyleciał tak ten szary przylepiony już nie. 

• Thanks 1