gruber99 1 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Dzień dobry, jakie ustawienia polecacie graficzne dla tego zestawu, bo niby mam 90 fps, ale jak patrze na maszyny to spada, albo na gospie spada. I co kilkadziesiat sekund są takie zacinki lekkie chwilowe. Rtx 5060 ti 16gb, amd ryzen 5 7500f, 32gb ram. Co zrobić, by nie mieć takich zacinek? ustawienia mam bardzo wysokie, skalowanie 150%, balanced dlls ustawione.
MJRegul 495 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Po co skalowanie 150% i DLSS balanced? Jaki to ma sens? Podnosisz renderowana rozdzielczosc o 50% i zmniejszasz ja ustawiajac DLSS..... 1
gruber99 1 Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia Czyli jak ustawić to? Skalowanie 150% zostawić, a dlls włączyć całkiem?
Zas 287 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia (edytowane) No jak masz ścinki, to raczej wyłącz skalowanie 150%, zostaw DLSS. Edytowane 2 Sierpnia przez Zas 1
gruber99 1 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) Jak zmieniam skalowanie na 100%, to rozmazana sie zdaje grafikai nie ostra, nie wyrazista taka Edytowane 3 Sierpnia przez gruber99
Kyle 200 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) Jaki masz monitor? (przekątna i rozdzielczość) Edytowane 3 Sierpnia przez Kyle
gruber99 1 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia 7 minut temu, Kyle napisał(a): Jaki masz monitor? (przekątna i rozdzielczość) Aoc 24, 1080x1920.
Kyle 200 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia To jest taki efekt jak piszesz - po włączeniu AA, szczególnie postprocess (TAA, MLAA, FXAA) lub czegoś typu DLSS, na ekranie z niskim PPI, notoryczny brak ostrości (przynajmniej tak ja postrzegam obraz na niskim PPI). Podaruj sobie kiedyś coś gęstszego (np. 24" 2560x1440), odpal na tym 2560x1440 @100% DLSS Quality, a będzie to ostrzejsze, a może nawet lepiej będzie chodzić od 24" 1920x1080 @ 150% DLSS Balanced. Nawet jak będzie chodzić podobnie, to obraz przynajmniej nie będzie mydłem.
gruber99 1 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) Okej, troche pogmyrałem i ustawiłem fajną grafikę bez jakiś zacięć istnych, temp podczas grania 50-57C to okej? Edytowane 3 Sierpnia przez gruber99
Zas 287 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Chyba nawet bardziej niż OK (zależy jeszcze z jakimi obrotami, ale przy F1 to szum wentylatorów może tylko zwiększać immersję (wiatr!)
Rekomendowane odpowiedzi