Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem kilka PW2 i w żadnym nie było problemów z pracą łożyska więc nie wiem co masz na myśli niestety ;) PW3 pracują przyjemnie, zarówno pw2 jak i pw3 mają to samo łożysko "rifle" co w shadow wings 2 które zastąpiły stare cichutkie silent wings 2. Ja np słyszałem łożyska w silent wings 3 i jest to znany temat, są wydajniejsze od silent wings 2 czy shadow wings 2 ale za to głośniejsze, podobno w silent wings 4 też łożysko jest słyszalne z tego co czytałem sporo osób na to narzekało.

• Upvote 1
Opublikowano

@Send1N Dziękuję za polecenie PW3. Wentylator jest super cichutki. 

Noctua jest słyszalny. Jak się ucho przyłoży, to coś lekko terkocze i piszczy. Także idzie do zwrotu.

Już chyba bardziej nie zejdę z temperaturą w dół. ~55C idle przy temperaturze otoczenia ~24C. Podejrzewam, że jakbym zmienił obudowę na większa i z meshem, to zszedłbym poniżej 50C. Ale jest już całkiem nieźle jeśli chodzi o komfort. Jakby ta GPU jeszcze załączała wentylatory na niższych obrotach, to już w ogóle by było cudownie.

• Like 1
Opublikowano

Tego się spodziewałem, miałem oba te wentylatory i właśnie pure wings pracował bez zarzutu a noctua wydawała lekki pisk i terkotanie ;) jak widać nie zawsze droższe lepsze i noctua nie zawsze jest "KRÓLOWĄ" :ExD 

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
31 minut temu, Send1N napisał(a):

To pewnie "ten typ tak ma" 20sek to wcale nie jest jakoś długo, ludzie mieli okolice minuty bez grzebania na początku przygody z am5 ;) 

Ok. Nie przeszkadza to jakoś bardzo. Pomyślałem, że jak można skrócić, to skrócę. A że się nie da bardziej, to zostanie, jak jest.

29 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Polecam nacisnąć power i iść siku przez graniem 20 sekund mignie jak mrugnięcie:)

To komputer nie do gier :D

• Thanks 1